Norsun sinetti

Elephant Seal -tieteen tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Carnivora
Perhe
Felidae
Suku
Mirounga
Tieteellinen nimi
Mirounga

Elephant Seal -suojelun tila:

Vähiten huolta

Elephant Seal -paikka:

valtameri

Elefanttihyllyn tosiasiat

Pääsaalis
Kala, kalmari, mustekala
Erottuva piirre
Pitkä tavaratilainen nenä ja suuri runko
Elinympäristö
Lämmin rannikkovesi lähellä maata
Petoeläimet
Ihminen, Hait, Tappajavalaat
Ruokavalio
Lihansyöjä
Keskimääräinen pentueen koko
1
Elämäntapa
  • Lauma
Lempi ruoka
Kalastaa
Tyyppi
Nisäkäs
Iskulause
Suurin hylkeenlaji maailmassa!

Norsun sinetin fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Harmaa
  • Musta
  • Niin
Ihotyyppi
Turkista
Huippunopeus
12 mph
Elinikä
18-22 vuotta
Paino
900kg - 3000kg (2000lbs - 6000lbs)
Pituus
3m - 5m (10ft - 16ft)

Elefanttihylkeet voivat sukeltaa yli 5000 jalkaa merelle ja voivat pidättää hengitystään kahden tunnin ajan.



Tämän sinetin runkomaisen nenän avulla on helppo nähdä, miten se sai nimensä. Pohjoisen norsun hylkeen keskimääräinen elinikä on yhdeksän vuotta, kun taas Etelämantereella elävä norsun sinetti voi elää 20-22 vuotta. Urosnippien paino voi olla jopa 4,5 tonnia. He ovat lihansyöjät elävät ruokavaliossa kalmari , kalastaa , säteet , pingviinit , ja joitain pieniä lajeja hait .



5 elefanttitiivistetietoa

• Nämä hylkeet viettävät noin yhdeksän kuukautta vuodessa vedessä.

• He ovat erinomaisia ​​uimareita, mutta liikkuvat hankalasti maalla ollessaan.

• Urosnorsuja kutsutaan sonneiksi.

• Näitä hylkeitä metsästettiin 1800-luvulla, kunnes ne olivat melkein sukupuuttoon.

• Elephantthylkeestä tulee aikuinen kolmen vuoden iässä.

Norsun sinetin tieteellinen nimi

Näiden hylkeiden tieteellinen nimi on Mirounga. Mirounga eli ’miouroung’ on australialainen alkuperäissana, joka tarkoittaa sinettiä. Elefantti hylje kuuluu Phocidae-perheeseen ja luokkaan Mammalia.



Elephantthylkeitä on kahta lajia: pohjoinen (Mirounga angustirostris) ja eteläinen (Mirounga Leonina).

Norsun sinetin ulkonäkö ja käyttäytyminen

Nämä sinetit on peitetty vaalean tai tumman ruskean tai harmahtavan turkikerroksella. Vaikka urospuolisilla hyllyillä on suuri rungon muotoinen nenä, jota kutsutaan myös kärsimykseksi, naaraspuolisten hylkeiden nenä on normaalikokoinen. Näillä hylkeillä on suuri, pyöreä kasvot, tummat silmät ja viikset.

Sen kahdella lyhyellä etusangalla on kynnet, jotka näyttävät pitkiltä, ​​tummilta kynsiltä. Sen takimmaiset räpylät ovat webbed, joten tämä olento on yksi ammattimaisimmista uimareista meressä!

Uros hyljet ovat paljon suurempia kuin naaraat. Pohjoisen norsun uros voi painaa jopa 4 400 kiloa ja kasvaa yli 13 jalkaan. Nainen painaa noin 1300 kiloa ja kasvaa noin 10 metriä pitkäksi. Vaihtoehtoisesti eteläisen norsun uros painaa noin 11 000 kiloa ja kasvaa noin 16 jalan pituiseksi! Tämän lajin naaraspuolinen sinetti painaa noin 2000 kiloa ja kasvaa noin 10 jalan pituiseksi.

Vertailun vuoksi urospuolinen sinetti, joka painaa 4400 kiloa, painaa suunnilleen samaa kuin sarvikuono, kun taas 2000 kiloa painava naaras on painoltaan sama kuin kaksi flyygeliä. Ei ole ihme, miksi useimmat eläimet välttävät näitä hylkeitä!

Kun tarkastellaan näiden hylkeiden pituutta, kymmenen jalan suuruinen norsuntiiviste on kooltaan yhtä suuri kuin puolet aikuisesta kirahvista. 16 jalan pitkä sinetti on yhtä pitkä kuin kaksi täysikokoista joulukuusta. Jättimäinen urospuolinen norsuhylje on ennätys pisin - melkein 22 jalkaa!

Tämän tiivisteen lyhyillä etu- ja takalevyillä on erityinen tarkoitus. Sen etusangat auttavat näitä tiivisteitä vaihtamaan suuntaa uidessa, kun taas niiden takana olevat rintalastat siirtävät niitä eteenpäin meren läpi. Maalla ollessaan nämä tiivisteet käyttävät etusäiliöitään heiluttaakseen itseään eteenpäin samalla kun vetävät takaosansa. Ei ole vaikea ymmärtää, miksi tämä hylje mieluummin on vedessä!

Elefanttihylkeet ovat sekä yksinäisiä että sosiaalisia. Kun he uivat meressä, he ovat yksinäisiä. Mutta kun he palaavat maalle ja liittyvät rookeryyn lisääntymiskauden aikana, heistä tulee sosiaalisia. Hylkeiden ryhmällä on monia nimiä, kuten lauma, bob, siirtomaa tai haaremi (vain naaraat).

Elefanttihylkeet ovat erittäin alueellisia ja voivat olla hyvin aggressiivisia puolustettaessa rannikkoaluettaan. Urosleima kerää 40-50 naaraspuolista hylettä tai haaremia pysyäkseen alueellaan. Jos yksi mies yrittää hyökätä toisen alueelle, se voi johtaa veriseen, väkivaltaiseen taisteluun, kun aluetta puolustetaan. Se on myös erittäin meluisa. Urospuoliset hylkeet antavat syviä, kaikuvia ääniä, jotka ovat samanlaisia ​​kuin rumpu lyönnit taistellessaan toisen uroksen kanssa.

norsun sinetti (Mirounga angustirostris) kaksi norsun sinettiä

Elephant Seal -ympäristö

Pohjoiset norsuhyljet elävät Tyynenmeren pohjoisosassa lähellä Meksikon Baja Kaliforniaa Aleuttien saarille ja Alaskanlahdelle. Etelän norsun hylkeet elävät Etelämantereen eteläpuolella ja Etelämantereella.

Nämä hylkeet siirtyvät merelle ja viettävät useita kuukausia ruokaa. Meribiologit ovat havainneet, että urospuoliset hyljet kulkevat samanlaista polkua vaeltaessaan, kun taas naaraspuoliset hyljet valitsevat eri reittejä matkustaa meressä. Joulukuun puolivälissä nämä hylkeet palaavat maahan lisääntymään ja palaavat takaisin merelle maaliskuun lopussa.

Näiden hylkeiden paksut rasvakerrokset pitävät heidät lämpiminä uidessaan valtameren jäykkien vesien läpi. Lisäksi heillä on erityisesti kehitetyt keuhkot, jotka tyhjentyvät, kun he sukeltavat syvälle merelle ruokaa varten ja täyttävät ilmalla, kun ne nousevat uudelleen.



Elephant Seal Diet

Mitä norsuhylkeet syövät? Kalmari , säteet , pingviinit , pieni hai , rapuja ja kalastaa ovat kaikki näiden lihansyöjien valikossa. Noin yhdeksän kuukauden ajan meressä vietettyään heitä nähdään harvoin veden pinnalla. He joko uivat vain pinnan alla tai sukeltavat syvyyteen etsimään ruokaa. Nämä hylkeet lisäävät kehoonsa paljon rasvaa näiden kuukausien aikana. Kun pariutumiskausi alkaa, he alkavat paaston (he eivät syö).

Elephant Seal -saalistajat ja uhkat

Suuret valkoiset hait ja tappajavalaat ovat kaksi näiden hylkeiden saalistajaa. Ne ovat niin suuria, että heillä on hyvin vähän saalistajia meressä.

Ihmisten kalastustoiminta voi kuitenkin olla uhka näille hylkeille. Joskus ne sotkeutuvat suuriin kaupallisiin kalaverkkoihin, mikä johtaa loukkaantumiseen tai kuolemaan. Lisäksi nämä hylkeet osuvat joskus suuriin aluksiin ja muihin merialuksiin, mikä voi johtaa heidän kuolemaansa.

Ympäristötapahtumat, kuten hurrikaanit ja trooppiset myrskyt, voivat vähentää norsuhylkeiden populaatiota. Hylkeenpennut, jotka eivät ole vielä vahvoja uimareita, voidaan pyyhkiä ja tappaa näissä sääolosuhteissa.

Kerran salametsästäjät metsästivät näitä hylkeitä kerralla öljyssä. Nyt heillä on oikeudellinen suoja salametsästystä vastaan. Norsun hylkeiden suojelutaso Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto (IUCN) , On vähiten huolta .

Elefanttihylkeiden lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Elefanttihylkeiden parittelu alkaa joulukuussa. He tulevat ulos merestä ja asettuvat maalle. Uros-urospuoliset elefantit, joita kutsutaan myös sonneiksi, saapuvat rookeryyn ennen naisia. Mies hyljet taistelevat keskenään alueesta ja hallitsevuudesta. Urosnippi nostaa ruumiinsa yläosan, jolloin joskus se voi olla kuusi jalkaa pitkä. Kaksi urospuolista hylkeä osuu toisiinsa norsun kaltaisella nenällä, purra ja työntää toisiaan, kunnes yksi antaa periksi tai on niin loukkaantunut, että se ei voi jatkua. Tämä on meluisa, vaarallinen kohtaaminen!

Kun hallitsevat urospuoliset hylkeet muodostavat alueensa, naaraspuoliset hyljet saapuvat merestä. Urosnippeen alueella on 40-50 naista. Naarasryhmää kutsutaan haaremiksi. Uros pariutuu useimpien haaremissa olevien naisten kanssa.

Naaraspuolisen norsun hylkeen tiineysaika on 11 kuukautta. Kun naaraspuolinen hylje tulee raskaaksi, hän palaa merelle. Hän palaa myöhemmin takaisin rannalle ja synnyttää yhden vauvan, jota kutsutaan myös pennuksi. Vastasyntynyt hylkeenpentu painaa noin 75 kiloa ja on peitetty mustalla turkilla. poikanen pystyy näkemään, kuulemaan ja siirtymään heti syntymästä lähtien.

Hylkeäiti hoitaa pentua kuukauden ajan, minkä jälkeen se alkaa syödä kiinteää ruokaa. Äiti jättää pentunsa vain kuukauden kuluttua ja lisääntyy uroksen kanssa ennen lähtöään rookerystä palatakseen merelle. Kuukauden vanhan norsun hylkeenpennun on opittava ja harjoiteltava uinti- ja metsästystaitojaan yksin.

Pohjoisen norsun hylkeen keskimääräinen elinikä on yhdeksän vuotta, kun taas eteläisen norsun hylkeen elinikä on 20-22 vuotta. Naaraspuoliset hylkeet elävät yleensä pidempään kuin urospuoliset hyljet, koska urospuolisten hylkeiden on taisteltava alueestaan ​​ja joskus he saavat elämän lyhentäviä vammoja. Nämä hylkeet ovat myös alttiita erilaisille ihosairauksille.

Elefantti hylkeen populaatio

Pohjoisten norsuhylkeiden populaation uskotaan olevan noin 127 000. Meksikon rannikon lähellä asuu 26 000, loput Kalifornian rannikolla. Eteläisiä elefanttihyljeitä on noin 650 000.

Näiden hylkeiden populaatio on joko vakaa tai lisääntyvä. Se on hyvä uutinen, kun otetaan huomioon, että he melkein sukupuuttoon 1800-luvulla salametsästystoiminnan vuoksi. Nykyään molempien lajien suojelutaso on vähiten huolta .

Näytä kaikki 22 eläimet, jotka alkavat kirjaimella E

Mielenkiintoisia Artikkeleita