Punainen panda

Red Panda tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Carnivora
Perhe
Ailuridae
Suku
Ailurus
Tieteellinen nimi
Ailurus kulta

Red Panda Conservation Status:

Uhanalainen

Red Panda Sijainti:

Aasia

Punainen Panda hauskaa:

Luonnossa on alle 3000 jäljellä!

Punainen Panda-faktoja

Saalis
Bambu, marjat, munat
Nuoren nimi
Cub
Ryhmäkäyttäytyminen
  • Yksinäinen
Hauska seikka
Luonnossa on alle 3000 jäljellä!
Arvioitu väestökoko
alle 3000
Suurin uhka
Elinympäristön häviäminen
Tunnetuin ominaisuus
Ruosteinen, paksu turkki ja raidalliset kasvot
Muut nimet)
Pikku Panda, Tulikettu
Raskausaika
4 kuukautta
Elinympäristö
Korkealla vuoristometsä
Petoeläimet
Lumileopardi, Marten, ihminen
Ruokavalio
Omnivore
Keskimääräinen pentueen koko
3
Elämäntapa
Yleinen nimi
Punainen panda
Lajien määrä
1
Sijainti
Himalaja
Iskulause
Luonnossa on alle 3000 jäljellä!
Ryhmä
Nisäkäs

Punainen pandan fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Netto
  • Valkoinen
Ihotyyppi
Turkista
Huippunopeus
24 mph. Nopeus
Elinikä
8-12 vuotta
Paino
3kg - 6,2kg (7lbs - 14lbs)
Pituus
60 cm - 120 cm (24 tuumaa - 47 tuumaa)
Seksuaalisen kypsyyden ikä
18 kuukautta
Vieroituksen ikä
5 kuukautta

Red Panda -luokitus ja kehitys

Punainen Panda on kissan kokoinen lihansyöjälaji, joka löytyy asutusta Himalajan rinteillä sijaitsevilla leutoilla vuoristometsillä. Kuten nimestäkin voi päätellä, ne liittyvät suurempaan ja kuuluisampaan Giant Pandaan (vaikka niiden yhteyden tarkka läheisyys on edelleen epävarma tieteelle), samoin kuin jakavat useita ominaisuuksia pesukarhujen kanssa, joten punaiset pandat luokitellaan oma perhe. Punainen Panda tunnetaan myös useilla eri nimillä kotiseuduillaan, mukaan lukien Pikku Panda, Punainen Kissa-Karhu ja Tulipalo Fox Nepalissa. Paljon suuremman serkkunsa tavoin Red Panda luottaa bambuun ruokkiakseen, ja näiden ainutlaatuisten alueiden nopean metsien hävittämisen myötä näiden eläinten on vähemmän syötävää syödä, mikä on viime kädessä johtanut siihen, että Red Panda on lueteltu uhanalaisena lajina.



Punainen pandan anatomia ja ulkonäkö

Punainen Panda on suunnilleen samankokoinen kuin iso kotikissa, kissan kaltaisilla kasvoilla ja pitkällä, tuuheella hännällä. Heidän ruosteisen värinen paksu turkinssa peittää ruumiinsa lukuun ottamatta melkein valkoisia korvia, poskia, kuonoa ja silmien yläpuolella olevia pilkkuja. Punaisella pandalla on myös punaruskeat raidat, jotka kulkevat valkoisen kuononsa molemmin puolin, ja hännän vuorotellen vaaleat ja tummat renkaat. Punaisella pandalla on myös puoliksi vedettävät kynnet, jotka auttavat kiipeilyä ja vakautta oksien keskellä ja vahvat, sitkeät leuat, joita he käyttävät pureskelemaan bambua. Kuten Giant Panda, punaisella pandalla on myös pidennetty ranneluu, joka toimii vähän kuin peukalo, jolloin he voivat tarttua bambuun pureskellessaan sitä. Red Pandalla on myös tiheä turkki, joka auttaa pitämään sen lämpimänä kylmänä talvena, samoin kuin paksut ja villaiset turkit jalkapohjissaan, mikä paitsi auttaa pitämään jalkansa lämpimänä myös estää liukastumista märillä oksilla.



Red Panda -jakelu ja elinympäristö

Punainen panda löytyy asutusta Himalajan lauhkeassa metsässä 1800–4000 metrin korkeudessa. Nämä korkeat vuorenrinteet ovat yleensä peitetty lehtipuumetsässä, jossa on bambu-alakerros, mikä on ratkaisevan tärkeää Punaisen Pandan selviytymisen kannalta. Heidän historiallinen alue ulottui Bhutaniin, Nepaliin, Intiaan, Myanmariin ja Kiinaan, missä niiden kantama on päällekkäinen vielä harvinaisemman jättiläispandan kanssa, mutta nykyään punainen Panda on kadonnut tietyiltä alueilta ja väestömäärä vähenee nopeasti toisilla. Kotimaisten, vuoristometsien hauraasta ekologiasta ja heidän riippuvuudestaan ​​bambun syömiseen johtuen Punainen Panda työnnetään pienempiin ja eristettyihin taskuihin, jotka ovat heidän aikanaan laajalla alueella, muiden tekijöiden, kuten ilmastonmuutoksen, kanssa, joka vaikuttaa bambun runsauden puutteeseen.

Punainen pandan käyttäytyminen ja elämäntapa

Punainen panda on yöllinen ja yleensä yksinäinen eläin, lukuun ottamatta uroksia ja naisia, jotka tulevat yhdessä pariutumaan pesintäkauden aikana. Punainen Panda viettää päivänvaloa nukkumassa oksissa korkealla puun latvassa pitkällä, tuumaisella hännällä, joka on kiedottu ympärilleen pitämään heidät lämpiminä. Vaikka niiden tiedetään ruokkivan puissa, he yleensä laskevat maahan hämärän jälkeen aloittamaan ruokailun pimeyden turvallisuudessa. Punainen Panda on alueellinen eläin, joka merkitsee laastarinsa ulosteilla, virtsalla ja vapauttamalla myskisen eritteen peräaukosta. Heidän tiedetään myös kommunikoivan keskenään lyhyillä pillillä ja piikkeillä. Punainen Panda on vahva ja ketterä kiipeilijä, joka ei vain nuku turvallisesti oksissa päivän aikana, mutta voi myös tikata ylös tavaratilaan, jos saalistajat uhkaavat sen terävien kynsien avulla.



Red Panda lisääntymis- ja elinkaaret

Punaiset pandat lisääntyvät yleensä tammikuun ja maaliskuun välisenä aikana ja noin neljän kuukauden kestäneen tiineyden jälkeen naaras synnyttää 1 - 5 poikaa, jotka ovat syntyneet sokeaina ja vaikka he alkavat avata silmänsä muutamassa viikossa, punaisen pandan pennut eivät avaudu kokonaan vasta kuukauden ikäisinä. Ennen poikiensa syntymää naispuolinen Red Panda rakentaa pesän puuraikkaan, juuriin tai bambutiheyteen, joka on vuorattu lehdillä, sammalella ja muulla pehmeällä kasvimateriaalilla. Red Panda -pennut eivät saa lähteä pesästä ennen kuin he ovat kolmen kuukauden ikäisiä ja riittävän vahvoja neuvottelemaan hankalista oksista. He ruokkivat yksinomaan bambusta, kunnes ovat tarpeeksi vanhoja vatsaan muita elintarvikkeita ja saavuttavat aikuisen kokonsa noin vuoden kuluttua. Nuorten punaisten pandojen kuolleisuusaste on kuitenkin korkea, ja jopa 80% ei saavuta täyttä aikuisikää.

Red Panda -ruokavalio ja saalis

Vaikka punainen panda kuuluu lihansyöjäryhmään, heidän ruokavalionsa on melkein kasvissyöjä, koska bambu versot muodostavat suurimman osan heidän ruoastaan. Koska punainen panda on nisäkäs, sillä on kuitenkin lyhyt ruoansulatuskanava, mikä tarkoittaa, että vaikka bambulla onkin vähän ravintoa, he eivät pysty saamaan kaiken irti aterioistaan. Toisin kuin jättiläinen panda, punainen panda syö myös erilaisia ​​muita ruokia ruokavalionsa täydentämiseksi, kuten tammenterhoja, marjoja ja ruohoja, sekä ruohoja, hiiriä, liskoja, poikasia ja lintujen munia. Erinomaisen näkyvyyden, hajun ja kuulon ohella Punaisella Pandalla on kuonossaan myös pitkät, valkoiset viikset, jotka auttavat sitä navigoimaan tiheän kasvillisuuden läpi yön pimeydessä, kun se on aktiivisimmin ravinnossa ruokaa.

Red Panda -saalistajat ja uhkat

Koska punaiset pandat asuvat korkeissa vuoristometsissä, heillä on itse asiassa vähemmän luonnollisia saalistajia kuin he asuisivat rinteissä. Lumileopardit ja nartut ovat Punaisen Pandan ainoat todelliset saalistajat yhdessä petolintujen ja pienten lihansyöjien kanssa, jotka saalistavat pienempiä ja haavoittuvampia poikia. Suurin uhka punaiselle pandalle on kuitenkin ihmisiä, jotka ovat vaikuttaneet tähän lajiin pääasiassa metsäkadolla uskomattoman ainutlaatuisia elinympäristöjään. Ihmisten tunkeutumisen, laittoman metsästyksen ja salametsästyksen takia punaisen pandan väestömäärä on vähentynyt rajusti, ja nämä populaatiot on myös työnnetty erillisemmille, eristetyille alueille. Yksi tämän tärkeimmistä huolenaiheista on, että sisäsiitos uhkaa näitä populaatioita, mikä johtaa vähemmän menestyviin yksilöihin näillä alueilla.



Red Panda mielenkiintoisia faktoja ja ominaisuuksia

Asuminen korkealla kylmässä vuoristoilmastossa tarkoittaa, että punaiset pandat ovat hyvin sopeutuneet pitämään lämpimän tiheällä turkillaan ja peittomaisella hännällään. Todella kylminä päivinä punaisten pandojen on kuitenkin tiedetty ottavan aurinkoa korkealla katoksessa lämmittääkseen itsensä nukkuessaan päivällä. Vuonna 2001 tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että 79% punaisista pandoista ilmoitti löytyneensä 100 metrin säteellä lähimmästä vesimuodostumasta, mikä osoittaa, että hyvä vesilähde voi olla ratkaiseva myös heidän jo tiukkojen elinympäristövaatimustensa kannalta. Todisteet viittaavat myös siihen, että punaisen pandan lisääntymisaste on laskenut, minkä uskotaan liittyvän niiden elintarvikkeiden laskuun, joita he syövät selviytyäkseen ja lisääntyvän menestyksekkäästi.

Punainen pandan suhde ihmisiin

Punaiset pandat ovat ihailleet ihmisiä vuosien ajan, mutta monet kokemuksistamme heidän kanssaan ovat eläintarhoissa ja eläinlaitoksissa, koska näitä harvinaisia ​​ja salaisia ​​eläimiä voi olla uskomattoman vaikea havaita luonnossa. Tämä on kuitenkin yksi tekijöistä heidän kuolemassaan, koska yksi intialainen kylä kertoi, että 47 punaista pandaa vangittiin ja myytiin eläintarhoille ympäri maailmaa vain yhden vuoden aikana. Ihmisten puuttuminen heidän ainutlaatuisiin ja erikoistuneisiin elinympäristöihinsä uskotaan kuitenkin olevan suurin syy punaisen pandan määrän vähenemiseen koko Himalajalla, ja metsien hävittäminen on pääasiassa puunkorjuuta. Kuten Giant Panda, Red Panda nojaa selviytyäkseen voimakkaasti korkealla sijaitsevista bambupensoista ja ilman niitä ei ole minne mennä.

Punainen pandan suojelun tila ja elämä tänään

Tänä päivänä punainen panda on lueteltu IUCN: n punaisella listalla eläinlajina, joka on uhanalainen luonnollisessa ympäristössään ja jota siksi sukupuutto uhkaa vakavasti lähitulevaisuudessa. Arvioiden mukaan alle 3 000 punaista pandaa on jäljellä luonnossa, ja suurin osa näistä asuu kansallispuistojen pienillä suojelluilla alueilla. Useat vankeudessa pidetyt kasvatusohjelmat on perustettu myös Aasiaan, Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan, ja ne näyttävät olevan suhteellisen menestyneitä heidän työssään.

Näytä kaikki 21 eläimet, jotka alkavat R: llä

How to say punainen panda in ...
Bulgariapunainen panda
Katalaanipunainen panda
Tšekkipunainen panda
Tanskan kielipunainen panda
Saksan kieliPikku panda
EnglantiPunainen panda
EsperantoPikku panda
EspanjaAilurus kulta
SuomalainenKultapanda
Ranskan kieliPikku panda
heprealainenpunainen panda
Kroatialainenpunainen panda
Unkarin kieliPunainen kissa karhu
IndonesiaPunainen panda
italialainenAilurus kulta
japanilainenPikku panda
Hollannin kieliKleine panda
Englantipunainen panda
KiillottaaPikku panda
Portugalin kielipunainen panda
Englantipunainen panda
SloveeniKissa panda
Ruotsin kieliKissa karhu
TurkkiPikku panda
vietnampunainen panda
Kiinalainenpunainen panda
Lähteet
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) eläin, lopullinen visuaalinen opas maailman villieläimiin
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Maailman tietosanakirja eläimistä
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Uhanalaisten lajien atlas
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Kuvitettu tietosanakirja eläimistä
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Eläinten tietosanakirja
  7. David W.Macdonald, Oxford University Press (2010) Nisäkkäiden tietosanakirja
  8. Tietoja punaisista pandoista, saatavana täältä: http://www.animalcorner.co.uk/wildlife/pandas/panda_red.html
  9. Red Panda Facts, saatavilla täältä: http://animals.nationalgeographic.com/animals/mammals/red-panda/
  10. Red Panda Diet, saatavilla täältä: http://www.bearlife.org/red-panda.html
  11. Red Panda Information, saatavilla täältä: http://www.animalinfo.org/species/carnivor/ailufulg.htm
  12. Red Panda Conservation, saatavilla täältä: http://www.iucnredlist.org/apps/redlist/details/714/0

Mielenkiintoisia Artikkeleita