Tiikeri

Tiikerin tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Carnivora
Perhe
Felidae
Suku
Panthera
Tieteellinen nimi
Panthera Tigris

Tiikerin suojelun tila:

Uhanalainen

Tigerin sijainti:

Aasia
Eurasia

Tiikeri tosiasiat

Pääsaalis
Hirvi, Nauta, Villisika
Elinympäristö
Tiheä trooppinen metsä
Petoeläimet
Ihmisen
Ruokavalio
Lihansyöjä
Keskimääräinen pentueen koko
3
Elämäntapa
  • Yksinäinen
Lempi ruoka
Peura
Tyyppi
Nisäkäs
Iskulause
Suurin kissan maailmassa!

Tiikerin fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Musta
  • Valkoinen
  • Oranssi
Ihotyyppi
Turkista
Huippunopeus
60 mph. Nopeus
Elinikä
18-25 vuotta
Paino
267-300 kg (589-660 paunaa)

'Kahdella tiikerillä ei ole samaa raitakuviota.'



Tiikerit asuvat sekä Aasian lämpimillä että kylmillä alueilla. Ne ovat lihansyöjiä, jotka metsästävät saalista yöllä. Nämä suuret kissat ovat yksinäisiä ja niillä on oma alue. Siperian tiikeri voi painaa jopa 660 kiloa. Miehet ovat isompia kuin naiset.



5 uskomatonta tiikerifaktaa!

  • Tiikerit ovathyvät uimarit ja rakastavat vettä.
  • He ovatmetsästivät heidän ihoaan, turkis ja muut ruumiinosat.
  • Nemerkitse niiden alue virtsallapitää muut tiikerit poissa.
  • Heidänhampaat ovat noin 4 tuumaapitkä.
  • Tämän olennonpitkä häntä auttaa pitämään tasapainonsa.

Tiikeri tieteellinen nimi

Tiikerin tieteellinen nimi onPanthera tigris. SanaPantheratarkoittaa leopardia jatiikerion latinankielinen tiikeri. Niitä kutsutaan joskus suuriksi kissoiksi. Ne kuuluvatFelidaeperhe jaNisäkkäätluokassa.



Alalajeja on yhdeksän, mukaan lukien Sumatran , Siperian , Bengali , Etelä-Kiina, malaijilainen , Indo-kiinalainen , Bali, Javan ja Kaspian tiikeri. Valitettavasti Bali-, Javan- ja Kaspianlajit kuuluvat nyt sukupuuttoon.

Tiikerin ulkonäkö ja käyttäytyminen

Tigerillä on raskas takki punertavan oransseja hiuksia, jossa on mustat raidat. Jokaisella on oma raitakuvionsa, joka muistuttaa ihmisen sormenjälkiä. Siinä on pitkä häntä sekä terävät hampaat ja kynnet. Sen runko on 5-10,5 jalkaa pitkä ja se voi painaa 240-660 kiloa. Esimerkiksi 6-jalkainen tiikeri on yhtä pitkä kuin täysikokoinen sänky. Yksi 500 puntaa painava on puolet flyygelin painosta!

Tämän kissan raidallinen pyrstö on noin 3 jalkaa pitkä. Tämä on yhtä suuri kuin kolme puista viivaajaa, jotka on järjestetty päähän. Se käyttää pyrstöään tasapainon ylläpitämiseksi nopeissa käännöksissä saaliinsa jälkeen. Se käyttää 4 tuuman kynsiään tarttumalla saaliin. Lisäksi tassunsa ansiosta se voi kävellä hiljaa seuraten seuraavaa ateriaansa. Heillä on myös verkkoiset jalat, jotka tekevät niistä erinomaiset uimarit, jos heidän on ylitettävä joki, virta tai muu vesistö vesisaalien etsimiseksi.



Aikuisilla tiikereillä on hyvin vähän saalistajia. Ihmiset ovat näiden kissojen tärkeimmät saalistajat. Mutta ne ovat myös herkkiä norsuille ja suurille puhveleille näiden nisäkkäiden poikkeuksellisen vahvuuden ja koon vuoksi. Niiden nopeus, kynnet ja hampaat ovat kaikki näiden isojen kissojen puolustavia piirteitä.

Nämä ovat yksinäisiä eläimiä. Ainoa poikkeus on, kun naiset kasvattavat poikasiaan. Harvinaisissa tapauksissa näitä isoja kissoja nähdään ryhmässä, ryhmää kutsutaan väijytykseksi. Nämä suuret kissat yrittävät pysyä ihmisten ja muiden eläinten näkyvissä, mutta voivat olla aggressiivisia, jos heidän alueelleen hyökätään.

Tiger eristetty valkoisella pohjalla

Tiikereiden tyypit

Kun tarkastellaan yhdeksää alalajia, Siperian tiikeri on ryhmän suurin. Se kasvaa 10,5 metriä pitkäksi tai pidemmäksi. Se on myös raskain, painaa 660 kiloa. Sumatran tiikeri tunnetaan pienimpänä lajilajina, joka painaa noin 260 kiloa ja kasvaa noin 8 metriä pitkäksi.

Vaikka yhdeksällä alalajilla näyttää olevan sama väri, on joitain eroja. Esimerkiksi Sumatranilla on tummin turkis, raidat asetettu lähelle toisiaan. Joillakin lajeilla on paljon raitoja jaloissaan, kun taas toisilla lajeilla on hyvin vähän.

Bengali on runsas kaikista alalajeista. Useimmilla on tuttu punaruskea takki, jossa on mustat raidat. Mielenkiintoista on, että joillakin bengaleilla ja siperiläisillä tiikereillä on resessiivinen geeni, joka saa heidät olemaan valkoinen takki mustilla raidoilla. Kissoja, joilla on tämä valkoinen ja musta turkki, ei yleensä löydy luonnosta.

Etelä-Kiinan tiikerit luokitellaan kriittisesti uhanalaisiksi. Itse asiassa niiden väestö on tuntematon. Valitettavasti hallitus julisti ne tuholaisiksi kerralla ja heitä metsästettiin, mikä johti niiden lukumäärän dramaattiseen vähenemiseen.

Malaijin tiikeri elää trooppisessa ilmastossa. Tarkemmin sanottuna he elävät Thaimaassa metsissä, joissa on lehtipuita. Niiden väestö on vähentynyt, ja heitä pidetään uhanalaisina.

Indo-kiinalainen tiikeri asuu Kambodža , Thaimaa ja Vietnam . Tällä alalajilla on takki, joka on tummempi kuin Bengalin tiikerin, ja ne ovat kooltaan pienempiä kuin Bengals. He asuvat vuoristoisessa elinympäristössä. Niiden väestö on tuntematon, koska he asuvat niin syrjäisissä paikoissa.

Balin, Javanin ja Kaspian tiikerit ovat nyt kuolleet. Tämä johtuu salametsästystoiminnasta sekä elinympäristön menetyksestä.

Tiikeri elinympäristö

Tiikerit elävät Etelä- ja Kaakkois-Aasiassa sekä Itä-Aasiassa Venäjä ja Kiina . Jotkut elävät lauhkeassa ilmastossa, kun taas toiset elävät trooppisissa ympäristöissä. Siperian tiikerit elävät kylmässä ilmastossa, jossa sataa lunta. Heidän raskas turkinsa ja ylimääräinen turkikerros tassuillaan suojaavat heitä kylmiltä lämpötiloilta. Niiden kaulassa on myös ylimääräinen turkikerros, jota joskus kutsutaan huiviksi. Tämä eristää heitä vielä kylmältä.

Tiikerit elävät eri elinympäristöissä, kuten suoissa, nurmikoissa, lehti- ja mangrovemetsissä. Kunkin alalajin elinympäristön tyyppi riippuu sen lajista.

Malaijilaiset elävät trooppisissa lehtimetsissä, kun taas indo-kiinalaiset tiikerit elävät mäkisillä, vuoristoisilla alueilla. Bengalit elävät sademetsissä, kun taas Sumatranit elävät alankometsissä ja suiden ympärillä.

Tiikerit muuttavat joskus lyhyitä matkoja saadakseen enemmän saalista. Lisäksi he voivat siirtyä alueelle, jolla on vähemmän lunta ja lämpimämpi lämpötila kylminä kuukausina.

Tiger Diet

Mitä tiikeri syö? Tiikerit ovat lihansyöjiä, ja heillä on kyky siepata ja syödä suuria nisäkkäitä. Peura , antilooppi , puhveli ja villisika ovat joitain tiikereiden saalista. He syövät myös apinoita , laiskakarhuja ja leopardit . Tiikerien on jopa tiedetty syövän krokotiileja!

Tiikerit käyttävät jälkeilytaitojaan, nopeuttaan ja nopeita liikkeitään saadakseen saaliinsa. Nämä suuret kissat syövät kuitenkin yleensä vain kerran viikossa. He pystyvät syömään 75 kiloa lihaa yhdessä illassa. Seitsemänkymmentäviisi kiloa on yhtä suuri kuin neljä aikuista mäyräkoiraa. Tiikereillä on tapana tappaa saalis, syödä niin paljon kuin haluavat, sitten peittää loput lehdistä, jotta he voivat palata myöhemmin välipalalle.

Tiger-saalistajat ja uhkat

Koon ja vahvuuden vuoksi aikuisilla tiikereillä ei ole paljon saalistajia. Ihmiset ovat tämän eläimen saalistajia. Norsut ja karhut voivat myös uhata heitä. Tiikeripennuilla on paljon enemmän saalistajia kuin aikuisilla. Hyenat , krokotiilit ja käärmeet ovat vain muutamia pentujen saalistajista.

Metsäkadon aiheuttama elinympäristön menetys on uhka. Salametsästys on toinen suuri uhka. Heitä metsästetään ihon, turkis, hampaat ja muut ruumiinosat. Monet vangitaan ja myydään yksilöille eksoottisina eläiminä. Tämä on laitonta. Nämä olennot eivät saa asianmukaista hoitoa, kun niitä myydään eksoottisina lemmikkeinä. Monissa tapauksissa omistajat nälkäävät, eikä heille anneta asianmukaista hoitoa, suojaa tai liikuntaa. Ei ole yllättävää, että eksoottisina lemmikkeinä pidettyjen tiikerien tiedetään hyökkäävän ja vahingoittavan tai tappavan niitä ostaneet ihmiset.

Tietysti eläintarhaympäristössä asuva tiikeri saa asianmukaista hoitoa eläinlääkäreiltä ja muilta, jotka on koulutettu hoitamaan heitä asianmukaisella tavalla.

Tiikerin suojelutaso on Uhanalainen väestö vähenee. Onneksi niitä suojelee nyt uhanalaisten villieläinten ja kasvien kansainvälisen kaupan yleissopimus (CITES).

Tiikerin lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Tämän olennon pesimiskausi on yleensä marraskuusta huhtikuuhun. He voivat kuitenkin lisääntyä milloin tahansa vuoden aikana. Naaras, joka on valmis pariutumaan, merkitsee alueensa erityisellä tuoksulla. Tämä houkuttelee miehiä alueella. Miehet taistelevat joskus ja kilpailevat muuten nartusta, joka on valmis pariutumaan. Tiikerit eivät ole yksiavioisia; he pariutuvat eri kumppaneiden kanssa jokaisella pesintäkaudella.

Raskausaika on noin 100 päivää. Pentue voi olla 1-7 poikaa, mutta yleensä narttu synnyttää elävän 2-4 poikaa. Jokainen vauva tai poikanen , painaa 2-3 kiloa syntyessään. Kuten muutkin kissat, tiikeripennut syntyvät sokeiksi. Heidän silmänsä avautuvat 6-12 päivässä. Nämä vastasyntyneet luottavat äitiinsä kaikessa.

Äiti hoitaa heitä ja hoitaa niitä ensimmäisten kuuden viikon ajan. Äidit suojelevat pentujaan hyvin. Nuoret pennut ovat alttiita erilaisille saalistajille, ja monet joutuvat niiden uhreiksi ennen kuin he ovat riittävän vahvoja puolustautumaan. Joten, jos äiti kokee poikiensa olevan millään tavalla uhattuna, hän siirtää heidät toiseen luolaan vauva kerrallaan. Lisäksi hän jättää heidät vain lyhyeksi ajaksi metsästämään ruokaa. Hän nuolee jokaista vauvaa yrittäessään puhdistaa turkistaan ​​ja stimuloida ruoansulatuskanavaa.

Äiti ruokkii poikia 7 viikon ikäisinä kiinteää ruokaa. Hän tuo ruokaa luolaan ja hajottaa sen pennuille. Pennut viettävät paljon aikaa painiessaan ja jahtaamalla toisiaan keinona vahvistaa lihaksiaan ja oppia jälkikäyttäytymistä. Kahdeksasta kymmeneen kuukauteen pennut ovat valmiita lähtemään metsästämään äitinsä kanssa. He pysyvät hänen luonaan noin kahden vuoden ikään asti.

tiikerin pentu

Tiikerit kärsivät joistakin samoista uhista / vaivoista kuin muut kissat. Kissan leukemia, raivotauti ja anemia ovat joitain esimerkkejä.

He elävät 10-15 vuotta luonnossa. Eläintarhoissa he voivat elää jopa 20 vuotta tai enemmän. Maailman vanhin tiikeri oli Djelita-niminen Sumatran. Hän asui Honolulun eläintarhassa ja täytti 25 vuoden ikän.

Tiikeriväestö

Bengalit ovat runsas kaikista tiikerilajeista. Intiassa elävien bengalien lukumäärä on 2500-3750. Muiden alalajien osalta IUCN: n punaisen luettelon mukaan on olemassa 2 154 - 3 159 aikuista yksilöä. Joidenkin tiikereiden, kuten Etelä-Kiinan tiikeri on tuntematon syrjäisen vuoristoisen alueen vuoksi, jossa he asuvat.

Tiikerin virallinen suojelutila on uhanalainen, kun väestö vähenee.

Tiikerit eläintarhassa

Näytä kaikki 22 eläimet, jotka alkavat T: llä

Mielenkiintoisia Artikkeleita