Muurahaiskarhu

Anteaterin tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Xenarthra
Perhe
Myrmecophagidae
Suku
Tamandua
Tieteellinen nimi
Myrmecophaga Tridactyla

Anteaterin suojelun tila:

Lähes uhattu

Anteaterin sijainti:

Keski-Amerikka
Etelä-Amerikka

Anteater-faktoja

Pääsaalis
Muurahaiset, termiitit, hyönteiset
Erottuva piirre
Pitkä kuono ja pitkä tahmea kieli
Elinympäristö
Metsä ja niityt
Petoeläimet
Puma, käärmeet, Jaguar
Ruokavalio
Omnivore
Keskimääräinen pentueen koko
1
Elämäntapa
  • Yksinäinen
Lempi ruoka
Muurahaiset
Tyyppi
Nisäkäs
Iskulause
Löytyy koko eteläisellä pallonpuoliskolla!

Anteaterin fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Harmaa
  • Musta
  • Niin
Ihotyyppi
Turkista
Huippunopeus
18 mph
Elinikä
9-20 vuotta
Paino
18 kg - 40 kg (40 paunaa - 88 paunaa)
Pituus
0,9 m - 2,1 m (3 jalkaa - 7 jalkaa)

'Yksi muurahaiskudos voi kuluttaa jopa 35 000 muurahaisia ​​yhdessä päivässä.'



Muurahaiskarhu viittaa useisiin eteläisellä pallonpuoliskolla löydettyihin keskikokoisiin hyönteisiä syöviin nisäkkäisiin. Ne ovat edentate-eläimiä, mikä tarkoittaa, että heillä ei ole hampaita. Kuitenkin he käyttävät pitkiä kieliä syömään hyönteisiä, jotka muodostavat suurimman osan heidän ruokavaliostaan. Jättiläiset muurahaiset, tunnetuin neljästä lajista, voivat kuluttaa jopa 35000 muurahaisia ​​tai termiittejä yhdessä päivässä. Suurin osa eläintieteilijöistä kertoo sinulle: 'Älä sekoita muurahaiskarhua, koska se ei todellakaan halua olla ystäviä'



5 uskomattomia muurahaiskivaa

  • Muurahaiskarhulla onkaikkien eläinten pisin kielisuhteessa sen kehon kokoon.
  • Pygmy laiskiainen on yksi muurahaiskarhun lähimmistä sukulaisista, mutta heidän yhteinen esi-isänsä onyli 55 miljoonaa vuotta vanha.
  • Heidän jalkansa, jotka näyttävät panda-kasvoilta, ovat osa jättiläisen muurahaiskarhun suojaavaa väriä. Vauvan muurahaisilla on samanlainen väri, mikäantaa vauvan “kadota” samalla kun hänen äitinsä näyttää isommalta.
  • Kaikkien neljän lajin tassuilla on valtavapitkät ja terävät kynnetjotka vaativat eläimiä kävelemään ranteillaan tai ranteillaan välttääkseen itsensä pistämistä.

Anteater tieteellinen nimi

Jättiläisen muurahaiskarhun tieteellinen nimi onMyrmecophaga tridactyla, joka on kreikkalaista alkuperää ja tarkoittaa kolmen sormen muurahaiskudosta. Tämä on eläin, jonka useimmat ihmiset ajattelevat viitatessaan muurahaiskenkiin. Muita muurahaisia ​​ovat eteläiset tamandut (Tamandua tetradaktyla), pohjoiset muurahaiset (Meksikon tamandua) ja silkkiset muurahaiset (Syklopit didactylus), pienin eläin tässä luokitus . Tamandua tarkoittaa muurahaiskudosta äidinkielellä Tupi ja Brasilian portugali. Tetradactyla on kreikka neljälle kynnelle. Kyklopit, myös kreikkalaiset, tarkoittavat orava , kun taas didactylus tarkoittaa kaksivarvaisia.

Anteaterin ulkonäkö ja käyttäytyminen

Neljästä muurahaislajista jättiläinen muurahaiskarhunen on suurin, yleensä 5–8 jalkaa pitkä nenästä hännään ja painaa jopa 140 kiloa. Siinä on pitkä nenä ja kapea pää, pienet silmät ja pyöreät korvat. Jättiläisillä muurahaisilla on karkeat harmaat tai ruskeat hiukset, joiden kehossa on valkoinen ja musta raita. Tuuhea häntä on kaksi tai kolme metriä pitkä.



Jättiläisillä muurahaisilla on pitkät etukynnet, joiden alle ne käpristyvät kävelemään. He käyttävät voimakkaita jalkojaan ja kynsiään estääkseen suurempia eläimiä ja voivat tulla aggressiivisiksi kulmissa, nousevat takajaloilleen ja käyttävät häntää tasapainossa. Ne ovat yleensä epäsosiaalisia, välttäen muita eläimiä, mukaan lukien muut muurahaiskarhut, jotka tulevat vain pariutumaan.

Näillä eläimillä on huono näkö, joten he käyttävät ruokaa löytääkseen innokkaan hajunsa, joka on 40 kertaa voimakkaampi kuin ihmiset. Jättiläisillä muurahaisilla on kielet, jotka voivat nousta kahteen jalkaan alkaen rintakehistään. Taaksepäin osoittavat piikkiset projektiot peittävät kielensä, mikä yhdessä tahmean syljen kanssa auttaa keräämään vikoja.

Pohjois-Tamanduat ovat paljon pienempiä kuin jättiläiset muurahaiskarit, niiden ruumiinpituus vaihtelee 1,5 - 2,5 jalkaa, hännät ovat 1,3 - 2,2 jalkaa. Nämä muurahaiskengät ovat väriltään vaaleanruskeasta ruskeaan ja selkäpuolella kulkee selvästi erottuva musta “V”. Nämä muurahaiskoneet ovat aktiivisia sekä päivällä että yöllä, yleensä noin kahdeksan tunnin jaksoissa, ja viettävät noin puolet ajastaan ​​puissa, joista monet ovat onttoja.



Eteläiset tamanduat, jotka tunnetaan myös nimellä kaulusmuurahaiset, vaihtelevat 1,7 - 2,9 jalasta, ja hännät ovat 1,3 - 1,9 jalkaa. Joillakin on vahvat mustat merkinnät vaalean, ruskean tai ruskean rungossa. Hännän alaosa ja pää ovat karvattomia ja hieman hilseileviä. Ne ovat pääasiassa yöllisiä, mutta ovat toisinaan aktiivisia päivän aikana. Kaulusmuurahaiset viettävät suurimman osan ajastaan ​​ruokailuun arboreaalisesti, koska ne ovat jonkin verran kömpelöitä maassa. Puuhun uhattuna tämä muurahaiskarhu voi tarttua oksaan takajaloillaan ja hännällä käyttämällä voimakkaita kyynärvarrensa itsepuolustukseen.

Tamanduoja kutsutaan joskus 'metsän haiseviksi', koska ne kykenevät räjähtämään haisevan kaltaisen haisupommin rauhasta sen hännän alla, kun se on uhattuna.

Silkkiset muurahaiset ovat ylivoimaisesti pienimmät lajista, painavat alle puntaa. Ne ovat yöllisiä olentoja, jotka elävät korkealla puissa ja laskevat harvoin maahan. Nämä eläimet näyttävät melkein pieniltä creampyiltä niiden silkkisen turkin takia, joka muistuttaa pääasiassa Ceiba-puiden siemenpalkoja. Niitä on vaikea löytää luonnosta, joten heidän sosiaalisista tottumuksistaan ​​tiedetään vähän.

Anteaterin elinympäristö

Jättiläinen muurahaiskarhu asuu Nurmen nurmikoilla, metsissä, viidakoissa ja alemmilla vuoristoalueilla Keski ja Etelä-Amerikka . Menestyäkseen he tarvitsevat suuria nurmialueita, joissa on runsaasti muurahaiset yhdessä metsälaastareiden kanssa.

Pohjoiset tamanduja asuvat sademetsät , istutukset, galleriametsä ja kuivat savannit. He asuvat usein purojen ja puiden vieressä runsaalla määrällä viiniköynnöksiä, joissa usein on muurahaisia ​​ja termiitti pesiä. Kun he eivät ole aktiivisia, he lepäävät onteloissa puissa tai muiden eläinten koloissa. Sisään Panama pohjoiset tamanduat uivat usein saarten välillä.

Eteläiset tamanduja asuvat Etelä-Amerikassa, vaihtelevat Venezuela ja Kolminaisuus etelästä pohjoiseen Argentiina , eteläinen Brasilia ja Uruguay korkeudessa jopa 6500 jalkaa. Nämä muurahaiskengät elävät myös yleisesti purojen ja jokien lähellä.

Anteater-väestö

Jättiläisten muurahaiskannan määrä vähenee pääasiassa elinympäristöjen häviämisen ja ihmisten liiallisen metsästyksen vuoksi. Raportit osoittavat, että noin 5 000 - 10 000 yksilöä on jätetty luontoon. IUCN: n mukaan tamanduat ja silkkiset muurahaiset ovat suhteellisen yleisiä, mutta väestöarvioita ei ole saatavilla.

Anteater-ruokavalio

Kaikentyyppiset muurahaisputket repivät terävillä kynsillään muurahaiskudoksiin ja hyönteispesiin. He syövät nopeasti ja heiluttavat pitkiä kieliä jopa 150 kertaa minuutissa. Suurin osa jättiläisistä muurahaiskokeista ja tamanduista ruokkii muurahaiskipuja tai termiittikammioita alle 40 sekunnissa. Näillä pikaruokilla on kaksinkertainen tarkoitus. Ensinnäkin he jättävät jotkut hyönteisistä pesiinsä asumaan uudelleen niin, että heillä on jatkuva ruokalähde. Toiseksi he välttävät muurahaisen tuskallisia pistoja, kun hyönteiset alkavat ymmärtää pesänsä vaaran. Silkkiset muurahaiset kuluttavat puiden latvoissa olevia hyönteisiä. Eteläiset tamanduat välttävät syömästä armeijan muurahaisia ​​ja lehtiä syöviä muurahaisia, koska näillä lajeilla on vahva kemiallinen suoja. He syövät myös hunajaa ja mehiläisiä .

Anteater-saalistajat ja uhkat

Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUCN) punainen luettelo luokittelee jättiläiset muurahaiskengät virallisesti haavoittuvia , koska ne ovat Keski-Amerikan uhanalaisimpia nisäkkäitä ja ovat sukupuuttoon Guatemala , Pelastaja ja Uruguay. Niittyjen elinympäristöjen menetys on suuri uhka, koska sokeriruo'on viljelijät polttavat säännöllisesti peltojaan ja vaikuttavat lopulta muurahaiskasvien elinympäristöihin. Jotkut ihmiset metsästävät heitä ruokaa varten, kun taas toiset tappavat heitä yksinkertaisesti siksi, että he pitävät muurahaiskenkiä tuholaisina. Brasilialaisessa Cerrado Biomessa tieliikenne tappaa monet. Cougars ja jaguarit ovat heidän luonnollisia saalistajiaan.

Iberá-projekti on pelastanut yli 10 orvoksi jäänyttä muurahaiskenkää ja palauttanut ne takaisin luontoon Argentiinassa. Luonnonsuojelijat keräävät tietoja Cerrado Biomesta selvittääkseen, miten ajoradat vaikuttavat näihin eläimiin toivoen, että uudet suojaukset toteutetaan.

Pohjoisia tamanduja ei pidetä uhattuna. Niiden luonnollisiin saalistajiin kuuluu jaguarit , suuri käärmeet ja kotkat . Harpy kotkat , kotka-haukat ja silmälasit pöllöt saalis silkkisiä muurahaisia. Tamanduojen ja silkkisten muurahaiskenkien suojelun taso on lueteltu vähiten huolta .

Anteaterin lisääntyminen ja elinkaari

Kaikki naaraspuoliset muurahaiskengät synnyttävät yhden vauvan, vaikka tiineysaika vaihtelee lajeittain ja joskus alueittain. Jättiläisten muurahaiskipujen raskausaika on noin 190 päivää, kun taas tamandua-tiineys vaihtelee 130: stä 150: een päivään. Silkkisillä muurahaisilla on 120 päivän tiineys.

Nainen muurahaiskengät synnyttävät seisomaan. Vauvat kiipeävät heti äitinsä selälle ja heillä on täysi hiuslakka ja aikuisten kaltaiset merkinnät. He viettävät suuren osan hoitokaudestaan ​​äitinsä selälle pysyäkseen turvassa saalistajilta ja pysyvät siellä, kunnes ovat noin puolet äitinsä koosta. He voivat viettää jopa kaksi vuotta äitinsä kanssa ja yleensä itsenäistyä, kun nainen tulee raskaaksi uudelleen. Miesmuurahaiset piilottavat kiveksensä kehonsa sisään; kasvatusmenetelmistä tiedetään vähän, mutta he voivat lisääntyä niin usein kuin yhdeksän kuukauden välein. Muurahaiskukkarot saavuttavat sukupuolisen kypsyyden välillä 2,5 ja 4 vuotta. Heidän elinikä on 14 vuotta luonnossa ja peräti 26 vuotta vankeudessa.

Tamanduan naiset ovatpolyesteri, mikä tarkoittaa, että ne kuumenevat useita kertoja parittelukauden aikana, jos ne eivät kyllästy. Parittelu tapahtuu normaalisti syksyllä, syntymän ollessa keväällä. Nämä vauvat tarttuvat myös äitinsä selkään, mutta naaras asettaa joskus vauvan turvalliselle oksalle, kun hän ruokkii. Heidän suurin käyttöikä on noin 9 vuotta.

Silkkiset muurahaiseläimet asettavat poikansa kuivien lehtien pesään puun rungon sisään. Molemmat vanhemmat kasvattavat nuoria, ja uros kantaa toisinaan vauvaa selällään. Vanhemmat ruokkivat jälkeläisiä regurgitoimalla puoliksi pilkottuja hyönteisiä. Näiden eläinten keskimääräinen elinikä on 2,3 vuotta.

Muurahaiskoneet eläintarhassa

Noin 90 jättiläistä muurahaiskukkaa asuu eläintarhoissa ympäri maailmaa. Kasvatus tapahtuu vankeudessa ympäri vuoden, vaikka syntymät ovat harvinaisia. San Diegon eläintarha on yksi harvoista tiloista, joilla on muurahaiskenkiä. Ensimmäiset muurahaiskengät tulivat Paraguaysta vuonna 1937, ja ensimmäinen syntymä eläintarhassa tapahtui vuonna 1980. Myös heidän ruokavalionsa voivat olla erilaiset, ja vankeudessa olevat muurahaiset saavat erityisen valmistettua runsaasti proteiinia sisältävää ruokavaliota sekä hedelmiä ja lihaa hyönteisten lisäksi.

Sekä San Diegon eläintarha että Denverin eläintarha usein pitävät muurahaiskarhunsa näyttelytiloissa, käyttäen niitä ensisijaisesti eläinten suurlähettiläinä, mikä tarkoittaa, että ne ovat esillä vain erikoistapahtumiin tai tiedotusohjelmiin.

Näytä kaikki 57 eläimet, jotka alkavat A: lla

Anteater-usein kysytyt kysymykset (usein kysytyt kysymykset)

Mikä syö muurahaiskenkiä?

Siipikarjan, jaguarien, suurten käärmeiden, pöllöjen, haukkojen ja kotkien saalistajat muokkaavat muurahaislajeja asuinpaikastaan ​​riippuen.

Syökö muurahaiskarhu muurahaisia?

Tietenkin he tekevät, mutta he eivät syö kaikenlaisia ​​muurahaisia. He välttävät usein muurahaislajeja, joilla on erityisen voimakkaita kemiallisia signaaleja.

Ovatko muhkareet ystävällisiä?

He eivät ole ystävällisiä, koska he haluavat elää yksinäistä elämäntapaa, usein poissa muista muurahaisista. He voivat jopa olla välinpitämättömiä parittelulle.

Mitä eroa on muurahaiskudos ja aardvark?

Vaikka niillä on samanlaiset ominaisuudet, kuten hyönteisten ruokavalio ja piikkien ja harvoiden hilseilevien alueiden puuttuminen iholla, ne ovat melko erilaisia. Valtameri erottaa heidät Keski- ja Etelä-Amerikassa ja aardvarks asuvat Afrikassa. Heillä on myös erilaiset taksonomiset luokitukset. Aardvarks ovat Tubulidentata-järjestyksen jäseniä, kun taas muurahaiskengät ovat Xenarthra-järjestyksen jäseniä. Muurahaisilla ei ole hampaita, kun taas aardvarkeilla on.

How to say muurahaiskarhu in ...
BulgariaSuuri muurahaiskennu
KatalaaniMuurahaiskarhu
TšekkiSuuri muurahaiskarhuri
Tanskan kieliSuuri muurahaiskennu
Saksan kieliJättiläinen muurahaiskarhu
EnglantiGiant Anteater
EspanjaMyrmecophaga tridactyla
SuomalainenIsomuurahaiskarhu
Ranskan kieliTamanoir
Unkarin kieliManed muurahaiskarhu
italialainenMyrmecophaga tridactyla
japanilainenOarikui
Hollannin kieliGiant Anteater
EnglantiJättiläisten muurahaisluukut
KiillottaaJättiläinen muurahaiskarhu
Portugalin kieliJättiläinen muurahaiskarhu
Ruotsin kieliJättemyrslok
KiinalainenAhmatti muurahainen
Lähteet
  1. National Geographic, saatavilla täältä: https://www.nationalgeographic.com/animals/mammals/g/giant-anteater/#close
  2. Kate Horowitz for Mental Floss, saatavilla täältä: https://www.mentalfloss.com/article/64660/15-majestic-facts-about-anteater
  3. Sea World, saatavilla täältä: https://seaworld.org/animals/facts/mammals/giant-anteater/
  4. Smithsonian's National Zoo & Conservation Biology Institute, saatavilla täältä: https://nationalzoo.si.edu/animals/giant-anteater
  5. Äiti.com, saatavilla täältä: https://animals.mom.com/kinds-anteaters-3374.html
  6. Kuinka tavara toimii, saatavilla täältä: https://animals.howstuffworks.com/mammals/anteater-vs-aardvark.htm#:~:text=Anteaters%20are%20part%20of%20the%20order%20Pilosa%2C%20along% 20with% 20sloths. & Text =% 20%% 20e% 20tongue% 20and,% 20more% 20fur% 20than% 20aardvarks.
  7. San Diegon eläintarha, saatavilla täältä: https://animals.sandiegozoo.org/animals/tamandua-or-lesser-anteater

Mielenkiintoisia Artikkeleita