Leukanauha-pingviini

Chinstrap-pingviinien tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Linnut
Tilaus
Sphenisciformes
Perhe
Spheniscidae
Suku
Pygoscelis
Tieteellinen nimi
Pygoscelis Antarcticus

Leukanauha-pingviinien suojelun tila:

Vähiten huolta

Chinstrap Penguin Sijainti:

Antarktis
valtameri

Leukanauha pingviini tosiasiat

Pääsaalis
Krill, kala, katkarapu
Erottuva piirre
Valkoiset kasvot ja ohut, musta viiva, joka kulkee leuan alla
Elinympäristö
Kalliot Etelämantereen saaret
Petoeläimet
Leopardihylje, miekkavalas, merilinnut
Ruokavalio
Lihansyöjä
Keskimääräinen pentueen koko
2
Elämäntapa
  • Siirtomaa
Lempi ruoka
Krill
Tyyppi
Lintu
Iskulause
Siitosparia on 7 miljoonaa!

Leukanauha-pingviinin fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Harmaa
  • Musta
  • Valkoinen
Ihotyyppi
Höyhenet
Elinikä
15-20 vuotta
Paino
3kg - 6kg (6,6 paunaa - 13 paunaa)
Korkeus
60 cm - 68 cm (24 tuumaa - 27 tuumaa)

'Suurimmalla leukahihnan pingviinikolonialla on enemmän pingviinejä kuin San Franciscossa on ihmisiä!'




Leukanauha on yleisin kaikista pingviinilajeista. Itse asiassa yhdessä heidän pesäkkeistään on yli miljoona pesivää paria pingvinejä syrjäisellä saarella!



Uskomaton leukanauha pingviini tosiasiat!

  • Leukahihnan pingviinikolonia Zavodovskin saarella Etelä-Atlantilla on niin suuri (arviolta 1,2 miljoonaa pesimisparia), ettäGuinnessin ennätysten kirja julisti sen maailman suurimmaksi pingviinipesäkkeeksi! ' Perspektiivisesti saarella on enemmän pingviinejä kuin San Franciscossa on ihmisiä! (Jos haluat nähdä, miltä tämä uskomaton siirtomaa näyttää, selaa vain alas 'väestöosioon!'
  • Monet leukahihnan pingviinit astuvat pariksi koko elämän; parittelevien parien havaittiin kokoavan 82 prosenttia ajasta.
  • Chinstrap-pingviinit ovat yksi aggressiivisimmista pingviinistä.

Chinstrap Penguinin tieteellinen nimi ja luokitus

Chinstrap-pingviinillä on tieteellinen nimiPygoscelis antarcticus. Chinstrap-pingviinit kutsutaan joskus myös nimelläP. Etelämanner,mikä oli lajin aikaisempi tieteellinen nimi. Sen sukunimi on Spheniscidae, ja luokka, johon se kuuluu, on Aves.



Pygoscelis-perhe koostuu kolmesta eri pingviinistä; yhdessä heitä kutsutaan 'harjahäntäisiksi' pingvineiksi. Leukahihnapingviiniä kutsutaan myös renkaaksi pingviiniksi, parrakas pingviiniksi ja kivirikko-pingviiniksi, joka on nimi sen kovan meluisen puhelun takia.

Nimen pingviini alkuperää ei todellakaan tiedetä: On mahdollista, että se tulee Walesin sanasta, 'kynä' päätä varten ja 'gwyn', mikä tarkoittaa valkoista.


Leukanauha-pingviinin ulkonäkö ja käyttäytyminen

Kypärän näköisillä mustilla päillä mustat leukahihnan merkinnät antavat tälle pingviinille nimen. Muuten valkoisina, laskuissa ja silmissä on musta väri. Heidän jalkansa ovat vaaleanpunaisia ​​ja pohjat ovat mustia. Nuorten pingviinien kasvot ovat väriltään harmaita ja saavuttavat aikuisten merkinnät 14 kuukaudessa.

Ne eivät ole suurimmat pingviinit; leukahihnan pingviini on keskikokoisempi. Niiden pituus on 75 cm (29 tuumaa), ja niiden keskimääräinen paino on 5,5 kg.

Tällä pingviinillä on ääni, joka on hyvin äänekäs pesimäsiirtokunnassaan. Chinstrap-pingviinien äänet ovat erittäin meluisia; pingviini tekee 'ah, kauk, kauk, kauk', kun se nostaa räpylät ja heiluttaa päänsä sivulta toiselle.

Kasvatusalueillaan leukahihnapingviinit ovat erittäin vilkkaita. He taistelevat usein, ja heidän tiedetään heiluttavan päätä ja räpylöitä, soittavan, kumartavansa, eleensä ja kunnostaen takkiaan. Jos alueellista kiistaa tapahtuu, he voivat tuijottaa, osoittaa ja syyttää.

Leukahihnapingviini on hyvin sosiaalinen ja löytyy siirtomaista Adélie-pingviinin, merimetsojen tai muiden vastaavien pingviinien kanssa. Niiden pesät ovat yksinkertaisia ​​ja kivikkoisissa onteloissa. Muiden lajien ja toistensa puolustamiseksi he ovat aggressiivisimpia harjahäntäisillä pingviinillä.

Pingviiniryhmää kutsutaan siirtomaksi. Muita saman ryhmän nimiä ovat Waddle tai Rookery. Ryhmää kelluvia meren pingviinejä kutsutaan lautaksi.

Leukanauha pingviini elinympäristö

Joskus he paistavat jäällä muiden pingviinirotujen, kuten Adélie-pingviinin, kanssa. Pingviinien aggressiivisimpana pidetty he viettävät suuren osan elämästään merellä, missä he saattavat ruokkia pieniä kaloja ja krilliä.

He asuvat Etelämantereella ja Skotianmerellä, Etelä-Orkneyssa, Etelä-Shetlannin saarilla ja Eteläisillä Sandwich-saarilla, joista suurin niiden pesäkkeistä löytyy. Ne ovat eteläisen valtameren rannalla ja ovat usein kallioisissa tai hiekkaisissa elinympäristöissä. Muutama sata lintua elää lähellä Uutta-Seelantia Ballenysaarilla Rossin riippuvuusalueella.

Huhtikuun alkupuolella, joka on syksy eteläisellä pallonpuoliskolla, leukahihnapingviini seuraa krillikouluja, kun ne siirtyvät pohjoiseen lämpimämpiin vesiin, joissa on vähemmän jäätä.



Chinstrap Penguin Diet

Leukanauha-pingviini nauttii sukelluksesta. Se voi saada joitain kaloja, kalmareita ja katkarapuja, mutta valtaosa sen ruokavaliosta tulee syömällä krilli. Arviolta 379 miljoonan tonnin biomassan eteläisellä valtamerellä krilli on runsaasti vesillä lähellä leuka-pingviinien pesäkkeitä.

Kuitenkin, kun keskimääräinen ilman lämpötila nousee dramaattisesti (jopa 5-6 astetta) monilla pingviinien metsästysalueilla, krillipopulaatioiden nousun ja laskun on oletettu olevan pingviinipopulaatioiden vaihtelujen tekijä.

Chinstrap pingviini saalistajat ja uhat

Aikuisen leukahihnapingviinin pääsaalistajat ovat leopardihylkeet ja tappajavalaat. Leopardihylkeiden tutkimukset ovat osoittaneet, että he voivat syödä 1,4 - 5% pingviinien pesäkkeestä lisääntymiskauden aikana. Leopardihylkeet luottavat salaa metsästääkseen leukahihna-pingviinejä. He odottavat jääpeitteiden reunoja pitkin, missä pingviinit ovat kokoontuneet, ja tarttuvat pingvineihin, kun he tulevat veteen. Yleensä, kun leukahihnapingviinit ovat päässeet avoimeen veteen, heillä on vähemmän uhkia.

Muita saalistajia ovat merileijonat ja hait. Munat ja poikaset ovat vaarassa skuista, saalistavista merilinnuista. Suurin uhka leopardihylkeille - kuten muillekin pingviinilajeille - on ilmastonmuutos, joka on vaikuttanut krillien runsauteen.

Leukanauha-pingviinien lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Palattuaan siirtokuntaan etsittäessään kumppaniaan, uros lyö rintansa räpylöillä samalla, kun hän nostaa päänsä ääneen. Muut urokset toistavat usein saman ainutlaatuisen leuka-pingviinin äänen, kun joku on alkanut huutaa. Kun leuka-pingviini on löytänyt kumppanin, hän palaa joka vuosi samalle; parittelevat parit yhdistyvät muodostaen erityisen sidoksen.

Siitoskausi on marraskuusta joulukuusta maaliskuuhun. Leukanauha-pingviini munii kaksi munaa; ajoitus on yleensä myöhempi kuin muut lähellä olevat pingviinilajit. Munat kuoriutuvat sekä äiti että isä, jotka tekevät vuoroja 5-10 päivää. Noin 37 päivän kuluttua munat kuoriutuvat. Poikasen poika on vanhempiensa kanssa noin kuukauden. Sitten se siirtyy olemaan joukko nuoria poikasia.

Pingviinivauvaa kutsutaan poikaseksi. Niitä voidaan kutsua myös pennuiksi. Ryhmää vauvapingviineja kutsutaan päiväkodiksi, jossa poikaset käpertyvät yhdessä lämmön vuoksi sekä saalistajia vastaan. Tämä antaa vanhemmille mahdollisuuden mennä metsästämään ruokaa palauttamista varten. Noin kahden kuukauden kuluttua pörröinen untuva korvataan vedenpitävillä höyhenillä, ja tipu on nyt valmis tekemään ensimmäisen matkansa merelle metsästämään itse.

Leukanauha-pingviini elää noin 20-vuotiaaksi. Ilmoitettu Pohjois-Amerikan vanhin elävä leukahihnapingviini oli 32-vuotias vuonna 2015 ja asui Moody Gardensissa Teksasissa.

Leukanauha-pingviinipopulaatio

Elokuussa 2018 IUCN arvioi, että leukahihnapingviinien populaatio on 8 miljoonaa yksilöä. Ne ovat yleisimpiä pingviinilajeja ja ne on lueteltu ”vähiten huolestuttavina”, vaikka niiden populaatio onkin yleisesti laskussa.

Niitä löytyy Circumpolaarista, Etelämantereen eteläpuolelta ja Etelämantereelta sekä Etelämantereen niemimaalta. Kasvattaessaan he eivät ole jäällä, mutta pysyvät kalliorannikolla. Chinstrap-pingviinien väkirikkain siirtomaa löytyy Zavodovskin saarelta, joka on saari Etelä-Sandwichsaarilla.

Vaikka tämä saari on vain 5 mailia pitkä ja 3 mailia leveä, se tukee yli miljoonaa jalostusparia leukahihnapingviinistä!

Etelämantereen ulkopuolella leukahihnapingviinit on nähty myös seuraavilla alueilla:

  • Argentiina
  • Bouvetin saari

  • Chile
  • Falklandin saaret
  • Ranskan eteläiset alueet
  • Etelä-Georgia

  • Eteläiset Sandwichsaaret
  • Saaret Uuden-Seelannin ulkopuolella

Leukanauha pingviini tosiasiat

Heidän suurinta siirtomaa on kutsuttu 'haisimmaksi paikaksi maan päällä!'

Yli miljoona pesivää paria pingvinejä pienellä saarella, joka on vain 5 kilometrin leveä, voit kuvitella, että Zavodovskin saari onnättihaiseva paikka. Pingviinien ulosteiden lisäksi saarella olevan aktiivisen tulivuoren rikkihappoilma tuottaa myös haitallisia hajuja. Ison-Britannian tervehdysLennätin'maailman tuoksuvimpana paikkana' saaren piirteillä on nimiä kuten Stench Point, Pungent Point ja Noxious Bluff.

Heidän suurinta siirtomaaansa uhkaa myös tulivuori

Suurimman leukahihnapingviinien siirtomaa pitävän saaren kerrostulivuori on nimeltään Mount Curry, ja se alkoi purkautua maaliskuussa 2016. Purkaus peitti suuren osan saaresta tuhkana, mutta tuli myös samaan aikaan, kun leukahihnapingviinit olivat alkaneet jättää jalostuksensa syitä rehulle merellä syksyyn saakka, mikä rajoitti vaikutuksia

EsiteltyMaa-planeetta II

DokumenttisarjaMaa-planeetta IIkuvattiin leukahihnapingviinit Zavodovskilla. Syrjäiselle saarelle pääseminen kesti yli vuoden suunnittelun, ja dokumenttihenkilöstön täytyi ylittää maapallon karkeimmat meret vain ottaakseen tämän syrjäisen ympäristön.

Näytä kaikki 59 eläimet, jotka alkavat kirjaimella C

Mielenkiintoisia Artikkeleita