Piikkisika

Porcupine-tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Rodentia
Perhe
Erethizontidae
Suku
Erethrizon
Tieteellinen nimi
Erethizon Dorsaum

Porcupine Conservation Status:

Vähiten huolta

Porcupine Sijainti:

Aasia
Keski-Amerikka
Eurasia
Euroopassa
Pohjois-Amerikka
Etelä-Amerikka

Porcupine-tosiasiat

Pääsaalis
Juuret, lehdet, marjat
Elinympäristö
Tiheät metsät ja nurmi
Petoeläimet
Pöllö, Kotkat, Sudet
Ruokavalio
Omnivore
Keskimääräinen pentueen koko
1
Elämäntapa
  • Yksinäinen
Lempi ruoka
Juuret
Tyyppi
Nisäkäs
Iskulause
Maailmassa on 30 erilaista lajia!

Porcupine-fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Harmaa
  • Keltainen
  • Musta
Ihotyyppi
Piikit
Huippunopeus
2 mph. Nopeus
Elinikä
8-12 vuotta
Paino
5,4-16 kg (12-35 paunaa)

Porcupines on planeetan kolmanneksi suurin jyrsijä. Ne on jaettu kahteen tyyppiseen porcupiiniin, jotka ovat Vanhan maailman ja Uuden maailman piikkisika. Näiden suurten jyrsijöiden tiedetään taistelevan valtavia saalistajia vastaan, ja ne juhlivat kasveja, pensaita ja puita ympäri vuoden. Kovasta ulkonäöltään huolimatta he ovat lempeitä ja oppivia olentoja, ellei niitä provosoida.



Porcupine-uutiset

- Quillissä on antibioottinen rasvakerros, joka auttaa estämään tartunnan ihmisillä ja eläimillä.

-Porcupinit pystyvät torjumaan jopa suurimmat ja vaarallisimmat saalistajat, mukaan lukien leopardit.

-Vauvan sorkkaeläimiä kutsutaan piikkeiksi, ja piikkisarjaryhmää kutsutaan piikkeiksi.



Porcupine-tieteellinen nimi

Porcupines-taksonomia on jaettu Rodentia-järjestykseen, Erethizontidae (uusi maailma) tai Hystricidae (vanha maailma) perheeseen ja Erethizon tai Chaetomys Genius. Hystricidae-piikkisika pysyy suurimmaksi osaksi maassa ja asuu Euroopassa, Aasiassa ja Afrikassa. Erethizontidae-piikkisiat nauttivat puiden kiipeämisestä ja uinnista kaikkialla Amerikassa. Porcupinin todellinen nimi on peräisin ranskalaisesta porcespin-sanasta, joka tarkoittaa kääntösikaa. Maailmassa on yli kaksi tusinaa sikaeläinlajeja, mukaan lukien:

Hystricidae-heimo (vanhan maailman porcupines):



  • Malaijilainen piikkisika
  • Sunda-piikkisika
  • Cape porcupine
  • Harmaahaukka
  • Intialainen piikkisika
  • Paksukovinen piikkisika
  • Filippiinien piikkisika
  • Sumatran porcupine
  • Afrikkalainen harjahäntäpää
  • Aasian harjahäntäinen piikkisika
  • Pitkähäntäinen piikkisika

Erethizontidae-heimo (uuden maailman piikkisika):

  • Harjaskärretty rotta
  • Baturiittisorsu
  • Kaksivärinen piikkisika
  • Raidallinen kääpiösorsa
  • Bahia-piikkisika
  • Mustahäntäinen karvainen kääpiösorsa
  • Meksikon karvainen kääpiösika
  • Musta kääpiösorsa
  • Brasilian piikkisika
  • Himmeä karvainen kääpiösorsa
  • Andien piikkisika
  • Rothschildin piikkisika
  • Roosmalenin kääpiösorsa
  • Kannanhäntäinen piikkisika
  • Santa Martan piikkisika
  • Coandumirim
  • Paraguayn karvainen kääpiösorsa
  • Ruskea karvainen kääpiösika
  • Pohjois-Amerikan piikkisika

Porcupine ulkonäkö ja käyttäytyminen

Jokainen porcupine-laji näyttää hieman erilaiselta kuin seuraava. Niillä on kuitenkin joitain yleisiä ulkonäköominaisuuksia, kuten usein, että niillä on vankat rungot ja pienet päät. Heidän rungot joko ryhmitellään yhteen tai upotetaan yksittäin ihoonsa ja hiuksiinsa. Nämä sulat ovat heidän puolustuksensa. He pudottavat sulkat mahdollisen saalistajan polulle suojellakseen itseään

Heidän ruumiinsa etuosa on haavoittuvin, koska se on peitetty hiuksilla eikä tylyillä. Hiusten perusväri voi vaihdella, mukaan lukien olla keltainen, ruskea, harmaanruskea, tummanruskea tai musta. Peruskerroksen päällekkäisten kuvioiden väri voi myös vaihdella, mukaan lukien musta, oranssi, keltainen ja valkoinen. Joissakin osissa maailmaa on jopa albiinosorsuja. Useimmat porcupines vaihtelevat välillä 25-40 tuumaa pitkä, mukaan lukien heidän pyrstönsä. Ne painavat tyypillisesti 10-40 kiloa. Sekä miehet että naiset ovat suunnilleen samankokoisia. Ja monilla lajeilla on karvattomat pohjat, jotka tekevät niistä erinomaiset kiipeilijät.

Porcupines ovat yksinäisiä eläimiä, jotka viettävät suurimman osan ajastaan ​​yksin. He kokoontuvat ryhmiin talvella ja viettävät aikaa potentiaalisen kaverin kanssa seurustelun aikana. Porcupines-ryhmää kutsutaan piikkeiksi. Kun he kokoontuvat ryhmänä talvella, löydät jopa 12 porcupine-ryhmän suojan yhdessä.

Porcupine kiipeää puuhun

Porcupine-elinympäristö

Missä porcupines elävät? Uuden maailman piikkisika on pääasiassa Amerikassa; ottaa huomioon, että vanhan maailman piikkisika on usein Euroopassa, Aasiassa ja Afrikassa. Löydät porcupines Amerikasta nauttimaan puiden ja veden tutkimisesta yhtä paljon kuin maa. Porcupines muualla maailmassa pysyy kuitenkin yleensä kiinteällä maalla suurimmaksi osaksi. Löydät heidät elämästä lähes kaikentyyppisissä maastoissa, mukaan lukien aavikot, metsät, niityt, vuoret ja sademetsät. He voivat sopeutua melko helposti ympäristöönsä. Monet porcupine-lajit viettävät mieluummin seisokkeja kivikkoisissa rakoissa, luolissa, juuripunoksissa, harjassa, puunoksissa, koloissa ja ontoissa tukeissa ja puissa. Heidän kotiaan, missä se onkin, kutsutaan luolaksi. He eivät lepotila; ne ovat kuitenkin yöllisiä, joten he nukkuvat päivällä ja tutkivat yöllä.



Porcupine-ruokavalio

Porcupines ympäri maailmaa ovat kasvinsyöjiä. He syövät noin 0,9 kiloa ruokaa joka päivä. Talvella he luottavat puun kuoreen ensisijaisena ravintoaineena. Ankarien olosuhteiden vuoksi he menettävät usein noin 17% painostaan ​​talvella typpipulan takia. Keväällä porcupines mieluummin lehtiä, joissa on runsaasti proteiinia. Jos puista alkaa kehittyä myrkyllisiä tanniineja, ne valitsevat enemmän nurmikasveja ja puita, joissa on vähemmän tanniineja.

Kesäaika tuo lisää ruokavalion muutoksia, mukaan lukien kaliumia sisältävä lehdet. Tämä voi johtaa liian suuren natriumin erittymiseen, mikä pakottaa porcupines etsimään suolaa. Luonnossa he voivat löytää suolaa monista lähteistä, kuten vesikasveista. Kun he eivät löydä sitä luonnosta, he etsivät ihmisen tekemiä lähteitä, kuten renkaita, vaneria, työkalujen kahvoja ja katkaisulinjoja. Joissakin tapauksissa he syövät tiettyjä pähkinöitä ja hedelmiä. Luonteeltaan ruokailutottumuksistaan ​​huolimatta ne aiheuttavat paljon vähemmän vahinkoja kuin hyönteiset, taudit, tuulet ja tulipalot.

Porcupine-saalistajat ja uhkat

Porsaan, erityisesti nuorten piikkien, pieni koko tekee niistä haavoittuvia lukuisille saalistajille, mukaan lukien isot sarvipöllöt, mustakarhut, bobcats, martenit, pitkähäntäiset lumikot, ermiinit, kojootit ja minkit. Kalastaja on heidän yleisin saalistaja. Kalastajat voivat jopa estää piikkikantojen kasvun. Jos saalistaja lähestyy, piikkisika kääntyy selkänsä saalistajalle pitäen tyynyt aina uhan edessä. Kuitenkin, jos saalistaja saa porcupinin selkään, he häviävät usein taistelun. Joissakin tapauksissa piikkisikarit ovat taistelleet hyökkäyksestään tyreineen, myös erittäin vaarallisia eläimiä, kuten leopardia, vastaan. Kun lähestyvä saalistaja sulkee tassun tassuunsa tai vartaloonsa, he usein vetäytyvät, koska sulkat ovat melko tuskallisia ja eläinten on vaikea poistaa.

Phillippine-porcupine on ainoa porcupine, joka on luokiteltu haavoittuvaksi tällä hetkellä. Kaikki muut on lueteltu vähiten huolta aiheuttavissa luokituksissa. Suurin uhka maailman sorkkaeläinten populaatiolle on ihmisen metsäkato, metsäpalot ja infrastruktuurin kehittäminen. Nämä toimet syrjäyttävät piikkisikarit kodeistaan ​​ja pakottavat hitaasti liikkuvat jyrsijät etsimään uusia ruokalähteitä ja suojaa. Autoja pidetään myös uhkana porsaille, koska porsaat liikkuvat kadun ylittäessä liian hitaasti.

Porcupine-lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Porcupinesin parittelurituaali sisältää vain hallitsevat urospuoliset porsaat, jotka parittelevat useiden naisten kanssa, ja vähemmän hallitsevat urokset eivät välttämättä pari ollenkaan. Miehet puolustavat perämiehensä useita päiviä vuotuisen jalostuskauden aikana torjuakseen muut mahdolliset kosijat. Naiset taistelevat myös alueestaan ​​muita naissikaria vastaan. Miehiä kosijoita houkuttelevat naisten tuoksu ja äänet. Parittelu tapahtuu vasta, kun naaras valitsee miehen ja tulee avoimeksi hänen etenemiselleen.

Vuosittainen pesimäkausi kestää lokakuusta marraskuuhun. Nainen kantaa 210 päivää ja synnyttää yhdestä kolmeen jälkeläistä. Vauvan porcupines syntyy tyypillisesti huhtikuussa tai toukokuussa, ja niitä kutsutaan porcupetteiksi. Vastasyntyneet painavat välillä 0,88-1,17 kiloa ja ovat 10 tuumaa pitkiä. Heidän hiuksensa ovat pehmeitä syntymän aikana. Rullat kovettuvat muutaman tunnin kuluttua. Heidän silmänsä eivät usein avaudu useita päiviä. Äiti hoitaa vähän aikaa. Viiden kuukauden kuluttua jälkeläisistä tulee täysin itsenäisiä ja jätetään selviämään ensimmäisestä talvesta yksin.

Luonnonvaraisen porcupinan keskimääräinen elinikä on viisi - seitsemän vuotta. Vankeudessa kasvatetut piikkisiat voivat elää jopa 10 vuotta. Prahan eläintarhassa tiedetään olevan intialainen harmaahaukka vähintään 30 vuoden ajan. Porcupines iän myötä he voivat kärsiä sairauksista ja aistien menetyksistä, jotka tekevät niistä alttiimpia saalistajille ja luonnolliselle kuolemalle.

Porcupine-väestö

Kaikkia yhtä porcupine-lajia pidetään vähiten huolestuttavana tällä hetkellä. Tämän seurauksena populaatiotutkimukset eivät ole liian helppoja, joten porcupinin maailmanlaajuisen populaatiokoon määrittäminen on vaikeaa. Ainoat tiedossa olevat uhkat populaation kasvulle ovat kalastajan saalistaja ja inhimillinen kehitys.

Näytä kaikki 38 eläimet, jotka alkavat P: llä

Mielenkiintoisia Artikkeleita