Turkki

Turkin tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Linnut
Tilaus
Galliformes
Perhe
Phasianidae
Suku
Meleagris
Tieteellinen nimi
Meleagris

Turkin suojelun tila:

Vähiten huolta

Turkki Sijainti:

Keski-Amerikka
Pohjois-Amerikka

Turkin tosiasiat

Pääsaalis
Hyönteiset, pähkinät, siemenet, marjat
Siipien kärkiväli
150-180 cm (59-71 tuumaa)
Elinympäristö
Metsä, pensaat ja nurmialueet
Petoeläimet
Kettu, käärme, pesukarhu
Ruokavalio
Omnivore
Elämäntapa
  • Parvi
Lempi ruoka
Ötökät
Tyyppi
Lintu
Keskimääräinen kytkimen koko
8
Iskulause
Liittyy läheisesti fasaaneihin ja kanoihin!

Turkin fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Keltainen
  • Netto
  • Sininen
  • Musta
  • Valkoinen
  • Vihreä
Ihotyyppi
Höyhenet
Huippunopeus
6 mph
Elinikä
1-10 vuotta
Paino
3-11kg (6.6-24lbs)

Kalkkuna on suuri lintu, joka liittyy läheisesti muihin riistalintuihin, kuten fasaaneihin, kanoihin ja viiriäisiin. Turkista on tullut kuuluisa kaikkialla länsimaissa erityisenä ateriana suurille perheille, kuten joulu ja kiitospäivä.



Suuresta koostaan ​​huolimatta kalkkunat ovat yllättävän taitavia lentolehtisiä, ja ne voidaan nähdä lentävän metsäkatoksen alla etsimään ahvenia. Vaikka kalkkunat pesivät puissa, niitä esiintyy yleisimmin avoimissa metsissä, metsämailla ja nurmikoilla.



On olemassa kaksi erilaista kalkkunalajia, jotka ovat villikalkkuna ja okelloitu kalkkuna. Villikalkkuna löytyy luonnostaan ​​Pohjois-Amerikan avoimista metsistä ja on raskain kaikista riistalintulajeista. Okelloitu kalkkuna löytyy Kaakkois-Meksikosta, ja vaikka okelloitu kalkkuna on kooltaan yhtä suuri kuin villikalkkuna, se on suunnilleen puolet villikalkkunan painosta.

Villikalkkuna on suuri, pyöreän näköinen lintu, jolla on pitkät, ohuet jalat, joissa on kolme varvasta kummallakin jalalla tasapainon helpottamiseksi ja naarmuuntumiseksi likaan. Urospuolisella villikalkkunalla on punainen, sulaton pää ja kurkku, jolla on pieniä kasvuja, joita kutsutaan karunkuloiksi.



Okelloitu kalkkuna on tyylikkäämmän näköinen lintu, ja vaikka okulaarinen kalkkuna on läheisessä yhteydessä villikalkkunaan, se on ulkonäöltään hyvin samanlainen kuin naispuolinen riikinkukko. Okselloidulla kalkkunalla on kapea runko ja pitkät jalat, ja uroksilla on sulaton niska ja päät, jotka voivat olla väriltään punaisia ​​tai sinisiä ja usein hienovaraisempia kuin urospuolisten kalkkunoiden kaltaiset.

Kalkkuna on kaikkiruokainen eläin, mikä tarkoittaa, että se syö sekä kasveja ja kasviainetta että muita eläimiä. Kalkkuna syö pääasiassa pähkinöitä, siemeniä, hedelmiä, marjoja ja hyönteisiä, jotka se löytää usein raapimalla metsän lattiasta. Kalkkuna syö myös pieniä matelijoita, sammakkoeläimiä ja jopa jyrsijöitä, jos se saa mahdollisuuden.

Suuresta koostaan ​​huolimatta molemmilla kalkkunalajeilla on luonnossaan useita saalistajia. Kettu, käärmeet, pesukarhu, villikissa ja ihminen ovat kalkkunan yleisimpiä saalistajia.



Parittelukauden aikana urospuoliset kalkkunat aiheuttavat gobbling-ääniä yrittääkseen houkutella naaraskalkkunaa pariutumaan. Naaraskalkkuna löytää jonnekin turvallisen pesän tekemiseen ja munii 6–12 munaa, jotka kuoriutuvat noin kuukauden itämisjakson jälkeen.

Nykyään kalkkuna on yksi suosituimmista lihoista, joita syöt syömään juhlaan, ja sitä viljellään suuressa määrin kaikkialla länsimaissa. Uskotaan, että Yhdysvalloissa kasvatetaan vuosittain yli 250 miljoonaa kalkkunaa!

Näytä kaikki 22 eläimet, jotka alkavat T: llä

Lähteet
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) eläin, lopullinen visuaalinen opas maailman villieläimiin
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Maailman tietosanakirja eläimistä
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Uhanalaisten lajien atlas
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Kuvitettu tietosanakirja eläimistä
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Eläinten tietosanakirja
  7. Christopher Perrins, Oxford University Press (2009) Lintujen tietosanakirja

Mielenkiintoisia Artikkeleita