Jättiläinen afrikkalainen maan etana

Jättiläisen afrikkalaisen etanan tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Mollusca
Luokka
Gastropoda
Tilaus
Achatinoidea
Perhe
Achatinidae
Suku
Achatina
Tieteellinen nimi
Achatina Fulica

Jättiläisen afrikkalaisen etanan suojelun tila:

Vähiten huolta

Jättiläisen afrikkalaisen etanan sijainti:

Afrikka

Jättiläisen afrikkalaisen etanan tosiasiat

Pääsaalis
Lehdet, vihannekset, hedelmät, kukat
Elinympäristö
Kosteat metsäalueet
Petoeläimet
Villit kissat, linnut, ihmiset
Ruokavalio
Herbivore
Keskimääräinen pentueen koko
200
Elämäntapa
  • Yksinäinen
Lempi ruoka
Lehdet
Tyyppi
Nilviäinen
Iskulause
Suurin etanalaji maalla!

Jättiläisen afrikkalaisen etanan fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Keltainen
  • Netto
Ihotyyppi
Kova ulkokuori
Huippunopeus
0,002 mph
Elinikä
3-10 vuotta
Paino
250-450g (8,8-15,9oz)

Jättiläinen afrikkalainen maan etana on suurin maalla löydetty etanalaji, ja sen pituus kasvaa yleensä noin 20 cm. Jättiläinen afrikkalainen maaetana on kotoisin Itä-Afrikan metsäalueilta, mutta sitä on tuotu Aasiaan, Karibialle ja useille saarille sekä Tyynellämerellä että Intian valtamerellä.



Jättiläistä afrikkalaista etanaa pidetään yleensä tuholaisena, koska nämä etanat syövät melkein mitä tahansa kasvissyöjää, jonka he voivat löytää ja jotka ovat osoittautuneet melko tuhoisiksi viljelykasvien ja luonnonvaraisten kukkien ympäristössä. Jättiläisten afrikkalaisten etanoiden tiedetään myös kuljettavan loisia, ja niitä on laitonta pitää lemmikkinä joissakin maissa, kuten Yhdysvalloissa.



Jättiläinen afrikkalainen maan etana on kotoisin kostealla metsäalueella, mutta nykyään sitä löytyy maatalousalueilta, rannikkoalueilta, luonnonmetsistä, istutetuista metsistä, pensaista, kaupunkialueista ja kosteikoista. Jättiläisen afrikkalaisen etanan nähdään olevan erittäin invasiivisia lajeja, ja suuria maata etanoita voidaan muodostaa vain yhdestä yksilöstä.

Jättiläisillä afrikkalaisilla etanoilla on sekä uros- että naispuolisia lisääntymiselimiä. Vaikka jättiläiset afrikkalaiset etanat parittelevat ensisijaisesti toistensa kanssa, eristyneemmillä alueilla afrikkalainen jättimäinen etana pystyy lisääntymään itsestään. Jättiläinen afrikkalainen maaetana makasi vuosittain noin 6 munakytkintä, munien keskimäärin 200 munaa kytkintä kohden. Noin 90% etanan kuoriutumisista selviää, mikä tarkoittaa, että etanoista vapaa alue voi nopeasti tarttua.



Jättiläiset afrikkalaiset etanat ovat aktiivisia yöllä ja viettävät päiväsaikaan turvallisesti haudattuina maan alle. Jättiläiset afrikkalaiset etanat saavuttavat aikuisen koon kuuden kuukauden iässä, ja vaikka niiden kasvuvauhti hidastuu tässä vaiheessa, jättiläiset afrikkalaiset etanat eivät koskaan lakkaa kasvamasta. Suurin osa afrikkalaisista afrikkalaisista etanoista saavuttaa 5–6-vuotiaita, mutta joidenkin afrikkalaisten afrikkalaisten etanan yksilöiden tiedetään olevan yli 10-vuotiaita.

Äärimmäisen kuivuuden aikana afrikkalainen jättimäinen etana menee arvioon (kesän uni). Jättiläinen afrikkalainen maasi etana sinetöi itsensä kuoressaan pidättääkseen vettä ja jättiläiset afrikkalaiset etanat tekevät sen noin 3 kertaa vuodessa, riippuen alueista, joilla he asuvat.

Näytä kaikki 46 eläimet, jotka alkavat G: llä

Lähteet
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) eläin, lopullinen visuaalinen opas maailman villieläimiin
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Maailman tietosanakirja eläimistä
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Uhanalaisten lajien atlas
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Kuvitettu tietosanakirja eläimistä
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Eläinten tietosanakirja

Mielenkiintoisia Artikkeleita