Villisika

Villisikojen tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Artiodactyla
Perhe
Suidae
Suku
Heidän
Tieteellinen nimi
Sus scrofa

Villisikojen suojelun tila:

Vähiten huolta

Villisian sijainti:

Aasia
Eurasia
Euroopassa

Villisian hauska tosiasia:

Miehillä on ylempi keila terävöittämään alempi!

Villisian tosiasiat

Saalis
Marjat, juuret, matot
Nuoren nimi
Porsas
Ryhmäkäyttäytyminen
  • Hälytin
Hauska seikka
Miehillä on ylempi keila terävöittämään alempi!
Arvioitu väestökoko
Kestävä
Suurin uhka
Elinympäristön häviäminen
Tunnetuin ominaisuus
Pitkä, kova ja suora kuono
Muut nimet)
Villisika, Villisika, Villisika
Raskauskausi
3-4 kuukautta
Elinympäristö
Lehtimetsät
Petoeläimet
Tiikeri, sudet, ihmiset
Ruokavalio
Omnivore
Keskimääräinen pentueen koko
5
Elämäntapa
Yleinen nimi
Villisika
Lajien määrä
4
Sijainti
Koko Euroopassa ja Aasiassa
Iskulause
Miehillä on ylempi keila terävöittämään alempi!
Ryhmä
Nisäkäs

Villisian fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Harmaa
  • Netto
  • Musta
Ihotyyppi
Turkista
Huippunopeus
30 mph. Nopeus
Elinikä
15-20 vuotta
Paino
80kg - 175kg (176lbs - 386lbs)
Korkeus
55 cm - 100 cm (21,6 tuumaa - 39,3 tuumaa)
Seksuaalisen kypsyyden ikä
7-10 kuukautta
Vieroituksen ikä
2-3 kuukautta

Villisikojen luokittelu ja kehitys

Villisika on villisianlaji, kotoisin Euroopan metsistä, Luoteis-Afrikasta, ja sitä esiintyy myös kaikkialla Aasiassa. Villisikalla on erittäin laaja levinneisyys, arvioitujen villisikojen alalajien määrä vaihtelee 4-25. Luonnollisesti on vaikea luokitella niitä kaikkia, koska ne voivat helposti risteytyä, joten on yleisesti sovittu, että on olemassa neljä pääalalajia, jotka ovat määräytyy niiden sijainnin perusteella. Ne ovat kaikki kooltaan ja ulkonäöltään hyvin samanlaisia, mutta niiden värit vaihtelevat yleensä jonkin verran maantieteellisen sijaintinsa mukaan. Villisika on erittäin sopeutuva eläin, koska sitä esiintyy monissa eri elinympäristöissä, se syö melkein mitä tahansa, mikä mahtuu suuhunsa, ei vain juokse nopeasti, vaan myös ui hyvin. Ne tunnetaan myös yleisesti nimellä eurooppalainen villisika, sika tai yksinkertaisesti villisika.



Villisian anatomia ja ulkonäkö

Villisika on keskikokoinen nisäkäs, jolla on suuri pää ja etupää, joka johtaa pienempään takaosaan. Heillä on paksu ja tietysti kaksinkertainen turkki, joka koostuu kovemmasta, harjaksellisesta pintakerroksesta, jonka alapuolella on pehmeämpi aluskarva. Villisian selän harjua pitkin kulkevat hiukset ovat myös pidempiä kuin muut. Villisian väri vaihtelee ruskeasta mustaan, punaiseen tai tummanharmaaseen, mikä yleensä riippuu yksilön sijainnista. Esimerkiksi Länsi-Euroopasta löydetyt villisikojen yksilöt ovat yleensä ruskeita, jolloin Itä-Euroopan metsissä asuvat voivat olla täysin mustavärisiä. Villisikalla on uskomattoman huono näkökyky erittäin pienikokoisten silmiensä takia, mutta niillä on myös pitkä, suora kuono, jonka avulla heillä on uskomattoman akuutti haju.



Villisikojen leviäminen ja elinympäristö

Villisika on maan yleisimmin levinnyt maa-nisäkäs, koska sen kotoperäinen levinneisyysalue ulottuu Länsi-Euroopasta, aina Japaniin itään ja etelään Indonesian sademetsiin. Neljä erillistä alalajia määräytyy niiden sijainnin perusteella, yksi asuu Euroopassa, Luoteis-Afrikassa ja Länsi-Aasiassa; toinen löytyy Pohjois-Aasiassa ja Japanissa; kolmas asuu Intian, Kaakkois-Aasian ja Kaukoidän trooppisissa viidakoissa, viimeinen löytyy vain Indonesiassa. Villisikoja löytyy monista erilaisista elinympäristöistä, kuten trooppisista viidakoista ja nurmikoista, mutta niillä on taipumus suosia lehtipuumetsää, jossa kasvillisuus on uskomattoman tiheää.

Villisikojen käyttäytyminen ja elämäntapa

Villisika on yöllinen eläin, joka tulee ulos vain yöllä ravintoa varten. He viettävät noin 12 tuntia nukkumassa tiheässä lehtien pesässä päivällä, ennen kuin he heräävät löytääkseen aterian yön peitossa. Naaraspuoliset villisiat ovat suhteellisen seurallisia eläimiä, jotka asuttavat irtonaisia ​​alueita ryhminä, jotka tunnetaan äänierinä ja joihin voi sisältyä 6-30 yksilöä. Hälytinlajit koostuvat jalostavista naaraista ja niiden nuorista, ja ne löytyvät usein samalla alueella muiden ryhmien kanssa, vaikka nämä kaksi eivät yleensä sekoita. Urokset ovat kuitenkin yksinäisiä suurimman osan vuodesta, lukuun ottamatta lisääntymiskautta, jolloin ne löytyvät sekä luotojen että muiden miesten läheisyydestä. Uros-villisika kilpailee keskenään taistelemalla mahdollisuudesta parittua naisen kanssa.



Villisikojen lisääntyminen ja elinkaaret

Kerran naaraspuolinen villisika synnyttää 4 - 6 porsaata tiheästä sakeudesta löydetyssä pesässä, joka koostuu lehdistä, ruohoista ja sammalesta. Äiti pysyy porsaidensa luona ensimmäisten viikkojen ajan suojellakseen nälkäisiä saalistajia. Villisian porsaat ovat uskomattoman erottuvia eläimiä, koska niillä on vaaleanruskea turkki, kerman ja ruskean raidan kanssa, jotka kulkevat selän pituudelta. Vaikka nämä raidat alkavat kadota, kun porsaat ovat 3–4 kuukauden ikäisiä, ne osoittavat naamioivan villisian nuoret osaksi metsän lattiaan erittäin tehokkaasti. Kun porsaat ovat kahden kuukauden ikäisiä, ne alkavat lähteä pesästä lyhyillä ravintomatkoilla, ennen kuin ne itsenäistyvät noin 7 kuukauden ikäisinä ja ovat melkein punaisia. Villisian turkki saavuttaa aikuisen värin vasta, kun eläin on noin vuoden vanha.

Villisian ruokavalio ja saalis

Villisika on kaikkiruokainen eläin, joka ruokkii pääasiassa kasveja. Kasviainekset muodostavat noin 90% villisian ruokavaliosta, koska ne ruokkivat nuoria lehtiä, marjoja, ruohoja ja hedelmiä sekä kaivavat juuret ja sipulit maasta kovilla kuonoilla. Erittäin kausiluonteisilla alueilla asuvien villisikojen on täytynyt sopeutua muuttuviin hedelmiin ja kukkiin, ja niiden tiedetään suosivan proteiinipitoisia pähkinöitä (kuten tammenterhoja), jotka tulevat saataville syksyllä ja jotka valmistavat niitä tulevaan talveen. He syövät kuitenkin melkein mitä tahansa heidän suuhunsa, ja täydentävät ruokavaliotaan syömällä munia, hiiriä, liskoja, matoja ja jopa käärmeitä. Villisika lopettaa myös onnellisesti toisen eläimen hylätyn tappamisen.

Villisikojen saalistajat ja uhkat

Uskomattoman suuren levinneisyytensä vuoksi villisikoja ovat saalista lukuisille kaiken muotoisille ja kokoisille saalistajille kaikkialla luonnollisessa elinympäristössään. Suuret kissaeläimet, kuten leopardit, ilveset ja tiikerit, ovat villisian yleisimpiä saalistajia muiden suurten lihansyöjien, kuten susien ja karhujen, sekä ihmisten kanssa. Vaikka heidän lukumääränsä luonnossa on pudonnut nopeasti suuressa osassa niiden luonnollista levinneisyyttä, muilla alueilla, kuten Manner-Euroopassa, Puolassa ja Pakistanissa, väestönkasvu on tosiasiallisesti lisääntynyt eikä tarkkoja syitä ole tiedossa. Sen uskotaan johtuvan monista asioista, mukaan lukien tärkeimpien saalistajiensa väheneminen, lisääntynyt suojelu ja säännellympi metsästys alkuperäisillä alueilla.



Villisika mielenkiintoisia faktoja ja ominaisuuksia

Villisian kuono on luultavasti yksi tämän eläimen tyypillisimmistä piirteistä, ja muiden villisikojen tavoin se erottaa nämä nisäkkäät muista. Villisian kuonon päässä on rustolevy, jota tukee pieni luu, jota kutsutaan prenasaliksi, jonka avulla villisian kuonoa voidaan käyttää puskutraktorina, kun se syö ruokaa. Kaikilla villisikoilla on huulet pohjahuulillaan, vaikka uros onkin suurempi kuin naaraspuolinen, ja todella kaartuu ylöspäin suustaan. Mielenkiintoisempaa on kuitenkin, että myös uroksilla on huulillaan ontto keila, joka tosiasiallisesti elää veitsen teroittajana ja teroittaa jatkuvasti uroksen pohjahampaita, jotka molemmat voivat kasvaa jopa 6 cm pitkiksi.

Villisikojen suhde ihmisiin

Villisikoja viljellään nyt lihan vuoksi monissa paikoissa, mutta niitä on metsästetty myös terävistä syöksyistään palkintotrofeina vuosisatojen ajan, mikä tarkoittaa, että populaatiot jopa sukupuuttoon joillakin alueilla, kuten Isossa-Britanniassa. Nykyään ihmiset ovat kuitenkin esittäneet villisian lukemattomiin eri maihin ympäri maailmaa, pelkästään siksi, että niitä voidaan metsästää ja syödä. Tähän kuuluvat Havaiji, Galapagos-saaret, Fidži, Uusi-Seelanti, Australia, Etelä-Afrikka, Ruotsi ja Norja. Ihmiset ovat itse asiassa viljelleet niitä niin kauan, että villisika on itse asiassa tavallisten kotisikojen esi-isä. Vaikka joukko maailman villisikakantoja tosiasiallisesti kasvaa, lajeja kokonaisuutena on uhannut ihmisten elinympäristöjen menetys pääasiassa metsien hävittämisen ja jatkuvasti kasvavien asutusten kautta.

Villisikojen suojelun tila ja elämä tänään

Nykyään IUCN on listannut villisian lajiksi, joka on vähiten huolestuttava sukupuuttoon luonnollisessa ympäristössä lähitulevaisuudessa. Väestömäärät kärsivät kuitenkin kokonaisuutena lähinnä metsästyksen ja elinympäristön menetyksen vuoksi. Monilla alueilla villisikapopulaatioissa on kuitenkin tapahtunut nopeita nousuja, mikä johtuu mahdollisesti monien tärkeimpien saalistajiensa, kuten susien ja tiikereiden, menetyksestä.

Näytä kaikki 33 eläimet, jotka alkavat kirjaimella W

How to say villisika in ...
BulgariaVillisika
EnglantiVillisika
KatalaaniSenglar
TšekkiVillisika
Tanskan kieliVillisika
Saksan kielivillisika
EnglantiVillisika
EsperantoApro
EspanjaSus scrofa
VirolainenVillisika
SuomalainenVillisika
Ranskan kieliVillisika
GalicialainenVillisika
heprealainenVillisika
KroatialainenVillisika
Unkarin kieliVillisika
IndonesiaVillisika
italialainenSus scrofa
japanilainenvillisika
LatinaSus scrofa
MalaijiVillisika
Hollannin kieliVillisika
EnglantiVillisika
KiillottaaVillisika
Portugalin kieliVillisika
EnglantiVillisika
SloveeniVillisika
Ruotsin kieliVillisika
TurkkiTavallinen villisika
vietnamVillisika
KiinalainenVillisika
Lähteet
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) eläin, lopullinen visuaalinen opas maailman villieläimiin
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Maailman tietosanakirja eläimistä
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Uhanalaisten lajien atlas
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Kuvitettu tietosanakirja eläimistä
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Eläinten tietosanakirja
  7. David W.Macdonald, Oxford University Press (2010) Nisäkkäiden tietosanakirja
  8. Tiedot villisikoista, saatavilla täältä: http://www.britishwildboar.org.uk/index.htm?profile.html
  9. Villisian tosiasiat, saatavilla täältä: http://www.maremmaguide.com/wild-boar-facts.html
  10. Tietoja villisikoista, saatavilla täältä: http://www.wild-boars.info/about-wild-boars/

Mielenkiintoisia Artikkeleita