Helmikana

Helmikanojen tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Linnut
Tilaus
Galliformes
Perhe
Numididae
Tieteellinen nimi
Numididae

Helmikanojen suojelun tila:

Vähiten huolta

Helmikanan sijainti:

Afrikka

Helmikanan tosiasiat

Pääsaalis
Hyönteiset, matot, marjat
Erottuva piirre
Suuri vartalon koko ja kalju kaula
Siipien kärkiväli
150 cm - 180 cm (59 tuumaa - 71 tuumaa)
Elinympäristö
Metsä, autiomaa ja nurmi
Petoeläimet
Suuret nisäkkäät ja matelijat
Ruokavalio
Omnivore
Elämäntapa
  • Parvi
Lempi ruoka
Ötökät
Tyyppi
Lintu
Keskimääräinen kytkimen koko
12
Iskulause
Löytyy useista afrikkalaisista elinympäristöistä!

Helmikanojen fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Harmaa
  • Keltainen
  • Netto
  • Musta
  • Valkoinen
Ihotyyppi
Höyhenet
Huippunopeus
22 mph
Elinikä
10-20 vuotta
Paino
0,7 - 1,6 kg (1,5 - 3,5 paunaa)
Pituus
40 cm - 71 cm (16 tuumaa - 30 tuumaa)

Helmikanat on suuri luonnonvaraisten lintujen, joka esiintyy luonnostaan ​​asuttuaan monissa elinympäristöissä Afrikan mantereella. Nykyään helmikanat on tuotu esiin monissa maissa ympäri maailmaa, kun ihmiset viljelevät sitä.



Helmikanat ovat maassa pesiviä lintuja ja viettää suuren osan ajastaan ​​raapimalla ympäri maata etsimään syötävää. Helmikanoilla on usein pitkät, tummanväriset höyhenet ja kalju kaula ja pää, mikä tekee helmikanasta hyvin erottuvan linnun.



Helmikanat on melko joustava ja hyvin sopeutuva lintu, ja helmikanat löytyvät sen vuoksi luonnostaan ​​elinympäristöissä. Villieläimiä helmikanoja löytyy viidakoista, metsistä, pensaista, nurmikoilta ja jopa autiomaasta riippuen ruoan runsaudesta.

Kotoperäisessä Afrikassaan helmikanoja on käytetty kotieläiminä satojen vuosien ajan, koska helmikanojen suuri koko tarkoittaa, että vain yksi lintu voi tarjota paljon ruokaa. Nykyään helmikanat viljellään ympäri maailmaa lihan, munien ja höyhenten vuoksi.



Helmikanat ovat kaikkiruokainen lintu, ja siksi niiden ruokavalio koostuu sekä kasveista että muista eläimistä. Helmikanat ruokkivat pääasiassa matoja ja hyönteisiä maassa yhdessä siementen, marjojen ja pienten nisäkkäiden ja matelijoiden kanssa.

Helmikanoilla on lukuisia saalistajia missä tahansa. Nisäkkäät, mukaan lukien villikissat, koirat, sudet ja ihmiset sekä suuret matelijat, kuten käärmeet ja krokotiilit. ovat helmikanojen yleisimpiä saalistajia.

Naaras helmikanat rakentavat pesän oksista ja lehdistä maahan, usein jonnekin, missä se on suojaisempi. Naaras helmikanat munivat 8-15 pientä munaa, jotka kuoriutuvat noin kuukauden itämisajan jälkeen. Helmikanat, jotka tunnetaan keeteinä, pysyvät äitinsä kanssa, kunnes ne ovat riittävän suuria puolustamaan itseään.



Näytä kaikki 46 eläimet, jotka alkavat G: llä

Lähteet
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) eläin, lopullinen visuaalinen opas maailman villieläimiin
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Maailman tietosanakirja eläimistä
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Uhanalaisten lajien atlas
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Kuvitettu tietosanakirja eläimistä
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Eläinten tietosanakirja
  7. Christopher Perrins, Oxford University Press (2009) Lintujen tietosanakirja

Mielenkiintoisia Artikkeleita