Itäinen matala Gorilla

Itäisen matala Gorillan tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Kädelliset
Perhe
Hominidae
Suku
Gorilla
Tieteellinen nimi
Gorilla Berengei Graueri

Itäisen matala Gorillan suojelun tila:

Uhanalainen

Itäinen matala Gorilla Sijainti:

Afrikka

Itäinen matala Gorilla-faktoja

Pääsaalis
Lehdet, siemenet, yrtit
Elinympäristö
Trooppinen metsä ja viidakot vuoristoisilla alueilla
Petoeläimet
Ihminen, Leopard
Ruokavalio
Omnivore
Keskimääräinen pentueen koko
1
Elämäntapa
  • Sosiaalinen
Lempi ruoka
Lehdet
Tyyppi
Nisäkäs
Iskulause
Alle 5000 luonnossa!

Itäisen matala Gorillan fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Harmaa
  • Musta
Ihotyyppi
Hiukset
Huippunopeus
25 mph. Nopeus
Elinikä
35-50 vuotta
Paino
204kg - 227kg (450lbs - 500lbs)
Korkeus
1,5 m - 1,8 m (5 jalkaa - 6 jalkaa)

'Suurimmat kädelliset maailmassa.'



Yksi isojen apinoiden suurimmista alalajista, itäinen alankoinen gorilla on yksi kahdesta Afrikassa elävästä gorillalajista. Ne ovat uhanalaiset lajit , viimeaikaisten arvioiden mukaan lukumäärä on noin 5 000 luonnossa jäljellä olevaa yksilöä. Nämä gorillat ovat alttiita salametsästykselle, ja he joutuvat alueellaan levottomuuksien seurausten kohteeksi.

Itäinen matala Gorilla-faktoja

  • Itäisen alangon gorillat ovatmaailman suurimmat kädelliset.
  • Ne tunnetaan myös nimelläGreyn gorillatutkijan jälkeen, joka löysi heidät.
  • Ne ovat yksiälykkäimmät kädellisten lajit.
  • Ne ovattoiseksi uhanalaisimmat alalajitgorillasta.
  • Ryhmää itäisiä alangon gorilloja kutsutaan joukoksi, ja niitä johtaa aiso aikuinen uros, joka tunnetaan nimellä hopeaback gorilla.

Itäisen matala Gorillan tieteellinen nimi

Itäiset matalat gorillat tunnetaan myös nimellä Grauerin gorilla itävaltalaisen tiedemiehen Rudolph Grauerin jälkeen, joka löysi ne 1900-luvun alussa. Grauer on tämän alalajin tieteellisen nimen toinen puoli,Gorilla Berengei Graueri, tulee.Berengeitarkoittaa Kivun ylänköä, joten niiden tieteellinen nimi tarkoittaa 'Grauerin Kivu-ylängön gorillaa'. He ovat turvapaikassaChordataja niitä pidetään myös kädellisinä. Chordata-perheenjäsenet kutsutaansoinnut, ja tämä turvapaikka sisältää kaikki selkärankaiset.

Itäinen matala Gorilla-ulkonäkö

Nämä gorillat ovat massiivisia, koska ne ovat maan suurimpia kädellisten lajeja. Miehet ovat tyypillisesti suurempia kuin naiset, ja laji kelluu noin 450-500 paunaan. Tämä tarkoittaa, että itäisen matalan gorillan paino on hieman pienempi kuin myyntiautomaatti. Nämä gorillat voivat olla 5-6 metriä korkeita. Heillä on suuret päät verrattuna muuhun kehoonsa, samoin kuin vahvat leuat ja hampaat. Kuten muillakin gorilloilla, heillä on paksu takki tummaa turkista paitsi kasvoilleen ja käsilleen. He haluavat kävellä mieluummin rystyssä.



Lisäsuojaa ja lämpöä gorilloilla on paksu dermis- ja epidermikerros tai sisä- ja ulkokerros. Heillä on myös huomattava määrä rasvaa kehossaan.

Itäinen matala Gorilla-käyttäytyminen

Gorillat ovat sosiaalisia eläimiä, eikä itäinen alangon gorilla ole poikkeus. Gorillojen jakelu tapahtuu tiukoissa perheryhmissä, joita kutsutaan joukkoiksi tai bändeiksi. Nämä joukot matkustavat, ruokkivat ja kasvattavat nuoriaan yhdessä. Joukkoja johtaa suuri urospuolinen gorilla, jota kutsutaan hopeabackiksi. Ne sisältävät myös kaksi tai kolme naarasgorillaa ja heidän poikasiaan, ja ne voivat sisältää myös muutamia alisteisia urospuolisia gorilloja. Vaikka joukot ovat yleensä pieniä, tutkijat ovat tallentaneet jopa 30 yksilöä. Harvoin ryhmässä on kaksi hopeataustaista johtajaa.

Gorillat viettävät suurimman osan päivistä syömällä eivätkä, toisin kuin yleisesti uskotaan, ole aggressiivisia tai alueellisia olentoja. Vaikka hopeaselkäisillä onkin hallitseva johtoasema, johon kuuluu pariutuminen naispuolisten kanssa ja varovaisuus uhkiin, he vastaavat myös käytännön päätöksistä. Näihin kuuluu päättäminen, missä ryhmä ruokkii, matkustaa ja nukkuu.



Nämä apinat ovat yleensä hiljaisia, mutta kykenevät laulamaan monin eri tavoin. Yli 25 erilaista äänitystä on nauhoitettu. Itäisen alangon gorillat kommunikoivat hootien, murinoiden, haukkumisen, huutojen ja naurun avulla. Jokaisella näistä on erillinen merkitys. Gorillat ovat yksi älykkäimmistä kädellisten lajeista - heille voidaan jopa opettaa viittomakieli ja heidän on tiedetty käyttävän työkaluja ruoan saamiseksi paremmin.

Itäinen matala Gorilla-elinympäristö

Tämä gorillalaji asuu demokraattisen maan itäosassa Kongon tasavalta (Kongon demokraattinen tasavalta). He menestyvät trooppisilla alangoilla ja sademetsät . Niiden kantama on vähentynyt rajusti viime vuosikymmeninä. Gorillojen levinneisyys on myös paljon harvempaa elinympäristön pirstoutumisen takia. He asuivat aiemmin Massachusettsin osavaltiossa kooltaan noin 8 100 neliökilometriä. He asuvat nyt noin 4600 neliökilometrillä. Monet kansallispuistot kattavat itäisen matalan gorillan elinympäristön, kuten Kahuzi-Biegan kansallispuisto ja Maikon kansallispuisto . Gorilla-elinympäristöjen säilyttämiseen on myös muutama villieläinreservi.

Itäinen matala Gorilla-ruokavalio

Itäiset matalat gorillat ovat kaikkiruokaisia, nauttien sekä kasvipohjaisesta että hyönteispohjaisesta ruokavaliosta. He syövät enimmäkseen hedelmiä, mutta myös marjoja, lehtiä ja pähkinöitä. Hyönteisten osalta itäisen alangon gorilla mieluummin termiitit ja muurahaiset . Joskus nämä gorillat menevät pienten jyrsijöiden tai liskoja . Heidän tiedetään matkustavan suuria matkoja etsimään ruokaa.

Heidän voimakkaat leuat antavat heille mahdollisuuden syödä kuitua ja sitkeä kasvillisuus. He myös juovat vettä harvoin suoraan, koska suurin osa kuluttamastaan ​​vedestä tulee kasveista, joita he syövät. Aikuisten gorillojen on syötävä noin 18kg tai noin 40lbs ruokaa päivässä.

Itäisen matala Gorillan saalistajat ja uhat

Täysikasvuinen aikuinen gorilla kohtaa muutamia saalistajien uhkia. Vain suuremmat eläimet, kuten leopardit ja krokotiilit , uhkaavat aikuisten itäisten alangoiden gorilloja.

Ihmiset ovat ylivoimaisesti suurin uhka tälle eläimelle. Kongon demokraattisen tasavallan kaivostoiminnasta ja levottomuuksista johtuva elinympäristön menetys on vaikuttanut tähän lajiin. He joutuvat myös salametsästyksen uhreiksi jopa heidän suojelemiseksi tarkoitetuissa kansallispuistoissa. Kapinalliset ja salametsästäjät hyökkäävät näille alueille metsästämään gorilloja. Maailman villieläinrahaston kaltaiset järjestöt ovat puuttuneet tilanteeseen auttaakseen puistoa palauttamaan maan hallinnan, mutta alueen jatkuvat levottomuudet vaikeuttavat suojelua. Itäistä alamaista gorillaa pidetään uhanalainen lajit Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton punaisen luettelon mukaan.

Itäisen matala Gorillan lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Kun he ovat riittävän vanhoja, noin puolet kaikista miesgorilloista jättää syntymäryhmänsä, kun he saavuttavat sukupuolisen kypsyyden, noin 15-20 vuoden ikäisenä. He matkustavat muiden urospuolisten gorillojen kanssa tai joskus matkustavat yksin, kunnes perustavat naispuolisen haaremin. Kuten muutkin gorillalajit, urospuolinen hopeabackinen itämainen alangorilla gorilla pariutuu rutiininomaisesti joukossa olevien naisten kanssa ja on ainoa uros, jolla on lupa tehdä niin. Ne muodostavat vahvat siteet naisjäsenten kanssa niin, että naiset eivät todennäköisesti lähde. Silverback-urokset jäävät yleensä saman naisryhmän elämään, ellei kilpaileva uros ohita heitä. Miesten gorillojen väliset taistelut haaremivaltaa kohtaan ovat voimakkaita ja voivat päättyä kuolemaan. Matalan gorillan itäiset ja länsimaiset lajikkeet eivät voi parittua toistensa kanssa.

Nuoria gorilloja kutsutaan vauvoiksi. Naisilla on tiineys noin 8,5 kuukautta. Vauvat nukkuvat samassa pesässä äitinsä kanssa ensimmäiset kolme vuotta elämästään ja jatkavat ryhmän kanssa, kunnes he saavuttavat sukupuolisen kypsyyden. Miehen hopeamäisen pojat voivat joskus ottaa ryhmän haltuunsa myöhemmin elämässään. Naiset synnyttävät usein vain yhden nuoren kerrallaan, ja pikkulasten kuolleisuus nuorten gorillojen keskuudessa on erittäin korkea. Vauvat voivat ryömiä yksin, kun he ovat 9 viikon ikäisiä, ja kävellä 35 viikon ikäisinä.

Luonnossa itäiset matalat gorillat voivat saavuttaa 30-40 vuoden iän. Vankeudessa gorillat voivat elää jopa 60-vuotiaiksi.

Itäinen matala Gorilla-väestö

Viimeisen 30 vuoden aikana itäisten alankoisten gorillojen populaatio on vähentynyt yli 50%. Arvioiden mukaan luonnossa on vain noin 5000 yksilöä. Tarkkoja väestömääriä on vaikea saavuttaa Kongon demokraattisessa tasavallassa käynnissä olevan sisällissodan vuoksi.

Itäisen alangon gorillat eläintarhassa

Suurin osa eläintarhoissa olevista gorilloista on läntisiä alankoisia gorilloja, jotka eivät ole yhtä uhanalaisia ​​kuin itäiset serkkunsa. Jotkut eläintarhat, kuten San Diegon eläintarha , Keski-Afrikassa on suojeluohjelmia, jotka auttavat kaikkien gorillalajien suojelussa. San Diegon eläintarha johtaa myös matkapuhelinten kierrätysohjelmaa, joka sisältää metalleja, joita louhitaan itäisen alangon gorillan alueella. Tämä ohjelma auttaa estämään uusien metallien louhintaa, mikä vähentää elinympäristöjen häviämistä ja lajien metsästystä.

Vankeudessa on vain kaksi itäistä alamaista gorillaa, jotka molemmat ovat naisia. He asuvat Antwerpenin eläintarha Belgiassa ja on nimetty Victoria ja Amahoro.

Näytä kaikki 22 eläimet, jotka alkavat kirjaimella E

Mielenkiintoisia Artikkeleita