Grouse

Grouse-tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Linnut
Tilaus
Galliformes
Perhe
Phasianidae
Suku
Tetraoninae
Tieteellinen nimi
Tetraoninae

Grouse Conservation Status:

Vähiten huolta

Grouse Sijainti:

Euroopassa

Grouse-tosiasiat

Pääsaalis
Hyönteiset, pähkinät, siemenet, marjat
Erottuva piirre
Pitkät hännän höyhenet ja höyhenet jalat ja varpaat
Siipien kärkiväli
45 cm - 101 cm (22 tuumaa - 40 tuumaa)
Elinympäristö
Metsä, pensaat ja nurmialueet
Petoeläimet
Kettu, ilves, petolinnut
Ruokavalio
Omnivore
Elämäntapa
  • Parvi
Lempi ruoka
Ötökät
Tyyppi
Lintu
Keskimääräinen kytkimen koko
8
Iskulause
Höyhenet jalat ja varpaat!

Rungon fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Keltainen
  • Netto
  • Sininen
  • Musta
  • Valkoinen
  • Vihreä
Ihotyyppi
Höyhenet
Huippunopeus
6 mph
Elinikä
1-10 vuotta
Paino
0,3 - 6,5 kg (0,6 - 14 paunaa)
Pituus
31 cm - 95 cm (12 tuumaa - 37 tuumaa)

Lintulaji, jossa höyhenet sieraimissa, jaloissa ja jaloissa!



Grouse ovat keskikokoisia, karkeita lintuja, jotka elävät pohjoisella pallonpuoliskolla. Heidän höyhenet muistuttavat läheisesti heidän elinympäristöään. Tämä höyhenpeite antaa heille naamioinnin ja auttaa heitä selviytymään. Grouse ovat läheisessä yhteydessä kanoihin, kalkkunoihin ja fasaaneihin. Noin kahdeksan miljoonaa näistä vuoristoisista riistalinnuista metsästetään vuosittain ravinnoksi tai urheiluksi ruohoisessa ja metsäisessä elinympäristössään.



Suosituimmat Grouse-faktat

  • Rungolla on höyheniä sieraimissaan, jaloissaan
  • Naaraspuolinen kana painaa noin puolet enemmän kuin urospuolinen kukko
  • Noin kahdeksan miljoonaa rotua tapetaan laillisissa metsästyksissä vuodessa

Grouse-tieteellinen nimi

Grouse ovat osa Galliformes-lajeja ja Phasianidae-heimoa. Linnun tieteellinen nimi on Tetraoninae. Tämä nimi tulee latinankielisestä sanasta tetrao-, joka tarkoittaa ”eräänlaista lintulintua” ja -idae, antiikin Kreikan termistä ”ulkonäkö”.

Yhdysvalloissa ja Kanadassa on noin 10 hiirilajia. Näitä ovat sini-, kuusi-, ryöstetty-, terävä- ja salviainen. Mukana ovat myös isommat ja pienemmät preeriakanat, paju-, kallio- ja valkohäntäpeura.

Rungon ulkonäkö ja käyttäytyminen

Grouse ovat pullea lintuja, jotka menestyvät pääasiassa maassa, missä ne pesivät korkeissa ruohoissa ja muissa maaperissä. He voivat liukua ilmassa lyhyitä matkoja hälyttäessään ja päästä eroon saalistajista. Niiden ruskeat, harmaat ja punaiset höyhenet suojaavat lintuja säältä ja peittävät ne ympäristöönsä. Höyhenet kasvavat sieraimiinsa, jalkoihinsa ja varpaisiinsa auttaakseen heitä pysymään lämpiminä ja matkustamaan lumen yli. Linnuilla on myös paksut kaulat, pitkät jalat ja lyhyet, koukkuiset nokat.

Useimmat hiiret kasvavat vain jopa 30 senttimetrin korkeuteen. Mutta Euroopan ja Aasian puuhiutaleet voivat kasvaa jopa 100 senttimetriä. Suurin pohjoisamerikkalainen riekko on salvia, joka kasvaa usein 62-70 senttimetriin. Tämä on pienempi kuin hanhet ja suunnilleen saman kokoinen kuin kana. Miehet ovat yleensä kaksinkertaisia ​​aikuisiässä.

Metsäsiiret elävät enimmäkseen yksin ja poikasten kanssa. Kanan munien pesää tai poikasten ryhmää kutsutaan kytkimeksi. Prairie-hiiret ovat sosiaalisempia ja eivät välitä tapaamasta toisiaan elinympäristössään. Syksyllä ja talvella arktiset ja tundrassa asuvat riimut muodostavat jopa 100 linnun parven. Suurin osa miehistä pariutuu useiden naaraiden kanssa, lukuun ottamatta pajujuurta, joka vie vain yhden kaverin kerrallaan.



Grouse-elinympäristö

Yksi tai useampi hiiren tyyppi elää useimmissa luontotyypeissä Pohjois-Amerikassa. Yhdysvalloissa he asuvat kaikkialla Alaskan subarktisilla alueilla Texasin preerioihin. Grouse elää tundrassa, nummilla, nurmikoilla, lauhkeassa metsässä ja boreaalimetsässä. Jotkut riisilajit elävät myös Euroopassa ja Aasiassa. Tätä lintuperhettä kutsutaan myös vuoristoisiksi riistalinnuiksi, koska ne eivät asu kosteikkopelilintujen, kuten ankkojen ja hanhien, vetisissä elinympäristöissä.

Asuinpaikastaan ​​riippuen hiiret pesivät yleensä joko korkeissa nurmikoissa tai metsien lattialla. Lumisilla alueilla elävät urit sukeltavat ja kaivavat lumen alle elääkseen. Kehon lämpö auttaa heitä luomaan kauniisti pakatun, iglu-tyyppisen suojan, joka pysyy ulkoilmaa lämpimämpänä.

Urospuoliset hiiret ylläpitävät tyypillisesti 10-50 hehtaarin aluetta. He eivät halua muita miehiä ympärilleen. Naaraspuolinen riista vaeltaa noin 100 hehtaarin alueella. Naaraat eivät välitä muista samassa maassa sijaitsevista riistaista.

Grouse ovat enimmäkseen muuttomattoisia. Tämä tarkoittaa, että he asuvat yhdessä elinympäristössä ympäri vuoden. Mutta ptarmigan tai lumihiutaleet muuttavat luoteeseen osavaltioihin tai matalampiin korkeuksiin talvella lämpimän kauden arktisesta elinympäristöstään.

Grouseja metsästetään laajalti lihansa vuoksi. Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa metsästysryhmien on yleinen käytäntö kasvattaa riisiä antamalla linnuille maa menestymään. Nämä osittain suojatut elinympäristöt tarjoavat metsästäjille tilaa jäljittää ja 'huuhdella' yksittäisiä kypsiä lintuja metsästyksen aikana.

Grouse-ruokavalio

Grouse ovat kaikkiruokaisia. He syövät enimmäkseen kasvillisuutta, mutta joskus syövät hyönteisiä, hämähäkkejä, matoja, liskoja, käärmeitä, munia, etanoita tai pieniä jyrsijöitä. Heidän suosikkiruokansa ovat ruohot, hedelmät, marjat, pähkinät, versot, kukat ja siemenet, jotka on hankittu metsäpohjalta tai muilta elinympäristöiltä. He rakastavat myös talviviinirypäleitä, talvivihreää, omenoita ja apilaa.

Jotkut riisilajit nauttivat ikivihreiden puuneulojen syömisestä. Monet metsät antavat heille loputtoman määrän näitä neuloja, joita muut olennot jättävät huomiotta. Salviainen riista syö salvia vain talvella ja suojaa sen alla. Lämpiminä kuukausina salvia on myös tärkeä osa heidän ruokavaliotaan.

Grouse syö tarkoituksellisesti hiekkaa tai muuta hiekkaa ajoittain. Tämä auttaa heitä sulattamaan joitain karkeita kasveja, joita he syövät.

Grouse-saalistajat ja uhkat

Grouse menestyy ankarilla talvilla, joissa monet muut linnut eivät. Heillä on myös pullea, lihava runko, joka tekee erinomaisen aterian ihmisille ja eläimille. Tämä tekee linnuista houkuttelevia monille nelijalkaisille saalistajille. Näitä ovat ketut, sudet, villikissat ja ilves. Suuret petolinnut syövät myös riisiä ja käärmeet syövät munansa.

Ihmiset metsästävät pelkästään Amerikassa vuosittain noin kahdeksan miljoonaa toraa. Onneksi monet näistä metsästyksistä tapahtuvat mailla, joilla maanviljelijät kuoriutuvat hiiriä lisäämään väestöä. Luonnossa hiirillä on suuret kytkimet, mikä tarkoittaa useita munia ja poikasia jokaiselle äidille. Tämä auttaa pitämään metsästäjiä aiheuttamasta lintujen sukupuuttoon.

Ilmaston lämpeneminen ja elinympäristöjen häviäminen ovat suurimpia uhkia sorkkaeläimille. Ilmaston lämpeneminen aiheuttaa lämpötilan muutoksia, jotka vaikuttavat näihin lintuihin. Varhain kevään sää, äärimmäinen kuumuus ja rankkasade voivat tappaa poikasia ja kokonaisia ​​populaatioita. Varhainen kevät aiheuttaa ongelmia kasvien kierrossa, mikä tekee heidän ruokansa loppuvan aikaisin.

Elinympäristön menetys tapahtuu, kun ihmiset rakentavat kaupunkeja, joissa kerran oli metsiä, preerioita tai nurmea. Tämä työntää linnut pois luonnollisesta maastaan ​​ja vähemmän sopiviin paikkoihin, joissa ne eivät voi menestyä. Maatalous ja metsäpalot vievät myös heidän elinympäristönsä.

Tutkijat etsivät tapoja auttaa riisiä säilyttämään elinympäristönsä. Yksi suurimmista tavoista auttaa heitä on se, miten suojelemme metsiä ja kasvatamme puita.



Grouse-lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Kaikkien lajien urospuoliset riimut, lukuun ottamatta yhtä kaveria, jolla on useita narttuja kerralla. Vain pajuilla on yksi perämies vuodessa. Kilpailuakseen kavereistaan ​​urospuoliset hiirenpojat esittävät seurustelunäyttelyitä kevään aamunkoitteessa ja hämärässä. He tanssivat ja tukevat, höyhenevät höyheniään ja rummuttavat siipiään kaatuneisiin tukkeihin. Uros-salvia- ja preeriakanat täyttävät kirkkaanvärisen kaulan ilmapussin näyttääkseen myös naisille. Joskus miehet taistelevat kilpaillakseen naisista.

Naiset rakentavat pesänsä maahan. He löytävät luonnollisen upotuksen maan pinnalle, jota suojaa maaperä, kuten ruohoja tai salvia. He ympäröivät tämän pesän kasvimateriaaleilla, kuten lehdillä ja oksilla.

Noin viikko parittelun jälkeen naaraspuolinen hiiriherukka alkaa munia, jotka näyttävät pienemmiltä kananmunilta. Hän antaa vain yhden jokaista tai kahta päivää varten. Hän voi korvata kadonneet tai rikkoutuneet munat uusilla. Kun hän on valmis, hänellä on kytkin 5-12 munaa. Jos kaikki menee hyvin, kukin näistä kuoriutuu 21-28 päivää myöhemmin.

Poikaset lähtevät pesästä heti kuoriutumisen jälkeen. Riekkoäiti vartioi poikasiaan. Äiti suojaa nuoria saalistajilta ja muilta uhilta. Hän vie heidät hyviin paikkoihin ravinnoksi, josta poikasten on löydettävä oma kasvi- tai hyönteisateria. Uros-pajupensaat auttavat kavereitaan suojelemaan vauvojaan. Mutta muiden lajien kohdalla urokset eivät huolehdi nuorista.

Siellä kun poikaset ovat kahden viikon ikäisiä, heillä on siivet ja ne voivat lentää pieninä sarjoina. Mutta he pysyvät pesässä ja äitinsä ympärillä, kunnes aikuisen koko ja paino saavuttavat syksyn. Se on noin 12 viikon iässä.

Grouse voi ensin pariutua muutaman vuoden ikäisenä. Suurin osa pohjoisamerikkalaisista hiiristä elää seitsemän tai kahdeksan vuotta luonnossa. Jotkut elävät niin kauan kuin 11 vuotta. Mutta kylmä sää ja taudit voivat tappaa jopa kolme joka neljästä nuoresta riimasta vuodessa.

Grouse-väestö

Maailmassa elävien karhujen määrä vaihtelee kausittain ja vuodelta toiselle. Ankarat talvet, epäsuotuisat vuodet tai taudit voivat aiheuttaa väestön vähenemisen tuhansilla. Jokaisen metsästyskauden jälkeen lintuja on miljoonia vähemmän kuin edellisinä kuukausina. Mutta hiiret palautuvat hyvin takaisin. Heillä on monia munia kytkimessä ja ne voivat pesätä toisen kerran parittelukaudella, jos ensimmäinen munasarja menetetään.

Pohjois-Amerikassa satoja on noin 15 mailia maata kohti. Salviainen onkka on alttiin elinympäristön menetykselle Amerikassa. Yhdysvalloissa on tänään vain kahdeksan miljoonaa salvia-riistaa. Vaikka salvia-riista ei ole listattu uhanalaiseksi, se on lähes uhattu ”Lajeja. Vuonna 2019 Trumpin hallinnon antama määräys avasi salvia-riimun elinympäristön Länsi-Yhdysvalloissa öljynporaukseen. Tämä toiminta uhkaa miljoonien salvia Grousen elinympäristöä, ja monet tiedemiehet odottavat porauksen aiheuttavan salvia-hiiren menevän Sukupuuttoon kuollut .

Näytä kaikki 46 eläimet, jotka alkavat G: llä

Mielenkiintoisia Artikkeleita