Jerboa

Jerboan tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Rodentia
Perhe
Dipodidae

Jerboan suojelun tila:

Vähiten huolta

Jerboa Sijainti:

Afrikka
Aasia

Jerboan tosiasiat

Elinympäristö
Aavikot ja arot
Petoeläimet
Pöllöt, ketut, kissat ja käärmeet
Ruokavalio
Kasvit, juuret ja pienet hyönteiset
Elämäntapa
  • Iltahämärä
  • maanpäällinen
Sijainti
Aasia ja Pohjois-Afrikka
Iskulause
Pieni jyrsijä, jolla on kengurumainen hyppy!
Ryhmä
Nisäkäs

Jerboan fyysiset ominaisuudet

Paino
0,8 - 1,3 unssia

Jerboan häntä on yleensä pidempi kuin sen pää ja runko yhdessä.



Jerboa on pieni hyppyjyrsijä, joka asuu Pohjois-Afrikan ja Aasian autiomaassa. Ne ovat uskomattoman söpöjä ja niillä on erittäin pitkät korvat, hännät ja takajalat, jotka antavat heille melkein sarjakuvaisen ulkonäön. Heillä on myös erityisesti mukautetut jalat, joiden avulla he voivat liikkua hyppäämällä kuin kenguru.



Mielenkiintoisia Artikkeleita