Kenguru

Kenguru tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Diprotodontia
Perhe
Macropodidae
Suku
Makropus
Tieteellinen nimi
Macropus Giganteus

Kengurun suojelun tila:

Lähes uhattu

Kenguru Sijainti:

Oseania

Kengurutiedot

Pääsaalis
Ruoho, siemenet, kukat
Elinympäristö
Kuivat metsät, autiomaa ja nurmi
Petoeläimet
Ihminen, Dingo
Ruokavalio
Omnivore
Keskimääräinen pentueen koko
2
Elämäntapa
  • Seurallinen
Lempi ruoka
Ruoho
Tyyppi
Nisäkäs
Iskulause
Naisilla on syvä pussi edessä!

Kengurun fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Harmaa
  • Niin
Ihotyyppi
Turkista
Huippunopeus
35 mph. Nopeus
Elinikä
4-10 vuotta
Paino
18-95 kg (40-200 paunaa)

Kenguru on pussieläin, joka on kotoisin Australiasta ja Indonesian saarelta Uusi-Guinea. Vaikka kengurut nähdään usein kokoontumassa ryhmissä, kengurut ovat yleensä melko yksinäisiä nisäkkäitä, mutta kengurut tunnetaan myös seurallisista eläimistä muiden kengurujen kanssa.



Kenguruilla on syvä pussi edessä, jossa he voivat kantaa nuoriaan. Kenguruvauvaa kutsutaan joeyiksi. Kengurut syövät kasveja, pähkinöitä, marjoja ja hyönteisiä, joita kengurut käyttävät kuivassa erämaassa.



Kengurut tunnetaan parhaiten kyvystään hypätä ilmiömäinen etäisyys. Kenguru on suurin pussieläimistä, eläinryhmä, johon kuuluvat koaalat ja yhteinen brushtail possum. Marsupialaiset erotetaan pussista, joka näillä eläimillä on vatsassa, jossa he kantavat poikasiaan.

Nykyään on olemassa kolme pääkengurulajia, ja nämä ovat punainen kenguru, joka on suurin ja tunnetuin kengurulajeista. Itäisen harmaan kengurun tiedetään olevan raskain kengurulaji siitä huolimatta, että punainen kenguru on pitempi. Läntistä harmaata kengurua löytyy runsaasti, ja se voi olla väriltään missä tahansa harmaasta ruskeaan. Kenguru on Australian kansallinen eläin ja tunnus.



Kenguruilla on suuret, litteät jalat, joita kengurut käyttävät helpottaakseen liikkumistaan, joita kengurut tekevät hyppäämällä. Huolimatta siitä, että kengurut eivät liiku tavanomaisella tavalla, kengurut voidaan usein nähdä juoksevina suurilla nopeuksilla, yleensä kun kenguru pelkää tai jahtaavat saalistajat jahtaavat sitä.

Vaikka kenguruja ei kasvateta kaupallisesti, ihmisten metsästäjät jahtaavat villikenguroita usein urheilun, lihan, turkiksen vuoksi ja kun maanviljelijät suojelevat laiduntamista lampailleen ja lehmilleen. Tällä kestävän metsästyksen menetelmällä sanotaan olevan enemmän terveys- ja ympäristöhyötyjä kuin lampailla ja nautakarjoilla.

Luonnonkengurun keski-ikä on yleensä alle 10 vuotta, vaikka joidenkin luonnossa olevien kengurun yksilöiden tiedetään lähestyvän 20 vuotta. Kengurut elävät yleensä noin 23-vuotiaana, kun kenguru on vankeudessa.



Näytä kaikki 13 eläimet, jotka alkavat K: llä

Lähteet
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) eläin, lopullinen visuaalinen opas maailman villieläimiin
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Maailman tietosanakirja eläimistä
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Uhanalaisten lajien atlas
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Kuvitettu tietosanakirja eläimistä
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Eläinten tietosanakirja
  7. David W.Macdonald, Oxford University Press (2010) Nisäkkäiden tietosanakirja

Mielenkiintoisia Artikkeleita