Pelikaani

Pelikaanien tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Linnut
Tilaus
Pelecaniformes
Perhe
Pelecanidae
Suku
Pelecanus
Tieteellinen nimi
Pelecanus Occidentalis

Pelikaanin suojelun tila:

Vähiten huolta

Pelikaani Sijainti:

valtameri

Pelikaanin tosiasiat

Pääsaalis
Kala, rapuja, kilpikonnia
Erottuva piirre
Nokka alapuolelta riippuva pussi ja innokas näkö
Siipien kärkiväli
183 cm - 350 cm (72 tuumaa - 138 tuumaa)
Elinympäristö
Kuivat saaret ja rannikkovesit
Petoeläimet
Ihminen, kissa, kojootti
Ruokavalio
Omnivore
Elämäntapa
  • Parvi
Lempi ruoka
Kalastaa
Tyyppi
Lintu
Keskimääräinen kytkimen koko
6
Iskulause
Siipien kärkiväli voi olla jopa 3 metriä!

Pelikaanin fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Harmaa
  • Musta
  • Valkoinen
Ihotyyppi
Höyhenet
Huippunopeus
40 mph. Nopeus
Elinikä
16-23 vuotta
Paino
2,7 kg - 15 kg (6 paunaa - 33 paunaa)
Korkeus
106 cm - 183 cm (42 tuumaa - 72 tuumaa)

Pelikaani on suuri lintu, joka tunnetaan parhaiten pussista, jonka pelikaanilla on nokassaan, jota pelikaani käyttää kauhaan, jos vesi. Pelikaani löytyy maaseudulta maailmanlaajuisesti, asuu lähellä vettä ja tiheästi asuttuja kalastusalueita.



Ruskea meripelikaani on yksi suurimmista pelikaanilajeista, ja urospuoliset pelikaanit jättävät lauman usein metsästämään yksin merellä. Ruskea pelikaani on erityisen merkittävä kyvystään syöksyä valtameren pinnalle valtavilta korkeuksilta kalojen saamiseksi.



Pelikaani on yleensä valtava lintu, ja joidenkin lajien siipien kärkiväli on reilusti yli 3 metriä. Muut pelikaanilajit ovat paljon pienempiä, mutta nämä pienemmät pelikaanilajit elävät yleensä maalla sen sijaan, että viettäisivät elämänsä merellä.

Kaikilla mantereilla maailmassa on Antarktista lukuun ottamatta kahdeksan erilaista pelikaanilajia. Pelikaanit suosivat mieluummin lauhkeaa ja lämpimämpää ilmastoa kuin kylmemmät, ja pelikaanit löytyvät siis lähinnä Päiväntasaajaa.



Huolimatta siitä, että pelikaanit ovat kaikkiruokaisia ​​lintuja, pelikaanit ruokkivat pääasiassa kaloja, äyriäisiä, kuten katkarapuja ja rapuja, pieniä kilpikonna- ja kalmarilajeja. Pelikaani käyttää sen nokkapussia kaatamaan suu täynnä vettä ylöspäin ja suodattaa sitten veden nokasta jättäen ruoan (kuten kalan) taakse pelikaanin syötäväksi.

Siitoskauden aikana pelikaanit pesivät pesäkkeissä ja lisääntyminen alkaa yleensä ryhmällä urospuolisia pelikaaneja jahtaamaan yhtä naaraspuolista pelikaania. Pelikaanin seurustelua voi tapahtua maalla, ilmassa tai vedessä. Urospuolinen pelikaani kerää materiaaleja pesän rakentamiseksi, jota naaraspuolinen pelikaani käyttää rakentamaan pesän joko maahan tai puuhun pelikaanilajista riippuen.

Naaraspuolinen pelikaani munii keskimäärin 2 munaa, joita sekä naispuolinen pelikaani että uros-pelikaani auttavat inkuboimaan. Noin kuukauden inkubointijakson jälkeen pelikaanin poikaset kuoriutuvat munista, mutta usein vain yksi pelikaanin poikaset selviävät kahdesta. Nainen pelikaani ruokkii poikasiaan noin kolmen kuukauden ikään asti, vaikka vauvan pelikaanit pystyvät yleensä kävelemään ja uimaan noin kahden kuukauden ikäisinä.



Yleensä suuren koonsa vuoksi pelikaaneilla on vain vähän saalistajia luonnollisessa ympäristössä. Villit koirat, kuten kojootit, ovat yksi pelikaanin tärkeimmistä saalistajista yhdessä kissojen ja ihmisten kanssa, jotka metsästävät pelikaania lihansa ja höyhenensä vuoksi.

Pelicans asuu alueilla ympäri maailmaa yleensä suurina parvina, joissa on yli 100 lintua. Pelikaanit lepäävät ja pesivät yhdessä näissä yhteisöissä, mutta usein metsästävät ja ruokkivat yksin, paitsi naaraspuolinen pelikaani, joka ruokkii pelikaanin poikasia. Pelikaanin poikasten tiedetään kokoontuvan pieniin ryhmiin vanhempiensa yhteisessä pesimäalueessa.

Näytä kaikki 38 eläimet, jotka alkavat P: llä

Lähteet
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) eläin, lopullinen visuaalinen opas maailman villieläimiin
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Maailman tietosanakirja eläimistä
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Uhanalaisten lajien atlas
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Kuvitettu tietosanakirja eläimistä
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Eläinten tietosanakirja
  7. Christopher Perrins, Oxford University Press (2009) Lintujen tietosanakirja

Mielenkiintoisia Artikkeleita