Harmaakarhu

Grizzly Bearin tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Carnivora
Perhe
Ursidae
Suku
Ursus
Tieteellinen nimi
Ursus Arctos Horriblis

Grizzly Bear Conservation Status:

Uhanalainen

Grizzly Bear Sijainti:

Pohjois-Amerikka

Grizzly Bear Facts

Pääsaalis
Lohi, hedelmä, kala
Erottuva piirre
Vahvat, voimakkaat olkapäät ja valtavat kynnet
Elinympäristö
Metsä- ja vuoristoalueet
Petoeläimet
Ihminen, Cougars
Ruokavalio
Omnivore
Keskimääräinen pentueen koko
2
Elämäntapa
  • Yksinäinen
Lempi ruoka
Lohi
Tyyppi
Nisäkäs
Iskulause
Alle 10% tekee siitä aikuisen

Grizzly Bearin fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Musta
  • Tumman ruskea
Ihotyyppi
Turkista
Huippunopeus
35 mph. Nopeus
Elinikä
15-25 vuotta
Paino
160kg - 225kg (353lbs - 500lbs)
Korkeus
2,1 m - 3 m (7 jalkaa - 10 jalkaa)

Grizzly Bear - väärinymmärretty olento



Grizzly-karhu on eräänlainen ruskea karhu sitä oli kerran runsaasti Yhdysvaltojen länsi- ja luoteisosassa. Eläin tunnetaan myös nimellä Pohjois-Amerikan ruskea karhu. Nimi 'grizzly' tulee karhun turkin kevyistä vinkeistä, mikä antaa sille harmahtavan tai hopeanhohtoisen ulkonäön.



Grizzly Bear Facts

• Noin 1500 Grizzly-karhua asuu Ala-48 osavaltiossa.

• Grizzly-karhut ovat uhanalainen laji Yhdysvalloissa.

• Kalifornian harmaakarhu on kuollut sukupuuttoon.

• Grizzly-jääkarhu-hybridi on risteytys jääkarhun ja harmaakarhun välillä.

Grizzly Bearin tieteellinen nimi

Harmaakarhu on ruskea karhu tunnetaan nimellä Ursus arctos. Ursus arctos horribilis on näiden karhujen tieteellinen nimi. Ursus on latinankielinen karhu, ja Arctos tulee Arktosista, joka on kreikan sana karhu. Horriblilis on latinankielinen termi, joka tarkoittaa kamalaa.



Grizzly Bearin ulkonäkö ja käyttäytyminen

Harmaakarhut voivat olla hyvin vaaleanruskeat tai tummanruskeat. Grizzliesillä on suuret päät, astian muotoiset kasvot, lyhyet pyöreät korvat ja lyhyet hännät. Tukevilla karhuilla on selän yläosassa suuri lihaksikas kumpu, joka antaa voimaa kaivamiseen. Grizzlyn etutassujen kynnet ovat kaarevat, suuret ja tukevat, mikä auttaa karhua kaivamaan maahan ruokaa. Grizzlyn kynnet ovat myös käteviä kallioiden kääntämisessä hyönteisten löytämiseksi. Ei ole epätavallista, että urospuolinen grizzly on kahdeksan jalkaa pitkä, mikä on pidempi kuin mikään koripalloilija. Uros voi painaa jopa 900 kiloa. Naiset ovat pienempiä, painavat 300-400 kiloa. Grizzlies, jotka elävät siellä, missä ruokaa on runsaasti, painavat enemmän. Karhut viettävät suurimman osan ajastaan ​​yksin, vaeltavat elinympäristössään ja etsivät ruokaa.

Vaikka harmaakarhu on yksinäinen, ei ole epätavallista nähdä useita harmaakarhuja, jotka ruokkivat kaloja lähellä jokia, joissa lohi on runsaasti. Grizzly-karhut horrostavat tai ovat passiivisia kylminä kuukausina. Ne varastoivat riittävästi rasvaa kesän aikana ylläpitääkseen niitä lepotilassa. Grizzlies kaivaa kaivon tai löytää luolan lepotilaan. Kun harmaakarhu siirtyy lepotilaan, se lepää siellä noin viisi kuukautta. Tuona aikana karhu ei syö, juo, virtsaa tai ulosta. Varhain keväällä harmaakarvat tulevat ulos lepotilasta.

Eläinten elinympäristö

Grizzlies vaatii suuria elinympäristöjä verkkovierailulle ja metsästykselle. Naiset tarvitsevat jopa 300 neliökilometriä ja urokset 500 neliökilometriä, mutta harmaat elinympäristöt voivat olla päällekkäisiä. Yhdysvaltojen länsiosa oli aikoinaan paikka, jossa harmaakarhu vaelsi vapaasti, etelään asti Meksikoon. Kun uudisasukkaat muuttivat länteen, maaseudun kehittäminen johti elinympäristön menetykseen. Ihmisten hyökkäys lähetti harmaahaikaisia ​​korkeammalle maalle, kuten pohjoisille Kalliovuorille ja muille luoteisen syrjäisille alueille. Kalifornian Grizzly Bear tai Ursos arctos californicus on kuollut 1900-luvun alkupuolelta lähtien. Harmaakarhu on Kalifornian osavaltion eläin, ja osavaltio näyttää sen ylpeänä osavaltion lipulla.

Alemman 48 osavaltion jäljellä olevista 1500 grizlistä asuu suurin osa Luoteis-Montanassa ja Yellowstonen kansallispuistossa tai sen ympäristössä. Pohjois-Kanadassa ja sisämaassa Alaskassa on molemmissa harmaakarhuja. Vaikka harmaakarhuja pidetään suurina riistaeläiminä, Yhdysvalloissa on lakeja, jotka suojaavat karhuja sukupuuttoon. Vuonna 1975 Yhdysvaltain kala- ja villieläinpalvelu asetti karhut 48 alempaan osavaltioon uhanalaisten lajien luetteloon uhanalaisten lajien luettelosta.

Ihmiset uhkaavat edelleen harmaakarjan elinympäristöä. Leirintäalueiden lähellä elävät karhut voivat tottua etsimään leirintäalueilta ja jätteenkäsittelyalueilta jääneitä ruokia. Ihmiset, jotka tuntevat karhujen uhkaavan, tappavat heidät joskus. Laiton metsästys tai salametsästys on edelleen uhka harmaakarhuille huolimatta siitä, että he ovat uhanalaisten lajien luettelossa.

Grizzly Bear's Diet

Grizzlies ovat kaikkiruokaisia, eli he syövät kasveja ja eläimiä. Grizzlies syö kasvisruokia, kuten marjoja, ruohoja, juuria, sieniä, hyönteisiä ja eläimiä, kuten peuroja, hirviä ja hiiriä. Tämä karhu tunnetaan rakkaudestaan ​​kaloihin ja asuu usein syrjäisten jokien lähellä. Karhut ovat suuria syöjiä ja voivat kuluttaa päivittäin jopa 90 kiloa ruokaa, mikä on kuin syödä yli 350 isoa hampurilaista! Kun ruokaa on niukasti, harmaakarhu voi käydä läpi roskia tai yrittää löytää ruokaa leirintäalueelta.

Grizzlyn metsästys- ja ruokailutottumukset auttavat pitämään ekosysteemin terveenä alueilla, joilla he elävät. Kun harmaakarhut kuluttavat kasveja syöviä eläimiä, se auttaa estämään eläimiä pilaamasta kasvien elämää alueilla, joilla harmaakarhu vaeltaa. Kun he kaivavat ruokaa, harmaakarvat kääntyvät tai viljelevät maaperää. Ruokinnan jälkeen harmaakarhu jättää jälkeensä syömättömät eläinosat ja ruhot, jotka hajoavat ja toimivat luonnollisena maaperän lannoitteena.



Grizzly Bear -saalistajat ja uhkat

Elokuvat ja televisio-ohjelmat kuvaavat harmaahaitoja aggressiivisiksi ihmisiin. Ihmiset ovat kuitenkin suurin uhka karhuille. Nämä karhut pitävät itsensä ja välttävät ihmisiä. He pakenevat vaarallisista tilanteista, mutta heistä tulee aggressiivisia, kun heitä uhkaillaan. Jos eläimet tai ihmiset yrittävät vahingoittaa harmahtavia tai niiden poikia, karhut voivat tulla nopeasti väkivaltaisiksi ja hyökätä. Noin puolet grizzly-pennuista ei elä aikuisikään sairauksien ja grizzly-saalistajien vuoksi, joihin kuuluvat vuorileijonat, sudet ja aikuiset urospuoliset grizzlit.

Grizzly-karhun lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Grizzlies kasvaa, kun ne ovat kypsiä, kolmesta kahdeksaan vuotiaita. Karhut astuvat toukokuusta heinäkuuhun kesäkuun ja heinäkuun ollessa jalostuksen huippukuukausina. Parittelun aikana uros viettää noin kuukauden naaraspuolisen kanssa ja lähtee sitten. Naaras menee luolaan ja lepotilaan talvella. Noin viiden kuukauden kuluttua tammikuusta maaliskuuhun naaras synnyttää tyypillisesti kaksi vauvaa, jotka tunnetaan pennuina, mutta voi tuottaa jopa neljä. Nuoret harmaat pennut syövät äitinsä maidosta, jossa on paljon rasvaa. Pennut pysyvät äitinsä suojeluksessa noin kahden vuoden ikään saakka. Puolet kaikista grizzly-pennuista on vaarassa kuolla ennen aikuisiän sairauksien ja saalistajien vuoksi. Grizzly-karhut elävät yleensä 20-25-vuotiaiksi, mutta jotkut voivat elää jopa 30 vuotta.

Väestö

Alemmassa 48 osavaltiossa on arviolta 1500 grizzliä, kun se oli 180000-luvun alussa 50 000. Alaskassa on noin 30 000 Grizzliä, ja Kanadassa asuu 26 000. Vaalea harmaakarhu, jota kutsutaan piikkikarhuksi, asuu myös Alaskassa. Tämä harmaakarhuhybridi on risteytys jääkarhun ja harmaakarhun välillä.

Näytä kaikki 46 eläimet, jotka alkavat G: llä

Mielenkiintoisia Artikkeleita