Lehtopöllö

Tawny Owl tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Linnut
Tilaus
Strigiformes
Perhe
Strigidae
Suku
Strix
Tieteellinen nimi
Strix aluco

Tawny Owl Conservation Status:

Lähes uhattu

Tawny Owl Sijainti:

Aasia
Eurasia
Euroopassa

Tawny Owl tosiasiat

Pääsaalis
Hiiret, myyrä, hyönteiset
Erottuva piirre
Suuret silmät ja upea kuulo
Siipien kärkiväli
81 cm - 105 cm (32 tuumaa - 41 tuumaa)
Elinympäristö
Tiheä metsä ja avoin metsämaa
Petoeläimet
Hawks, Eagles, Buzzards
Ruokavalio
Omnivore
Elämäntapa
  • Yksinäinen
Lempi ruoka
Hiiret
Tyyppi
Lintu
Keskimääräinen kytkimen koko
3
Iskulause
Euroopan laajin pöllö!

Tawny Owl fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Harmaa
  • Musta
  • Valkoinen
  • Niin
Ihotyyppi
Höyhenet
Huippunopeus
50 mph. Nopeus
Elinikä
4-6 vuotta
Paino
350g - 650g (12oz - 23oz)
Korkeus
38 cm - 43 cm (15 tuumaa - 17 tuumaa)

'Tawniesit ovat ylivoimaisesti yleisimpiä pöllölajeja Yhdistyneessä kuningaskunnassa, joiden arvioitu populaatio on 50 000 paria.'



Puupöllölaji, harmaapöllöt ovat erittäin alueellisia ja suunnilleen puukyyhkyn kokoisia. Nämä keskikokoiset pöllöt elävät kaikkialla Euroopassa ja joissakin Aasian osissa, mutta löydät niitä pääasiassa metsäisistä paikoista Euroopassa. Itse asiassa nämä pöllöt ovat yleisimpiä pöllöjä, jotka elävät Euroopassa ja ovat yleisimpiä petolintuja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.



Uskomattomat Tawny Owl -faktat!

  • Tawny pöllöt tunnetaan myös yleisesti ruskea pöllöt.
  • Tawny-pöllöt sekoitetaan joskus pöllömaiseen lintuun, jota kutsutaan tawny-sammakkoiksi.
  • Klassinen kutsu 'twit twoo' johtuu tästä pöllöstä. Tämä on kuitenkin väärä tulkinta miesten ja naisten äänien päällekkäisyydestä.

Tawny Owl tieteellinen nimi

tieteellinen nimi harmaapöllön on Strix aluco. Strix on kreikkalainen johdannainen, joka tarkoittaa 'pöllö'. Aluco on kuitenkin peräisin italialaisista sanoista allocco. Allocco tarkoittaa latinaisesta ulucuksesta peräisin olevaa harmaapöllöä ('screech-pöllö'). Niitä kutsutaan myös ruskeaksi pöllöksi.

Tawny Owl ulkonäkö

Tawny-pöllöjä pidetään kestävinä pöllöinä, joiden pituus on enintään 43 cm ja joiden siipiväli on jopa 100 cm. Ne ovat kookkaampia kuin muut vastaavat pöllölajit, mukaan lukien kotka ja Uralin pöllöt. Nämä pöllöt painavat keskimäärin noin 1 paunaa. Tunnistat sen pyöristetystä huimaavasta ja rungosta sekä silmien ympärillä olevasta tummempien höyhenrenkaasta. Ne nähdään luonnossa ruskeana, harmaana tai punaruskeana. Kaikissa ruskeissa pöllöissä on vaaleammat alaosat, joissa on tummat raidat.



Naiset ovat keskimäärin 5% pidempiä ja yli 25% raskaampia kuin miehet. Pohjoiset alalajit ovat keskimäärin 10% pidempiä ja 40% raskaampia kuin muut alalajit.

Tawny pöllö, yksi lintu kannolla
Tawny pöllö, Strix aluco, yksi lintu kannolla, Gloucestershire, talvi 2010

Tawny Owl käyttäytyminen

Nämä pöllöt ovat yöllisiä petolintuja. Tyypillisesti tämä tarkoittaa, että heidät voidaan löytää nukkuvina puunreiän pesissä päivänvalon aikana. Varhaisen kevään lisääntymiskauden aikana miehiä saattoi kuitenkin nähdä metsästävän päivän aikana kerätäkseen ruokaa kaverilleen.

Nämä ketterät pöllöt ovat erittäin äänekkäitä syksyllä, talvella ja alkukeväällä. Yön aikana heitä voi usein kuulla huutavan ja huutavan ääniä. Nämä erilaiset puhelut antavat heille mahdollisuuden merkitä alueelleen, olla yhteydessä muihin pöllöihin ja auttaa houkuttelemaan kaveria. Pesäkkeitä puolustettaessa he voivat olla hyvin aggressiivisia. Ne aiheuttavat ihmisille enemmän vammoja kuin mikään muu lintu Euroopassa. Tawny pöllöt eivät asu muiden kanssa, elleivät heillä ole kaveria tai pöllöjä.



Tawny Owl elinympäristö

Tawny-pöllöjä pidetään asumislinnuina niiden suurella maantieteellisellä alueella, 3,8 miljoonaa neliökilometriä. Näiden pöllöiden maailman villi populaatio ulottuu Yhdistyneestä kuningaskunnasta itään Länsi-Siperiaan. Siksi, vaikka nämä pöllöt sekoitetaan tawny sammakon suusta , he eivät edes asu samalla mantereella kuin Australian lintu. Tämä tarkoittaa, että he eivät muutu alueidensa ulkopuolelle. Kun pojat poistuvat vanhempien pesästä, he eivät matkustaa kovin pitkälle etsimään omaa itsenäistä aluettaan.

Nämä pöllöt tekevät kodistaan ​​tiheän fores t ja metsä. Nämä peitetyt maisemat antavat heille mahdollisuuden levätä häiriöttömästi päivän aikana. Niitä esiintyy pääasiassa lehti- ja sekametsissä, ja ne ovat mielellään veden lähellä. Kaupunkialueiden viheralueet, kuten hautausmaat ja puistot, ovat antaneet elinympäristönsä laajentua paikkoihin, kuten Lontoon keskustaan. He suosivat myös alankoja, etenkin kylmässä ilmastossa.

Ne ovat hyvin sopeutuneita metsäalueille erinomaisen näön ja kuulon ansiosta. Koska ne ovat yöllisiä, harmaapöllöiden kehitys on antanut heille eteenpäin suuntautuneet silmät paremman binokulaarisen näkemisen saavuttamiseksi. Heidän näkemyksensä on sata kertaa parempi kuin ihmisten. Evolution on antanut heille myös ainutlaatuisen muotoiset korva-aukot suuntaavan kuulon parantamiseksi.

Tawny Owl -ruokavalio

Koska harmaapöllöt ovat yöllisiä, he voivat hyödyntää uskomattoman kuulon ja yönäköä saadakseen saaliinsa nopeasti. Heidän lento on melkein kokonaan ilman ääntä, minkä vuoksi heidän on helppo liukua uhriensa luo. Nämä pöllöt saalistavat pieniä jyrsijöitä, kuten myrkkyä ja hiiret , ja myös kovakuoriaiset , sammakot ja kalaa. Samoin kuin muut pöllölajit, ne nielevät saaliinsa kokonaisuudessaan. Muutaman tunnin kuluttua he sekoittavat kaiken, mikä on sulamatonta. Nämä sulamattomat osat ovat keskikokoisia, harmaita pellettejä, jotka koostuvat turkista ja pienistä luista.

Tawny pöllöt ovat myös saalistaja muita, vähemmän aggressiivisia metsäpöllöjä kohtaan. Pikku pöllöt ja pitkäkorvaiset pöllöt on vaikea olla rinnakkain heidän kanssaan tästä syystä.

Tawny Owl -saalistajat ja uhkat

Tawny pöllöt ovat suhteellisen pieniä lintuja verrattuna muihin petolintuihin. Niiden pienempi koko tekee niistä selvemmän kohteen useille luonnollisille saalistajille sen ympäristössä. Näiden pöllöiden petoeläimiin kuuluu suurempia petolintuja, kuten haukat, kotkat, hiirihaukat ja vielä suuremmat pöllölajit. Kotkanpöllöt ja pohjoiset hanhet ovat eniten huolestuttavia petolintuja. Muut eläimet saattavat olla uhka heille, erityisesti niiden munat ja poikaset, mukaan lukien koirat, kissat ja ketut. Mäntänesien on myös tiedetty ryöstävän pesänsä munien varalta.

Tawny Owl lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Noin vuoden ikäisenä nämä pöllöt alkavat pariutua. Heidän tiedetään pariutuvan koko elämän ajan, mutta tämä ei ole universaalia. Itse asiassa jotkut miehet on kirjattu moniavioisiksi. Suurin osa harmaapöllöistä pesii pesiä reikiin, mutta voi myös helposti käyttää vanhaa euroopan harakka-pesää, rakennusten reikiä ja ihmisen tekemiä pesäkkeitä.

Naaraspuolinen pöllö munii kaikki 3--6 munaa loppukeväästä alkukesän pesintäkauteen. Naaras viettää munansa noin kuukauden ajan, kun puoliso tuo hänelle ruokaa. Paritettu pari kasvattaa poikasiaan vasta noin kahden kuukauden ikäisiksi. Todisteet osoittavat kuitenkin, että nämä pöllöt saattavat huolehtia poikastaan ​​jopa 3 kuukauden iässä.

Villit punapöllöt elävät yleensä 4-6 vuotta eri tekijöistä riippuen. Vanhin kirjattu pöllö oli vankeudessa pidetty lintu, joka asui Isossa-Britanniassa 27 vuotta. Luonnossa vanhin tunnettu harmaapöllö eli 18 vuotta. Sen lisäksi, että heistä tulee vahvempien petolintujen uhreja, muutama asia lyhentää niiden elinikää. Äskettäin vanhempiensa pesästä poistetut nuoret pöllöt nälkää usein yrittäessään luoda omaa aluettaan. Tämä on hyvin yleistä nuorten pöllöiden kohdalla, jotka kieltäytyvät muuttamasta vanhempien alueelta. Muuten he kuolevat ajoneuvoihin, juniin ja johtoihin liittyvissä onnettomuuksissa.

Tawny Owl -väestö

Näiden pöllöiden populaatio ulottuu maailmanlaajuisesti Yhdistyneestä kuningaskunnasta kaikkialle Eurooppaan ja itään Iraniin. Harmaapöllöjä on Länsi-Siperiaan saakka Tadžikistaniin, Pakistaniin ja Kirgisiaan. Yhdistyneessä kuningaskunnassa heitä ei ole saarilla eikä Irlannissa. On vähän tiedettä tai myyttiä siitä, että nämä pöllöt eivät halua tehdä lyhyitä matkoja meren yli, mikä selittäisi tämän jakauman.

Aivan Euroopan mantereella näitä pöllöjä on arviolta 970 000 - 2 000 000. Niiden väestöä ei ole kirjattu säännöllisesti vuosien varrella, mutta todisteet viittaavat yleiseen kasvuun.

Näytä kaikki 22 eläimet, jotka alkavat T: llä

Mielenkiintoisia Artikkeleita