Numbat

Numbatin tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Dasyuromorphia
Perhe
Myrmecobiidae
Suku
Myrmecobius
Tieteellinen nimi
Myrmecobius Fasciatus

Numbatin suojelun tila:

Uhanalainen

Numbatin sijainti:

Oseania

Numbat-tosiasiat

Pääsaalis
Termiitit, muurahaiset, hyönteiset
Elinympäristö
Eukalyptuksen metsä ja nurmi
Petoeläimet
Käärmeet, ketut, petolinnut
Ruokavalio
Omnivore
Keskimääräinen pentueen koko
4
Elämäntapa
  • Seurallinen
Lempi ruoka
Termiitit
Tyyppi
Nisäkäs
Iskulause
Luonnossa on alle 1000 jäljellä!

Numbatin fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Harmaa
  • Netto
  • Musta
  • Valkoinen
  • Niin
Ihotyyppi
Turkista
Huippunopeus
15 mph
Elinikä
4-8 vuotta
Paino
280-550g (9.9-19oz)

'Numbatit syövät jopa 20000 termiittiä päivässä'



Nustat on pussieläin, joka asuu Länsi-Australiassa. Tämä pieni nisäkäs käyttää pitkää, tahmeaa kieltä sieppaamaan maan alla eläviä termiittejä. Numbatit elävät ontoissa tukeissa ja koloissa. He metsästävät termiittejä päivällä ja nukkuvat yöllä. Nykyään alle 1000 numbattia elää luonnossa.



Numbat Suosituimmat tosiasiat

• Numbatit ovat vain termiinit

• Nämä pussieläimet kommunikoivat keskenään hiljaisesti napsauttamalla

• Numbateilla on tylsät, tapin kaltaiset hampaat, koska ne eivät pureskele termiittejä ennen niiden nielemistä

Numbat Tieteellinen nimi

Numbat on tämän eläimen yleinen nimi, mutta sitä kutsutaan joskus kaistaleiksi muurahaiseksi tai Walpurtiksi. Sen tieteellinen nimi on Myrmecobius fasciatus. Sana myrmex tarkoittaa muurahaisia, sana bios tarkoittaa elämää ja sana fasciatus raidallista. Se kuuluu Myrmecobiidae-perheeseen ja sen luokka on Mammalia. Tässä pussieläimessä on kaksi alalajia. Yksi on Myrmecobius fasciatus rufus, joka on nyt kuollut sukupuuttoon. Toinen tunnetaan nimellä Myrmecobius fasciatus fasciatus.



Numbatin ulkonäkö ja käyttäytyminen

Nustatin takki on sekoitus punaruskeaa, mustat ja valkoiset raidat selässä ja pieni musta raita jokaisen tumman silmän päällä. Sen korvat ovat ohuet ja terävät. Sen ohut runko on 7-12 tuumaa pitkä. 12 tuuman pitkä numbat on samankokoinen kuin tavallinen viivain. Numbatin tuuhean hännän pituus on 4-8 tuumaa. Jotkut ihmiset vertaavat numbatin hännän ulkomuotoa itäisen harmaan oravan ulkonäköön. Aikuiset mies- ja naispuoliset numbat painavat hieman yli yhden kilon. Kuvittele kaksi hamsteria lemmikkikaupasta ja sinulla on aikuisen numbatin kokonaispaino. Pitkän nenän ja kielen takia numbatteja on verrattu muurahaiskoneisiin, jotka syövät myös tuhansia hyönteisiä ravinnoksi. Numbateilla ei ole teräviä hampaita, kuten muilla lihansyöjillä. Sen sijaan heillä on hampaat, jotka näyttävät tylsiltä reunoilta. Numbatit eivät pureskele siepattuja termiittejä, joten heidän ei tarvitse olla teräviä hampaita, jotka voivat leikata lihaa.

Ruskehtavan punaisen turkin turkki auttaa sitä sulautumaan metsäympäristöönsä, kun saalistajat ovat lähellä. Heidän silmänsä ovat myös pään sivuilla, jotta he voivat nähdä vaaran ajoissa etsimään suojaa tukin sisältä tai kolosta. Numbatit ovat nopeita ja voivat kaataa puuta pitkiä kynsiään pitämällä kiinni kuoresta ja paeta saalistajalta. Itse asiassa numbatit voivat liikkua jopa 20 mailia tunnissa, kun heidän on tehtävä se jonnekin nopeasti!

Aikuiset numbatit ovat yksinäisiä eläimiä. Tämä johtuu lähinnä siitä, että heidän on syötävä paljon termiittejä energiatasonsa ylläpitämiseksi. Yksin eläminen tarkoittaa, että heidän ei tarvitse kilpailla ruoan kanssa. Yksi harvoista tapauksista, joissa näet numbat yhdessä, on lisääntymiskauden aikana. Myös vauvan numbatit elävät yhdessä jonkin aikaa, kunnes he ovat valmiita lähtemään pesästä ja lähtemään yksin. Jos numbatit päättävät koskaan kokoontua yhteen, ryhmää kutsutaan siirtomaksi tai pilveksi.

Yleensä numbatit eivät ole aggressiivisia eläimiä. He ovat valppaana ja valmiita jäätymään tai juoksemaan ensimmäisten vaaran merkkien yhteydessä. Kaksi urosta voi kuitenkin osoittaa aggressiota toisiaan vastaan, kun kilpailevat naisesta lisääntymiskauden aikana.

Numbat kävelemässä maassa

Numbatin elinympäristö

Numbatit asuivat kerran Etelä-Australiassa sekä Uudessa Etelä-Walesissa ja Victoriassa. Nyt, alueellaan on Lounais-Australian lounaisosassa Eucalypt-metsämailla. Dryandra Woodlands lähellä Narroginia ja Perupin luonnonsuojelualuetta Manjinupin vieressä ovat kaksi paikkaa, joissa näet numbatteja. Eukalyptin metsissä on suuria puuryhmiä, mutta auringonvalolle on riittävästi tilaa suodattaa maata lämmittämään. Tämä on tärkeää, koska termiitit eivät aktivoidu, kun maa on kylmä. Näillä metsillä ilmasto on kuiva ja leuto.

Numbat-ruokavalio

Mitä numbat syövät? Nutatin ruokavalio sisältää vain termiittejä. Jos he syövät muurahaisen tai muun tyyppisen hyönteisen, se johtuu siitä, että rikkoneen hyönteinen oli tiellä, kun numbatin kieli tarttui termiitteihin maan alla. Numbatit syövät 20000 termiittiä päivässä. Kun numbat syö 20000 termiittiä, se syö kymmenesosan omasta painostaan ​​ruoassa.

Numbatit ovat aktiivisia aina, kun termiitit ovat aktiivisia. Joten kesällä, kun aurinko lämmittää maata aamulla, sekoittaen termiittejä, numbatit etsivät niitä. Talvella, kun aurinko on kuumin keskipäivän aikana, termiitit ovat aktiivisia ja samoin kuin numbatit. Numbatit käyttävät hajuaistiaan löytääkseen termiittejä maan alla. Jotkut tutkijat uskovat, että numbatit voivat tuntea termiittitoiminnan tärinää kävellessään metsänpohjaa pitkin. Numbatit saavat vesivaraa syömiltään termiiteistä. Tämä on auttanut heitä sopeutumaan kuivaan ympäristöön, jossa he elävät.



Numbat-saalistajat ja uhkat

Kuten olet ehkä arvannut, tunnottomilla on paljon saalistajia. Niitä syövät petolinnut alueella, kuten haukkoja , kiilahäntäiset kotkat ja kaulusperhonhaukat. Lisäksi he ovat saalista matto pythonit, goannat ja muut matelijat. Ketut ja villikissat metsästävät myös numbatteja.

Talojen rakentaminen ja viljelymaan laajentaminen uhkaavat puutteiden elinympäristöä. Puiden kaataminen ja poistaminen alueelta, jolla numbatit elävät, vievät heidän suojansa ja ravintolähteensä. Bush-tulipalot tuhoavat myös puut, jotka ottavat suojan tunnisteilta.

Nutaattien populaatio on noin 1 000. Tämä johtuu kaikista niiden saalistajista sekä ympäristöuhista. Nustatin virallinen suojelutila on Uhanalainen . Tämä on ottanut heidät Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUCN) punaiseen luetteloon. Numbatit ovat Australian lain suojaamia. Joten on olemassa rangaistuksia, jos joku on kiinni metsästyksessä tai vangitsemisessa jostain syystä.

Onneksi on pyhäkköjä, joissa ihmiset hoitavat numbatteja koko väestön kasvattamiseksi. Kaksi näistä pyhäkköistä on Scotia Sanctuary ja Yookamurra Sanctuary Australiassa.

Lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Numbatin astutuskausi kestää joulukuusta tammikuuhun. Urosnutta käyttää rintarauhasestaan ​​peräisin olevaa haisevaa ainetta merkitsemään tukkeja alueellaan, jotta naiset tietävät etsivänsä kaveria. Nustat pariutuu useiden naisten kanssa tänä aikana. Nustatin tiineysaika on vain 14 päivää. Tämä on yksi lyhimmistä tiineysjaksoista kaikille nisäkkäille. Naaraspuolinen nutat synnyttää elävän 4 pentua, jotka kukin painavat alle yhden kilon.

Syntyneen synnytyksen jälkeen pennut kiinnittyvät äitinsä hoitamaan. Hän kantaa niitä rinnassaan, kunnes he ovat noin kuuden kuukauden ikäisiä. Äidillä, jolla on nutat, on pienet ihon taitokset rintakehässä suojelemaan pentuja, kun hän liikkuu puiden yli ja maan yli. Ihotaittojen sisällä on jopa pieniä karvoja, joita kutsutaan suojakarvoiksi pitämään pennut lämpiminä. Nämä ihon taitokset ovat tavallaan kuin numbatin versio kengurupussista. Toinen numbat-pennun sopeutuminen liittyy sen nenään. Nummalla pennulla on tasainen, lyhyt nenä, jonka avulla se voi hoitaa helposti useita kuukausia. Kun pentu on saavuttanut pisteen, jossa se alkaa syödä termiittejä, se kehittää aikuisten puutteissa havaitun pitkän, terävän nenän. Kun pennut ovat kuuden kuukauden ikäisiä, äiti irrottaa ne kehostaan ​​osittain siksi, että ne ovat nyt liian painavia kantaa mukanaan. Hän jättää pennut onttoihin tukkeihin tai koloihin, joissa hän vierailee hoitamaan heitä joka päivä. Kun he ovat 8 tai 9 kuukauden ikäisiä, pennut lähtevät kolosta jonkin aikaa harjoitellakseen termiittien sieppaamista. Kun numbat-pentu saavuttaa yhden vuoden ikäisen, se lähtee kaivosta löytääksesi kodin ja aloittamaan elämän itse. Katso täältä kuva a Numbat-pentu

Luonnossa olevat uros- ja naarasnatat elävät keskimäärin 5 vuotta. Pyhäkössä suojattua elämää elävät numbatit voivat joskus elää 8 vuotta. Numbatin elämä voi lyhentyä, kun se loukkaantuu, ja vamma tarttuu. Nämä pussieläimet ovat myös herkkiä loisille, jotka voivat aiheuttaa sairauksia.

Väestö

Nutaattien kokonaispopulaatio on alle 1 000. Nustan virallinen asema on: Uhanalainen. Numbatit ovat nyt suojattu laji, mutta populaatio on edelleen laskussa. Australiassa on kuitenkin askelia kasvattamaan numbattien määrää. Perthin eläintarha kasvattaa puutteita ja vapauttaa nuoria villiin. Lisäksi on suojattuja alueita, kuten Mt. Gibson Wildlife Sanctuary, jossa numbatit voivat lisääntyä ja pysyä turvassa saalistajilta, mukaan lukien ketut ja villikissat.

Näytä kaikki 12 eläimet, jotka alkavat N: llä

Mielenkiintoisia Artikkeleita