Kettu

Foxin tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Carnivora
Perhe
Canidae
Suku
Vulpini
Tieteellinen nimi
Ketut

Foxin suojelun tila:

Lähes uhattu

Foxin sijainti:

Afrikka
Aasia
Eurasia
Euroopassa
Pohjois-Amerikka

Fox-tosiasiat

Pääsaalis
Kanit, linnut, liskot
Erottuva piirre
Terävät korvat ja pitkä tuuhea häntä
Elinympäristö
Metsäalueet ja kaupunkipuistot
Petoeläimet
Ihminen, Karhut, Kotkat
Ruokavalio
Lihansyöjä
Keskimääräinen pentueen koko
5
Elämäntapa
  • Yksinäinen
Lempi ruoka
Kani
Tyyppi
Nisäkäs
Iskulause
Maailmassa on 12 erilaista lajia!

Foxin fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Netto
  • Musta
  • Niin
Ihotyyppi
Turkista
Huippunopeus
29 mph
Elinikä
3--11 vuotta
Paino
5kg - 11kg (11lbs - 24lbs)
Pituus
40 cm - 83 cm (16 tuumaa - 33 tuumaa)

Kettu on raadinsyöjäkoira, jota yleensä esiintyy pohjoisen pallonpuoliskon kaupunkialueilla. Kettu on yöllinen nisäkäs, mikä tarkoittaa, että kettu menee vain yöksi metsästämään saalista.



Villikettuilla on tapana elää noin 6-7 vuotta, mutta joidenkin ketujen tiedetään olevan vankeudessa yli 13-vuotiaita. Villikettu metsästää hiirtä ja muita pieniä nisäkkäitä ja lintuja, mutta ketut näyttävät nauttivan kaikista hyönteislajeista.



Kettu on yleensä pienempi kuin muut koiraperheen jäsenet, kuten sudet, sakalit ja kotikoirat. Ketut voivat olla tuholaisia ​​kaupungeissa, koska ketun nähdään usein repeävän roskiin.

Maailmassa on noin 12 erilaista ketulajia, joihin kuuluvat kaupunkikettu tai punainen kettu, kauniisti valkoinen arktinen kettu, hiekkakettu, joka on vaaleanvärinen kettu autiomaassa, ja pieni mutta silti iso korvainen fenkonkettu .



Ketut Euroopassa ovat joutuneet kettujen metsästyksen uhreiksi, joka on erittäin kiistanalainen urheilulaji, johon kuuluu ihmisiä hevosilla metsästävissä hevosissa, jota johtaa koirapaketti, joka löysi ketun seuraamalla ketun tuoksua. Kettujen metsästys tällä tavalla on nyt laitonta, vaikka se onkin sallittua, jos urheilu sisältää vain ihmisiä hevosen selässä ilman heidän älykkäiden, mutta hieman julmien koiriensa käyttöä.

Kettu esiintyy myös pohjoisen pallonpuoliskon maaseutualueilla, vaikka maaseudun kettujen lukumäärä ylittää kettujen lukumäärän kaupungeissa, koska luonnosta poikkeavien ketujen vuoksi ruokaa on helpommin saatavana kaupunkikaduilla.

Näytä kaikki 26 eläimet, jotka alkavat kirjaimella F

Lähteet
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) eläin, lopullinen visuaalinen opas maailman villieläimiin
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Maailman tietosanakirja eläimistä
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Uhanalaisten lajien atlas
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Kuvitettu tietosanakirja eläimistä
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Eläinten tietosanakirja
  7. David W.Macdonald, Oxford University Press (2010) Nisäkkäiden tietosanakirja

Mielenkiintoisia Artikkeleita