Pingviini

Pingviinien tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Linnut
Tilaus
Sphenisciformes
Perhe
Spheniscidae
Tieteellinen nimi
Aptenodytes Forsteri

Pingviinien suojelun tila:

Lähes uhattu

Pingviinien sijainti:

Antarktis
valtameri

Pingviinitiedot

Pääsaalis
Kala, rapuja, kalmareita
Erottuva piirre
Lyhyt, terävä nokka ja kevyet rihlatut jalat
Siipien kärkiväli
60 cm - 130 cm (23,6 tuumaa - 21 tuumaa)
Elinympäristö
Kylmät meret ja kivinen maa
Petoeläimet
Leoparditiivisteet, hait, miekkavalas
Ruokavalio
Omnivore
Elämäntapa
  • Ryhmä
Lempi ruoka
Kalastaa
Tyyppi
Lintu
Keskimääräinen kytkimen koko
1
Iskulause
Kuluttaa 75% ajastaan ​​ruoan metsästykseen!

Pingviinien fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Harmaa
  • Keltainen
  • Musta
  • Valkoinen
Ihotyyppi
Höyhenet
Huippunopeus
40 mph. Nopeus
Elinikä
20-30 vuotta
Paino
1kg - 35kg (2,2-75 paunaa)
Korkeus
40 cm - 110 cm (15,7 tuumaa - 43 tuumaa)

Pingviinit ovat yksi planeetan rakastetuimmista eläimistä!



Heidän smokki väritys, suloinen kahlaa ja söpö kasvot tekevät pingviinistä yhden rakastetuimmista eläimistä maailmassa. Päiväntasaajalta aavikot Afrikan ja Pohjoismaiden välillä niityt Skandinaviasta, ihmisille ei voi olla muuta kuin ooooh ja awww yli lentävien vesilintujen! Monet ihmiset uskovat virheellisesti, että pingviinit elävät vain pohjoisessa ja Etelään Puolalaiset, mutta todellisuudessa he elävät koko eteläisellä pallonpuoliskolla. Yksi laji pesii jopa lähellä päiväntasaajaa. Kukaan ei kuitenkaan asu napapiirillä tai sen ympäristössä.

Tutkijat ovat suljettu keskusteluun pingviinien taksonomiasta ja geneettisistä yhteyksistä, mutta he kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että tällä hetkellä maapallolla asuu vähintään 15 lajia.



Hauskoja ja kiehtovia pingviinitietoja

  • Ihmiskokoiset pingviinit kahlitsivat ympäri maata esihistoriallisina aikoina.Anthropornis nordenskjoeldisaavutti 1,8 metrin (5 jalkaa 11 tuumaa) korkeuden ja kallisti asteikon 90 kilogrammassa (200 kiloa). Suurihampaisten valaiden esiintyminen ja tiivisteet todennäköisesti johtanut jättiläispingviinien sukupuuttoon.
  • Vuonna 1948 Floridan mies nimeltä Tony muovasi itsensä pariksi 30 kiloa kolmivarvaisia ​​lyijykenkiä ja törmäsi öisin rantojen ympärille edistääkseen myyttiä siitä, että 15 jalan pitkä pingviini hallitsi surffausta yöllä. Hän teki sen kymmenen vuoden ajan, ei koskaan jäänyt kiinni, ja paljasti huijauksen vasta 40 vuotta myöhemmin.
  • Pingviinien mustavalkoinen väritys on puolustava naamiointi.
  • Falklandin aktiivisista maamiinoista huolimatta saarirykelmä on muuttunut väliaikaiseksi pingviinien luonnonsuojelualueeksi, koska eläimet ovat liian kevyitä miinojen laukaisemiseksi.
  • Fossiilirekisterin vanhin tunnettu pingviinilaji onWaimanu manneringi, joka asui 62 miljoonaa vuotta sitten.

Pingviinien tieteellinen nimi

Sanan 'pingviini' tarkka etymologia on keskusteltavissa. Sana ilmestyi ensimmäisen kerran 1700-luvulla synonyyminä suurelle aukolle, joka on nyt sukupuuttoon kuollut merilintu, jolla oli samanlainen väri kuin pingviinillä, mutta ei ollut sukua toisilleen. Jotkut uskovat muodostuneen synonyymin, joka on johdettu ranskalaisesta sanasta 'pingouin', jota merimiehet käyttivät auk-lintuihin.

Oxfordin englanninkielinen sanakirja, American Heritage Dictionary ja Merriam-Webster luottavat sanaan kymri. He olettavat, että pingviini oli 'kynän' - walesinkielisen sanan pään - ja 'gwyn' - walesinkielisen sana valkoiseksi - sekoitus, koska suuria kultoja nähtiin ensin Newfoundlandin White Head -saarella.

Muut kielitieteilijät uskovat, että pingviinillä on latinalaiset juuret, jotka linkittävät sen sanaan 'pinguis', joka tarkoittaa 'rasvaa' tai 'öljyä'. He kiinnittävät tämän teorian germaaniseen sanaan pingviini, 'fettgans', joka tarkoittaa 'rasvaa hanhia', ja hollanninkieliselle sanalle eläimelle 'vetgans', joka myös suunnilleen tarkoittaa 'rasvaa hanhia'.

Pingviinityypit

Aptenodyytit (suuret pingviinit)Aptenodytes patagonicusA. s. Patagonicam / A Sivumäärä halli Kuningas pingviini
Aptenodyytit (suuret pingviinit)Aptenodytes forsteriEi mitään keisaripingviini
Pygoscelis (harjahäntäiset pingviinit)Pygoscelis adeliaeEi mitään Adélie-pingviini
Pygoscelis (harjahäntäiset pingviinit)Pygoscelis antarcticaEi mitään Leukanauha-pingviini, renkaistettu pingviini, parrakas pingviini, kiviraukku-pingviini
Pygoscelis (harjahäntäiset pingviinit)Pygoscelis papuaEi mitään Gentoo-pingviini
Eudyptula (pienet pingviinit)Eudyptula minorE. m. muuttuja / E. m. moriorum

Pieni pingviinitaksonomia on edelleen hyvin sujuvaa ja kiistanalaista.
Pieni sininen pingviini, Pieni pingviini, Keiju pingviini, Maori-nimi: Kororā
Eudyptula (pienet pingviinit)Eudyptula novaehollandiaePieni pingviinitaksonomia on edelleen hyvin sujuvaa ja kiistanalaista.Australialainen pieni pingviini
Eudyptula (pienet pingviinit)Eudyptula albosignataPieni pingviinitaksonomia on edelleen hyvin sujuvaa ja kiistanalaista.Valkovihreä pingviini
Spheniscus (banded pingviinit)Spheniscus magellanicusEi mitään Magellanic pingviini
Spheniscus (banded pingviinit)Spheniscus humboldtiEi mitään Humboldt-pingviini
Spheniscus (banded pingviinit)Spheniscus mendiculusEi mitään Galapagos-pingviini
Spheniscus (banded pingviinit)Spheniscus demersusEi mitään Afrikkalainen pingviini, Cape pingviini, Etelä-Afrikan pingviini
MegadyptitAntipodal MegadyptesEi mitään Keltasilmäinen pingviini, hevonen, Tarakaka
Eudyptit (harjatut pingviinit)Eudyptes pachyrhynchusEi mitäänFiordlandin pingviini, Fiordlandin harja pingviini, Uuden-Seelannin harja pingviini, maori nimi: Tawaki tai Pokotiwha
Eudyptit (harjatut pingviinit)Laridae vahva;Ei mitäänVirvelit pingviini
Eudyptit (harjatut pingviinit)Eudyptes sclateriEi mitäänPystykorvainen pingviini
Eudyptit (harjatut pingviinit)Eudyptes-krysokomiE. c. chrysocome /



E. c. filholi - itäinen
Eteläinen rockhopper-pingviini
Eudyptit (harjatut pingviinit)Eudyptes filholiJotkut tutkijat pitävät itäistä rockhopper-pingviiniä alalajina eteläistä rockhopper-pingviiniä ja toiset omia lajejaan.Itäinen rockhopper-pingviini
Eudyptit (harjatut pingviinit)Eudyptes moseleyiEi mitäänPohjoinen rockhopper-pingviini
Eudyptit (harjatut pingviinit)Eudyptes Schlegeli(kiistetty)Jotkut tutkijat ajattelevatEudyptes Schlegelipingviinit ovat alalaji makaroni pingviinit. Toiset ovat eri mieltä. Kuninkaallinen pingviini
Eudyptit (harjatut pingviinit)Eudyptes chrysolophusJotkut tutkijat ajattelevatEudyptes Schlegelipingviinit ovat alalaji makaroni pingviinit. Toiset ovat eri mieltä. Makaronipingviini

Pingviinien ulkonäkö ja käyttäytyminen

Pingviinien ulkonäkö

Pingviinit näyttävät allekirjoitukseltaan: mustat selkänsä ja valkoiset rintansa. Tekninen termi niiden väritykselle on 'vastavarjostus'. Se on evoluutio etu, joka toimii näyttävänä naamiointina, koska pingviinipetoilla on vaikeuksia erottaa valkoinen vatsanalaisin ja heijastava veden pinta. Maalla musta selkä auttaa pingvinejä sulautumaan kiviseen maastoon, jolla monet lajit pesivät ja lisääntyvät.

Ne voivat näyttää tyylikkäiltä ja nahkaisilta, mutta pingviinit ovat peitetty höyhenillä, ja niiden höyhenillä on kaksi ensisijaista tarkoitusta. Ensinnäkin se auttaa kelluvuutta ja edistää heidän ketterää uintitaitoaan. Toiseksi pingviinihöyhenet toimivat eristeenä, jonka avulla linnut kestävät kylmän veden ja ilman lämpötiloja.

Useilla pingviinilajeilla on selvä esteettinen heijastus. Rockhoppers urheiluharrastuksia ja höyheniä heidän päänsä päällä. Leukahihnan pingviinit leuka-alueilla on valkoinen nauha, ja kultaiset höyhenet koristavat jättiläispingviinien kaulaa ja päätä. Cape pingviinit eivät silmiensä yläpuolella erottavia vaaleanpunaisia ​​laikkuja ja pieniä sinisiä pingviinejä on sinisävytetyt höyhenet mustan sijaan.

Aina niin usein pingviini syntyy vaaleanruskeilla höyhenillä mustan sijaan. Heitä kutsutaan isabelliinipingviineiksi, ja heillä on taipumus elää lyhyempää elämää alempiarvoisen naamiointinsa takia - mutta ne ovat kauniita!



leuka-pingviini - Pygoscelis antarctica - pingviini, jossa on leuka-merkinnät katsellen kameraa

Pingviinilajien keskikoot

Aptenodytes patagonicus70-100 senttimetriä (28-39 tuumaa)9,3-18 kiloa (21-40 kiloa)
Aptenodytes forsteri122 senttimetriä (48 tuumaa)22-45 kiloa (49-99 kiloa)
Pygoscelis adeliae46-71 senttimetriä (18-28 tuumaa)3,6--6,0 kiloa (7,9--13,2 paunaa)
Pygoscelis antarctica68--76 senttimetriä (27--30 tuumaa)3,2--5,3 kiloa (7,1--11,7 paunaa)
Pygoscelis papua51-90 senttimetriä (20-35 tuumaa)4,9--8,5 kilogrammaa (11--19 paunaa)
Eudyptula minor30-33 senttimetriä (12-13 tuumaa)1,5 kiloa (3,3 paunaa)
Eudyptula novaehollandiae30-33 senttimetriä (12-13 tuumaa)1,5 kiloa (3,3 paunaa)
Eudyptula albosignata30 senttimetriä (12 tuumaa)1,5 kiloa (3,3 paunaa)
Spheniscus magellanicus61-76 senttimetriä (24-30 tuumaa)2,7-6,5 kg (6,0--14,3 paunaa)
Spheniscus humboldti56-70 senttimetriä (22--28 tuumaa)3,6--5,9 kilogrammaa (8-13 kiloa)
Spheniscus mendiculus49 senttimetriä (19 tuumaa)2,5 kiloa (5,5 paunaa)
Spheniscus demersus60-70 senttimetriä (24--28 tuumaa)2,2-3,5 kiloa (4,9-7,7 kiloa)
Antipodal Megadyptes62-79 senttimetriä (24-31 tuumaa)3-8,5 kiloa (6,6-18,7 paunaa)
Eudyptes pachyrhynchus60 senttimetriä (24 tuumaa)3,7 kiloa (8,2 paunaa)
Laridae vahva;50-70 senttimetriä (19,5--27,5 tuumaa)2,5-4 kiloa (5,5-8,8 kiloa)
Eudyptes sclateri50-70 senttimetriä (20--28 tuumaa)2,5-6 kiloa (5,5-13,2 paunaa)
Eudyptes-krysokomi5--58 cm (18--23 tuumaa)2-4,5 kiloa (4,4-9,9 kiloa)
Eudyptes filholi45--55 senttimetriä (17,7--21,6 tuumaa)2,2--4,3 kiloa (4,9--9,4 paunaa)
Eudyptes Schlegeli65--76 senttimetriä (26--30 tuumaa)3-8 kiloa (6,6--17,6 paunaa)
Eudyptes chrysolophus70 senttimetriä (28 tuumaa)5,5 kiloa (12 paunaa)

Pingviinien käyttäytyminen

Kun maa on sidottu ja seisoo pystyasennossa, pingviinit käyttävät häntää ja siipiä tasapainoon. Jos aika on olennaista, pingviinit liukuvat vatsaansa ja käyttävät jaloillaan ajoa ja ohjausta. Tekniikkaa kutsutaan kelkkailuksi. Pingviinit ovat myös taitavia hyppääjiä ja tekevät niin kiertäessään piikikäs maasto.

Pingviinit ovat hyvin sosiaalisia eläimiä, jotka viipyvät suurissa ryhmissä, joita kutsutaan siirtomaiksi. Sellaisena he ovat kehittäneet ääni- ja visuaalisen viestinnän taitoja ja standardeja. Aikuiset urospingviinit ovat 'kukot' ja naiset 'kanat'. Ryhmää maalla olevia pingviinejä kutsutaan 'kahlaksi'; ryhmä vedessä on 'lautta'.

Pingviinien luontotyypit

Villit pingviinit elävät melkein yksinomaan eteläisellä pallonpuoliskolla lukuun ottamatta nauhaisia ​​pingvinejä, jotka elävät päiväntasaajan lähellä ja muuttavat joskus pohjoiselle pallonpuoliskolle. Merkittäviä populaatioita on Angolassa, Etelämantereella, Argentiinassa, Australiassa, Chilessä, Namibiassa, Uudessa-Seelannissa, Etelä-Afrikassa ja Falklandin saarilla. Lisäksi vankeudessa olevat pingviinit elävät eläintarhoissa ja eläinten pyhäkköissä ympäri maailmaa.

Alla olevassa kaaviossa on kuvattu eri pingviinilajien erityiset elinympäristöalueet.

Pingviinilajien ensisijaiset sijainnit ympäri maailmaa

Aptenodytes patagonicus Kuningas pingviini Saaret Etelä-Atlantilla ja Etelä-Intiassa Valtameret
Aptenodytes forsteri keisaripingviini Saaret Etelämantereella ja sen eteläpuolella
Pygoscelis adeliae Adélie-pingviini Etelämantereen manner, eteläinen valtameri
Pygoscelis antarctica Leukanauha-pingviini Saaret eteläisellä Tyynellämerellä ja Etelämantereella
Pygoscelis papua Gentoo-pingviini Saaret Etelämantereella, Falklandinsaaret, Etelä-Georgia
Eudyptula minor Pieni sininen pingviini Uusi-Seelanti, Chile, Etelä-Afrikka
Eudyptula novaehollandiae Australialainen pieni pingviini Australia
Eudyptula albosignataValkovihreä pingviiniBanksin niemimaa, Motunau-saari
Spheniscus magellanicus Magellanic pingviini Argentiina, Chile, Falklandinsaaret
Spheniscus humboldti Humboldt-pingviini Pinguino de Humboldtin kansallispuisto Pohjois-Chilessä, Perussa
Spheniscus mendiculus Galapagos-pingviini Paksusuolen saaristo
Spheniscus demersusCape pingviiniLounais-Afrikan rannikko
Antipodal Megadyptes Keltasilmäinen pingviini Uuden-Seelannin rannikot ja saaret
Eudyptes pachyrhynchusFiordlandin pingviiniUuden-Seelannin lounaisrannikot ja ympäröivät saaret
Laridae vahva; Virvelit pingviini Virvelisaaret
Eudyptes sclateriPystykorvainen pingviiniBounty- ja Antipodes-saaret
Eudyptes-krysokomiEteläinen rockhopper-pingviini Länsi-Tyynenmeren ja Intian valtamerien subantarktinen alue
Eudyptes filholiItäinen rockhopper-pingviini Prinssi Edward, Crozet, Kerguelen, Heard, Macquarie, Campbell, Auckland ja Antipodes-saaret
Eudyptes moseleyiPohjoinen rockhopper-pingviini Tristan da Cunha, Saari, johon ei pääse, Gough Island
Eudyptes Schlegeli(kiistetty) Kuninkaallinen pingviini Subantarktiset saaret, Macquarie Island
Eudyptes chrysolophus Makaronipingviini Saaret Subantarktisella ja Etelämantereen niemimaalla

Pingviiniruokavalio

Kaikki pingviinit ovat lihansyöjät jotka syövät meren elämää. He ovat pescatarians! Erityisruokavaliot ovat kuitenkin alueellisesti riippuvaisia. Alla olevassa taulukossa on yksityiskohtainen kuvaus kunkin eläimen tavallisesta valikosta.



Mitä eri pingviinilajit syövät

Aptenodytes patagonicusKuningas pingviinilyhtykala, kalmari , krilli
Aptenodytes forsterikeisaripingviini kalastaa, äyriäiset, pääjalkaiset, Etelämantereen hopeakala, jääkalmari, koukussa oleva kalmari, Etelämantereen krilli
Pygoscelis adeliaeAdélie-pingviiniEtelämantereen krilli, jääkrilli, Etelämantereen hopeakala, merikrilli, jääkalmari
Pygoscelis antarcticaLeukanauha-pingviinipieni kala, krilli, katkarapu, kalmari
Pygoscelis papuaGentoo-pingviinikala, krilli, kyykky hummerit, kalmari
Eudyptula minorPieni sininen pingviiniclupeoid-kalat, pääjalkaiset, äyriäiset, nuolikalmari, hoikka kilohaili, Graham's kalmikko, punaturska, ahuru, barracouta, sardelli, nuolikalmaari
Eudyptula novaehollandiaeAustralialainen pieni pingviinipilchardit, sardellit, pääjalkaiset, äyriäiset
Eudyptula albosignataValkovihreä pingviiniValkovaippaisesta pingviinistä, mukaan lukien ruokavalion yksityiskohdat, tiedetään hyvin vähän.
Spheniscus magellanicusMagellanic pingviini seepia, kalmari, krilli
Spheniscus humboldtiHumboldt-pingviinikrilli, pienet äyriäiset, kalmari, kalastaa
Spheniscus mendiculusGalapagos-pingviinipienet kalat, kimalaiset, sardiinit
Spheniscus demersusCape pingviinisardiinit, sardellit, kalmari , pienet äyriäiset
Antipodal MegadyptesKeltasilmäinen pingviinisininen turska, punainen turska, opalfish, Uuden-Seelannin blueback-kilohaili, nuoli-kalmari
Eudyptes pachyrhynchusFiordlandin pingviininuolikalmari, krilli, punainen turska, hoki
Laridae vahva;Virvelit pingviinikrilli, pienet kalat, pääjalkaiset
Eudyptes sclateriPystykorvainen pingviinipieni kala, krilli, kalmari
Eudyptes-krysokomiEteläinen rockhopper-pingviinikrilli, kalmari, mustekala, lyhtykala, nilviäiset, plankton, seepia, äyriäiset
Eudyptes filholiItäinen rockhopper-pingviinipieni kala, mustekala, kalmari ja krillin kaltaiset äyriäiset
Eudyptes moseleyiPohjoinen rockhopper-pingviinikrilli, äyriäiset, kalmari, mustekala, kala
Eudyptes Schlegeli(kiistetty)Kuninkaallinen pingviinikrilli, kala, kalmari
Eudyptes chrysolophusMakaronipingviinikrilli, äyriäiset, pääjalkaiset

Pingviinipetoajat ja uhkat

Ilmastonmuutos on valtava uhka useille pingviinilajeille ja meren elämälle luonnonsuojelijat työskentelevät aikaa vastaan ​​kehittääksesi ratkaisuja. Luonnollisia pingviinipetoeläimiä ovat leoparditiivisteet, hait, tappajavalaat, turkisnauhat, ja merileijonat.

Pingviinien lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Pingviinien lisääntyminen

Pingviinit lisääntyvät joko jääpaloissa tai kallioisissa paljoissa. Keltasilmäisiä ja Fiordlandin lajeja lukuun ottamatta pingviinit lisääntyvät suurissa pesäkkeissä, vaihtelevat 100 parista satoihin tuhansiin. leukahihna , kuningas ja Makaroni .

Pingviinit pysyvät yksiavioisina lisääntymiskaudella, mutta leukahihnapingviinit astuvat pariksi koko elämän! Useimmat parit tuottavat kaksi munaa kytkintä kohden. Suuremmat pingviinit, eli 'suuret pingviinit', vain makasivat yhden. Useimmat lajit munivat vain yhden haudon parittelukautta kohti, mutta pienet pingviinit voi asettaa useita.

Aikuisten pingviinien kokoihin verrattuna niiden munat ovat pieniä. Kuoret ovat kuitenkin erityisen paksuja ja suojaavat kovaa maastoa vastaan. Kiehtovasti, milloinAptenodytes forsteri(keisaripingviinit) menettävät munan tai poikasen, he yrittävät siepata toisen parin jälkeläisiä. Pingviinien sieppaaminen onnistuu harvoin, mutta se ei estä niitä yrittämästä!

Aptenodytes forsterimiehet hoitavat kaikki hautomotehtävät. Molemmat vanhemmat jakavat vastuun muista lajeista. Inkubointivuorot voivat kestää päiviä tai viikkoja, kun yksi vanhemmista lähtee ruokaa varten.

Pingviinivauvat

Pingviinivauvoja kutsutaan 'poikasiksi' tai 'poikasiksi'. Kun he kokoontuvat ryhmään, sitä kutsutaan päiväkodeiksi. Vastasyntyneet pingviinit ovat riippuvaisia ​​vanhemmistaan, kunnes he kasvavat vedenpitäviä höyheniä. Joillekin lajeille se voi kestää vain seitsemän tai yhdeksän viikkoa. Muiden lajien osalta se voi olla jopa 13 kuukautta.

Pingviinien elinikä

Pingviinin elinajanodote riippuu lajeista, mutta se vaihtelee 6-30 vuoden välillä.

Pingviinilajien keskimääräinen elinikä

Aptenodytes patagonicusKuningas pingviini26 vuotta
Aptenodytes forsterikeisaripingviini20 vuotta
Pygoscelis adeliaeAdélie-pingviini20 vuotta
Pygoscelis antarcticaLeukanauha-pingviini15-20 vuotta
Pygoscelis papuaGentoo-pingviini13 vuotta
Eudyptula minorPieni sininen pingviini6 vuotta
Eudyptula novaehollandiaeAustralialainen pieni pingviini7 vuotta
Eudyptula albosignataValkovihreä pingviini15-20 vuotta
Spheniscus magellanicusMagellanic pingviini30 vuotta
Spheniscus humboldtiHumboldt-pingviini15-20 vuotta
Spheniscus mendiculusGalapagos-pingviini15-20 vuotta
Spheniscus demersusCape pingviini10--27 vuotta
Antipodal MegadyptesKeltasilmäinen pingviini23 vuotta
Eudyptes pachyrhynchusFiordlandin pingviini10-20 vuotta
Laridae vahva;Virvelit pingviini11 vuotta
Eudyptes sclateriPystykorvainen pingviini15-20 vuotta
Eudyptes-krysokomiEteläinen rockhopper-pingviini10 vuotta
Eudyptes filholiItäinen rockhopper-pingviini10 vuotta
Eudyptes moseleyiPohjoinen rockhopper-pingviini10 vuotta
Eudyptes Schlegeli(kiistetty)Kuninkaallinen pingviini15-20 vuotta
Eudyptes chrysolophusMakaronipingviini8-15 vuotta

Pingviinien väestö

Jotkut pingviinilajit ovat vakaita. Ilmastonmuutos ja ihmisten tunkeutuminen kuitenkin ajavat muita lähemmäksi sukupuuttoa. Alla on yleiskatsaus pingviinikannan arvioista niiden suojelutilan lisäksi Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto (IUCN) .

Pingviinikannan arvio ja suojelun tila

Aptenodytes patagonicusKuningas pingviini2,2-3,2 miljoonaa jalostusparia Vähiten huolta (IUCN)
Aptenodytes forsterikeisaripingviini130 000 - 250 000 jalostusparia Lähes uhattu (IUCN)
Pygoscelis adeliaeAdélie-pingviini4,5 miljoonaa jalostusparia Vähiten huolta (IUCN)
Pygoscelis antarcticaLeukanauha-pingviini7,5 miljoonaa jalostusparia Vähiten huolta (IUCN)
Pygoscelis papuaGentoo-pingviini387000 jalostusparia Vähiten huolta (IUCN)
Eudyptula minorPieni sininen pingviini350 000 - 600 000 yksittäistä eläintä Vähiten huolta (IUCN)
Eudyptula novaehollandiaeAustralialainen pieni pingviini350 000 - 600 000 yksittäistä eläintä Vähiten huolta (IUCN)
Eudyptula albosignataValkovihreä pingviini3750 jalostusparia Uhanalainen (ETTÄ)
Spheniscus magellanicusMagellanic pingviini1,3 miljoonaa jalostusparia Lähes uhattu (IUCN)
Spheniscus humboldtiHumboldt-pingviini32000 aikuista Haavoittuva (IUCN)
Spheniscus mendiculusGalapagos-pingviiniAlle 1000 jalostusparia Uhanalainen (IUCN)
Spheniscus demersusCape pingviiniAlle 40000 aikuista Uhanalainen (IUCN)
Antipodal MegadyptesKeltasilmäinen pingviini4000 yksittäistä aikuista Uhanalainen (IUCN)
Eudyptes pachyrhynchusFiordlandin pingviini3000 jalostusparia Haavoittuva (IUCN) / Uhanalainen (DOC)
Laridae vahva;Virvelit pingviini25000 jalostusparia Haavoittuva (IUCN)
Eudyptes sclateriPystykorvainen pingviini150000 aikuista Uhanalainen (IUCN)
Eudyptes-krysokomiEteläinen rockhopper-pingviini1,5 miljoonaa paria (kaikille Rockhopper-pingvineille) Haavoittuva (IUCN)
Eudyptes filholiItäinen rockhopper-pingviini1,5 miljoonaa paria (kaikille Rockhopper-pingvineille) Haavoittuva (IUCN)
Eudyptes moseleyiPohjoinen rockhopper-pingviini100000-499999 jalostusparia Gough Islandilla, 18000-27000 paria esteettömällä saarella, 3200-44500 Tristan da Cunhalla Uhanalainen (IUCN)
Eudyptes Schlegeli(kiistetty)Kuninkaallinen pingviini1,5 miljoonaa paria (kaikille Rockhopper-pingvineille) Lähes uhattu (IUCN)
Eudyptes chrysolophusMakaronipingviini18 miljoonaa ihmistä Haavoittuva (IUCN)
Näytä kaikki 38 eläimet, jotka alkavat P: llä

Mielenkiintoisia Artikkeleita