Aavikkokilpikonna

Aavikkokilpikonnan tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
matelija
Tilaus
kilpikonnia
Perhe
Testudinidae
Suku
Gopherus
Tieteellinen nimi
Gopherus Agassizii

Aavikon kilpikonnan suojelun tila:

Lähes uhattu

Desert Tortoise Sijainti:

Keski-Amerikka
Pohjois-Amerikka

Aavikkokilpikonnan tosiasiat

Pääsaalis
Ruoho, yrtit, kukat
Erottuva piirre
Pieni koko ja kuviollinen kuori
Elinympäristö
Hiekkaranta tasangoilla ja kallioisilla kukkuloilla
Petoeläimet
Kojootti, linnut, Gila-hirviö
Ruokavalio
Herbivore
Elämäntapa
  • Yksinäinen
Lempi ruoka
Ruohot
Tyyppi
Matelija
Keskimääräinen kytkimen koko
7
Iskulause
Asuu urissa maan alla!

Aavikkokilpikonnan fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Keltainen
  • Musta
  • Niin
Ihotyyppi
Vaaka
Huippunopeus
0.3 mph
Elinikä
25-60 vuotta
Paino
4kg - 7kg (8lbs - 15lbs)
Pituus
25 cm - 36 cm (10 tuumaa - 14 tuumaa)

'Aavikkokilpikonna voi elää yli 80-vuotiaaksi!'



Aavikkokilpikonnia löytyy Yhdysvalloista ja Meksikosta. Nämä kilpikonnat kaivavat tunneleita, jotta he voivat mennä maan alle jäähtymään, kun aavikon lämpö on liikaa. Kalifornian aavikkokilpikonna syö ruohoja, kukkia ja yrttejä, joita löytyy kuumasta ja kuivasta ympäristöstä. Nämä matelijat kaivavat hiekkaan uria jaloillaan saadakseen sadevettä juomaan.



Aavikkokilpikonnan tärkeimmät tiedot

• Pomppivat vauvakilpikonnat: Kilpikonnan munivat munat ovat pingispongin kokoisia.

• Janoinen kilpikonna: Kun juomaa sadevettä, kilpikonna voi kestää jopa vuoden ilman tarvetta lisää vettä.

• Elämä tunnelissa: Aavikkokilpikonna viettää noin 95% elämästä tunneleissa hiekan alla.

Aavikon kilpikonna tieteellinen nimi

Aavikkokilpikonna on tämän matelijan yleinen nimi ja Gopherus agassizii on sen tieteellinen nimi. Tämä kilpikonna kuuluu Testudinae-perheeseen ja sen luokka on Reptilia. On myös toinen aavikkokilpikonnalaji tieteellisellä nimellä Gopherus morafkai. Sen kuori on muodoltaan kapeampi kuin Gopherus agassizii. Gopherus viittaa tämän kilpikonnan kaatumiseen. He kaivavat maahan aivan kuten todelliset gophers tekevät. Agassizii on kilpikonnan nimi kunnioittamaan sveitsiläistä eläintieteilijää Jean Louis Rodolphe Agassiziia, joka vietti vuosia kilpikonnia Pohjois-Amerikassa.



Aavikkokilpikonnan ulkonäkö ja käyttäytyminen

Aavikkokilpikonnan kuori on yleensä ruskea tai harmaa ilman värikkäitä merkintöjä, kuten näkisit metsäkilpikonnassa. Siinä on viivakuvio, joka erottaa kuoren osiksi tai scutteiksi. Kuoren alapuoli on keltainen tai vaaleanruskea.

Tämä kilpikonna voi olla 8-15 tuumaa pitkä ja 4-6 tuumaa pitkä. Jos laitat autiokilpikonnan asteikolle, se painaa 8-15 kiloa. Kilpikonna, joka painaa 8 kiloa, painaa yhtä kuin puolet keilapallosta! Levyn suurin aavikkokilpikonna on 17 tuumaa pitkä ja painaa 26 kiloa. Hänen nimensä on Monster!

Aavikkokilpikonnilla on pienet mustat silmät ja korvat, joita ei voida nähdä ulkopuolelta. Heillä on tärykalvo kaulassaan vaakakerroksen alla. Autiokilpikonna tuntee maan värisevän ja nuo äänet liikkuvat ylös jalkojensa, kuorensa ja tärykalvonsa läpi. Näin he kuulevat, mitä ympärillä tapahtuu.

Olipa kyseessä tunnelin kaivaminen asumiseksi tai uran luominen hiekkaan sadeveden saamiseksi, nämä kilpikonnat kaivavat paljon! Heillä on vahvat etujalat, terävät, tukevat naulat, jotka auttavat heitä edistymään paljon kuivan maan läpi murtaessa. Heidän hilseilevä iho suojaa heitä raskaalta kaivutyöltä.

Aavikkokilpikonnalla on suuri kuori, jossa on runsaasti tilaa keuhkoilleen. Lisäksi sen tilava kuori auttaa tätä matelijaa pitämään kehon lämpötilan normaalina, jotta se voi sopeutua aavikon äärimmäiseen kuumuuteen.

Tapa, jolla autiokilpikonna varastoi vettä, auttaa sitä elämään kuumassa, kuivassa ympäristössä. Otettuaan suuren juomaveden sadevettä aavikkokilpikonna voi varastoida virtsarakossaan ylimääräistä vettä käytettäväksi aina, kun sitä tarvitaan.

Aavikkokilpikonnat haluavat elää yksin paitsi pesintäkauden aikana. Joskus näillä yksinäisillä matelijoilla on kuitenkin tunneli tusinan tai useamman muun kilpikonnan kanssa, varsinkin talvella. Kun kilpikonnat muodostavat pienen ryhmän, sitä kutsutaan ryöminnäksi. Aavikkokilpikonnat ovat ujo eläimiä, joten tutkijoiden ja villieläinten valokuvaajien on vaikea saada niistä vilkaisu.

Aavikon kilpikonna-elinympäristö

Aavikkokilpikonnat elävät Yhdysvaltojen lounaisosassa ja Meksikon luoteisosassa. Erityisesti he elävät Mojaven ja Sonoranin aavikot . Tämän autiomaaympäristön lämpötilat nousevat joskus paljon yli 105 Fahrenheit-astetta ja sateita on hyvin vähän.

Sonoran ja Mojave Desert -kilpikonna selviävät tästä erittäin kuumasta ilmastosta menemällä alas tunneleihin erittäin kuumalla kesäsäällä. Itse asiassa he menevät lepotilaan, jota kutsutaan estivaatioksi. Kesällä autiokilpikonnat nukkuvat paljon energian säästämiseksi!

Talvella aavikon kilpikonnien syömät ruohot muuttuvat hyvin vähäisiksi. Joten nämä matelijat siirtyvät tunneleihinsa ja siirtyvät toisen tyyppiseen lepotilaan, jota kutsutaan hautumaksi. Mutta kun kevät on saapunut, autiokilpikonnat siirtyvät tunneleistaan ​​auringonpaisteeseen syömään!

Aavikkokilpikonnaruokavalio

Mitä aavikkokilpikonna syö? Aavikkokilpikonna syö riisiruohoa, Bermudan ruohoa, ruisruohoa, esikko, emakko ohdaketta, kaktusta ja luonnonkasveja. Tämä matelija kävelee hitaasti aavikon yli käyttäen hilseileviä, sitkeitä jalkojaan vetääkseen kuivaa ruohoa maasta. Kilpikonna kestää noin 20-30 päivää ruoan sulattamiseen!

Luonnossa aavikkokilpikonna tietää mitä kasvielämää syödä hengissä. Jotkut kilpikonnat kuitenkin sairastuvat ja kuolevat syömällä ihmisten jättämää roskaa. Ilmapallot, muovipussit ja ruokapakkaukset ovat esimerkkejä tuotteista, jotka ovat haitallisia näille matelijoille.



Aavikkokilpikonnan saalistajat ja uhat

Kojootit, skunksit, korpit, ketut ja Gila-hirviöt ovat kaikki autiomaahan kilpikonnan saalistajia. Nämä saalistajat seuraavat todennäköisesti nuorempia, haavoittuvampia kilpikonnia. Aavikkokilpikonna piilottaa kuoressaan tai yhdessä tunneleistaan ​​paeta saalistajaa. Lisäksi, jos se on otettu saalistajan suuhun, se vapauttaa virtsaa saadakseen eläimen päästämään sen irti. Tämä voi auttaa kilpikonnaa paeta saalistajan tarttumisesta, mutta virtsan vapauttaminen tarkoittaa, että kilpikonnassa on vähemmän juotavaa vettä. Tämä voi asettaa kilpikonnan vaaraan etenkin kuumina kesinä autiomaassa.

Aavikkokilpikonnan suojelutila on: Uhanalainen. Aavikkokilpikonnat menettävät osan elinympäristöstään ihmisille, jotka rakentavat naapurustoja ja luovat alueelle lisää kaatopaikkoja. Myös kilpikonna on vaarassa ylittäessään teitä, joilla kulkee ajoneuvoja.

Aavikkokilpikonnan lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Jäljentäminen

Urospuoliset aavikkokilpikonnat kilpailevat keskenään naispuolisen huomion suhteen pesintäkauden aikana. Yksi uros voi jopa työntää toisen kuorelleen todistaakseen vahvuutensa.

Naaraspuolisen aavikkokilpikonnan tiineysaika on 3-4 kuukautta. Hän kaivaa pesän ja voi munia jopa 14 munaa. Munittuaan naaraspuolinen kilpikonna jättää ne. Munat munitaan toukokuusta heinäkuuhun ja kuoriutuvat elokuusta lokakuuhun.

Vauvat

Kun munat ovat kuoriutuneet, kukin kilpikonnainen vauva tai siitos on noin 1,5 tuumaa pitkä ja painaa alle kilon. Poikasten on yritettävä selviytyä ilman äitiään syntymästä lähtien. Monet heistä eivät selviydy, koska suojaava kuori kehittyy kokonaan vasta muutaman vuoden ikäisenä. Heidän on löydettävä ruokaa itsestään ja joutuvat usein yhden monista autiomaahan saalistajistaan.

Elinikä

Sekä mies- että naispuolinen aavikkokilpikonna voivat elää jopa 80-vuotiaita. Tietysti eläintarhassa asuva autiokilpikonna elää todennäköisesti kauemmin kuin yksi luonnossa. Eläintarhassa asuminen tarkoittaa, että kilpikonnan ei tarvitse olla tekemisissä saalistajien kanssa ja sillä on säännöllinen ruokavarasto. Vanhin ennätyksellisen maakilpikonna on nimeltään Jonathan. Hänen uskotaan olevan 185-vuotias!

Kun autiokilpikonna vanhenee, se voi kärsiä erilaisista sairauksista. Elinympäristön menetys ja vähentyneet ruokalähteet voivat heikentää kilpikonnan immuunijärjestelmää ja aiheuttaa sen riskin ylempien hengitysteiden sairauksiin, kuoritauteihin ja herpesvirukseen.

Kilpikonna-aavikkokanta

Aavikkokilpikonnan populaatio on pudonnut 90% vuodesta 1980 elinympäristöjen häviämisen, karjan laiduntamisen, saalistajien ja tautien vuoksi. Lisäksi vain 1–5 sadasta autiokilpikonnan poikasesta kasvaa aikuisiksi. Tämän seurauksena heidän suojelunsa asemansa luokitellaan uhanalaisiksi. Aavikkokilpikonnalle annettiin kuitenkin suojattu asema uhanalaisten lajien lailla vuonna 1990.

• Noin 150 000 aavikkokilpikonnaa asuu elinympäristössä, jota uudet rakennushankkeet ja roskakorit ovat uhanneet

Näytä kaikki 26 eläimet, jotka alkavat D: llä

Mielenkiintoisia Artikkeleita