Robin

Robinin tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Linnut
Tilaus
Passeriformes
Perhe
Muscicapidae
Suku
Erithacus
Tieteellinen nimi
Erithacus Rubecula

Robin Conservation Status:

Lähes uhattu

Robin Sijainti:

Afrikka
Aasia
Eurasia
Euroopassa
Pohjois-Amerikka
Oseania

Robin tosiasiat

Pääsaalis
Matoja, hyönteisiä, hedelmiä, marjoja
Erottuva piirre
Pieni ruumiin koko ja kirkkaan punainen urosrinta
Siipien kärkiväli
20 cm - 22 cm (8 tuumaa - 9 tuumaa)
Elinympäristö
Metsää, viljelysmaata ja pensasaitoja
Petoeläimet
Kissat, koirat, pesukarhu, ketut
Ruokavalio
Omnivore
Elämäntapa
  • Yksinäinen
Lempi ruoka
Matoja
Tyyppi
Lintu
Keskimääräinen kytkimen koko
4
Iskulause
Pelkästään Australiassa on yli 45 lajia!

Robinin fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Valkoinen
  • Oranssi
Ihotyyppi
Höyhenet
Huippunopeus
18 mph
Elinikä
13 vuotta
Paino
16g - 22g (0,5oz - 0,7oz)
Pituus
12,5 cm - 14 cm (5 tuumaa - 5,5 tuumaa)

Punarinta on pieni lintu, jota on alun perin vain Euroopassa ja Aasiassa. Punarinta löytyy nykyään kaikkialta maailmasta osissa Afrikkaa, Pohjois-Amerikkaa ja Uutta-Seelantia, mutta kaikkien näiden robinilajien uskotaan olevan eurooppalaisen robinin alalajeja.



Eurooppalainen punarinta on kirkkaan oranssi / punainen rinta ja on robin-perheen erottuvin lintu. Eurooppalaisten punarintojen kirkkaasta rinnasta huolimatta muut naispuoliset punarintalajit ovat melko sileitä ja ruskeita. Naaraspuolinen punarinta on kooltaan ja ulkonäöltään hyvin samanlainen kuin satakieli, ja nämä kaksi ovat yleensä hämmentyneitä.



Uuden-Seelannin robin ja Pohjois-Amerikan robin näyttävät melko samanlaisilta kuin naispuolinen euroopan punarinta, ja kaikki nämä robinit ovat väriltään ruskeita. Pohjois-Amerikan punarintaa ei pidä sekoittaa amerikkalaiseen punarintaiseen, joka on oikeastaan ​​sammasperheen jäsen sen sijaan, että se olisi robinilajia. Amerikkalainen punarinta on nimetty eurooppalaisen robinin mukaan, koska se on kirkkaanvärinen oranssi rinta.

Australian mantereelta uskotaan löytävän yli 45 erilaista robin-lajia, mukaan lukien Australia, Papua-Uusi-Guinea ja lukuisat muut saaret eteläisellä Tyynellämerellä. Nämä linnut tunnetaan nimellä Australianasian robins ja ne ovat kaikki pienikokoisia, rakenteeltaan tukevia ja pyöristettyjä.



Robinit ovat kaikkiruokaisia ​​lintuja, jotka ruokkivat sekä kasvien että eläinten seosta. Punarinta syö pääasiassa hyönteisiä ja matoja, minkä se tekee pyyhkäisemällä heidät alas ahvenelta, jota se on tarkkaillut saalista. Robinit istuvat puiden oksilla ja pensasaitoilla katsellen saalistaan ​​liikkumassa maassa ennen kuin yhtäkkiä lentävät alas syömään. Robins syö myös hedelmiä, siemeniä ja marjoja, kun niitä on runsaasti vuoden lämpiminä kuukausina.

Robinit eivät yleensä siirry (etenkään Isossa-Britanniassa). Tiedetään kuitenkin, että arktisen ympyrän alueilla, kuten Skandinaviassa, asuvat robins siirtyvät etelään Ison-Britannian ja osien Euroopan lämpimimpään ilmastoon paetaessa kylmät talvet.

Robins pariutuu lopputalvesta alkukevääseen. Naaraspuolinen punarinta rakentaa pesän lähellä maata, yleensä puihin tai tiheisiin pensasaitoihin. Ei ole harvinaista, että robinien pesiminen on hieman outoja paikkoja, kuten reikiä kiviseinissä ja jopa postilaatikoissa. Naaraspuolinen punarinta munii 4 tai 5 valkoista munaa, jotka kuoriutuvat alle 2 viikon inkubointijakson jälkeen. Vaikka urospuolinen punarinta ei auta munien inkuboinnissa, urospuolisten punarintojen tiedetään tuovan naispuolisten punarintojen ruokaa heidän istuessaan pesässään.



Kun robin-poikaset kuoriutuvat, ne ovat ruskean värisiä eivätkä kehitä vanhempiensa kirkkaan oranssia rintaa ennen kuin he ovat vanhempia. Naaraspuolinen punarinta jättää poikaset säännöllisesti auttaakseen urospuolista robinia keräämään ruokaa. Molempien vanhempien tiedetään ruokkivan robin-poikasiaan ensimmäisen kuukauden ajan, vaikka robin-perheiden tiedetään hylkäävän alkuperäisen pesänsä kahden viikon kuluttua poikasien kuoriutumisesta ja löytävänsä jostakin uudesta, missä ruokaa on enemmän.

Pienikokoisuutensa vuoksi robinilla on luonnossa useita luonnollisia saalistajia, mukaan lukien kissat, koirat, ketut, pesukarhu ja jopa suuremmat linnut. Muiden eläinten, kuten rottien ja käärmeiden, tiedetään syövän punarinnan munia, jos naaraspuolinen punarinta ei jostain syystä pysty suojelemaan niitä.

Näytä kaikki 21 eläimet, jotka alkavat R: llä

Lähteet
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) eläin, lopullinen visuaalinen opas maailman villieläimiin
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Maailman tietosanakirja eläimistä
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Uhanalaisten lajien atlas
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Kuvitettu tietosanakirja eläimistä
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Eläinten tietosanakirja
  7. Christopher Perrins, Oxford University Press (2009) Lintujen tietosanakirja

Mielenkiintoisia Artikkeleita