Tukaani

Tukaanin tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Linnut
Tilaus
Piciformes
Perhe
Ramphastidae
Suku
Ramphastos
Tieteellinen nimi
Ramphastos Toco

Tukaanin suojelun tila:

Vähiten huolta

Tukaanin sijainti:

Keski-Amerikka
Etelä-Amerikka

Tukaanin tosiasiat

Pääsaalis
Hedelmät, munat, hyönteiset
Erottuva piirre
Pieni runko ja valtava värikäs nokka
Siipien kärkiväli
50 cm - 119 cm (20 tuumaa - 47 tuumaa)
Elinympäristö
Matala sademetsä ja trooppiset metsät
Petoeläimet
Ihminen, lumikot, suuret linnut
Ruokavalio
Omnivore
Elämäntapa
  • Yksinäinen
Lempi ruoka
Hedelmät
Tyyppi
Lintu
Keskimääräinen kytkimen koko
3
Iskulause
Eri lajeja on yli 40!

Tukaanin fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Keltainen
  • Musta
  • Valkoinen
  • Oranssi
Ihotyyppi
Höyhenet
Huippunopeus
39 mph
Elinikä
12-20 vuotta
Paino
130g - 680g (4.6oz - 24oz)
Korkeus
29 cm - 63 cm (11,5 tuumaa - 29 tuumaa)

Tukaani on keskikokoinen lintu, joka on kotoisin Keski- ja Etelä-Amerikan ja Karibian sademetsistä. Etelä-Amerikan viidakoissa asuu nykyään yli 40 erilaista tukaanilajia.



Tukaani tunnetaan parhaiten suuresta värikkäästä nokastaan, joka on suuresta koostaan ​​huolimatta yllättävän kevyt johtuen siitä, että se on valmistettu keratiiniksi kutsutusta aineesta (sama aine, joka muodostaa kynnet ja hiukset monille eläimille, myös ihmisille). Tukaanin nokan mitat ovat noin puolet tukaanin pituudesta, ja sitä käytetään paritteluun, ruokintaan ja puolustukseen. Tukaanin lasku ei kuitenkaan ole erityisen vahva, joten sitä käytetään pikemminkin saalistajien pelottamiseen kuin niiden torjumiseksi.



Tukaanilla on vain pienet siivet, koska se asuu metsissä, eikä sen vuoksi tarvitse kuljettaa suuria matkoja. Tukaanin siipien kärkiväli on suunnilleen sama kuin tukaanin rungon. Vaikka tukaani pystyy lentämään, tukaani ei ole kovin hyvä lentämään eikä voi olla ilmassa kovin kauan. Sen sijaan, että käyttäisivät siipiään kiertääkseen, tukaani hyppää puiden oksien välillä käyttämällä kaarevia varpaita ja teräviä kynsiä saadakseen hyvän otteen kapeaan pintaan, josta se pitää kiinni.

Tukaanit ovat kaikkiruokaisia ​​lintuja ja ruokkivat kasvien ja eläinten seosta. Tukaanit syövät hedelmiä, marjoja, pähkinöitä ja siemeniä yhdessä munien, hyönteisten ja pienten nisäkkäiden ja matelijoiden kanssa. Tukaanin ensisijainen ravinnonlähde on hedelmä, joka kasvaa puilla, joissa tukaani asuu.



Tukaaneilla on useita saalistajia Etelä-Amerikan viidakossa, mukaan lukien ihmiset, suuret petolinnut ja villikissat. Lumikot, käärmeet ja rotat ovat yleensä saalistaneet enemmän tukaanin munia kuin itse tukaani (tukaanin suuri lasku pelottaa yleensä monia pieniä eläimiä).

Vaikka tukaanit ovat yleensä yksinäisiä ruokinnassa, tukaanit elävät usein pienissä ryhmissä, joissa on noin 6 tai 7 lintua. Tukaanin kirkkaat värit antavat tukaanin naamioinnin värikkäässä sademetsän katoksessa. Kirkkaiden värejensä vuoksi tukaanit siepataan ja myydään usein lemmikkeinä, kun tukaanit ovat suosittuja eläimiä eksoottisessa lemmikkikaupassa.

Tukaanit rakentavat pesänsä puihin ja munivat noin 3 munaa. Kun tukananpoikaset kuoriutuvat, sekä uros tukaani että naaras tukaani auttavat ruokkimaan heitä ja suojaavat heitä saalistajilta. Tukaanin poikaset ovat syntyneet pienillä nokoilla, jotka eivät saavuta täysikokoa ainakin muutaman kuukauden ajan.



Näytä kaikki 22 eläimet, jotka alkavat T: llä

Lähteet
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) eläin, lopullinen visuaalinen opas maailman villieläimiin
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Maailman tietosanakirja eläimistä
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Uhanalaisten lajien atlas
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Kuvitettu tietosanakirja eläimistä
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Eläinten tietosanakirja
  7. Christopher Perrins, Oxford University Press (2009) Lintujen tietosanakirja

Mielenkiintoisia Artikkeleita