Indokiinan tiikeri

Indokiinan tiikeri tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Carnivora
Perhe
Felidae
Suku
Panthera
Tieteellinen nimi
Panthera Tigris Corbetti

Indokiinan tiikerin suojelun tila:

Uhanalainen

Indokiinan tiikeri Sijainti:

Aasia

Indokiinan tiikeri tosiasiat

Pääsaalis
Hirvi, Nauta, Villisika
Elinympäristö
Eristäytyneet vuoristoiset metsät
Petoeläimet
Ihmisen
Ruokavalio
Lihansyöjä
Keskimääräinen pentueen koko
2
Elämäntapa
  • Yksinäinen
Lempi ruoka
Peura
Tyyppi
Nisäkäs
Iskulause
Nyt uskotaan sukupuuttoon Kiinassa!

Indokiinan tiikerin fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Musta
  • Valkoinen
  • Oranssi
Ihotyyppi
Turkista
Huippunopeus
60 mph. Nopeus
Elinikä
18-25 vuotta
Paino
100 kg - 195 kg (221 paunaa - 430 paunaa)

'Jokaisella indokiinalaisella tiikerillä on oma raitakuvionsa, joten kahta tiikeriä ei ole täsmälleen samanlaisia'



Indokiinan tiikerit elävät Aasian kaakkoisosassa. Heillä on oranssi tai kultainen kerros, jossa on mustat raidat. Tämä tiikeri elää yksin ja pysyy piilossa suurimman osan ajasta. He voivat elää 15-26-vuotiaana luonnossa.



5 indokiinalaista tiikerifaktaa

• Indokiinan tiikerit ovat lihansyöjiä

• He ovat öisiä ja metsästävät yöllä

• Nämä tiikerit elävät trooppisissa sademetsissä sekä niityillä ja vuorilla

• Intialainen tiikeri on uhanalaisten lajien luettelossa

• Uros-indokiinalainen tiikeri voi painaa jopa 430 kiloa!

Indokiinan tiikeri tieteellinen nimi

Intialainen tiikeri on tämän eläimen yleinen nimi, kun taas sen tieteellinen nimi on Panthera Tigris Corbetti. Sana Panthera tarkoittaa leopardia ja sana Tigris on latinankielinen tiikeri. Lisäksi sana Corbetti viittaa brittiläiseen mieheen nimeltä Jim Corbett, joka oli metsästäjä, josta tuli indokiinalaisten tiikereiden suojelija. Tämä tiikeri kuuluu Felidae-perheeseen ja luokkaan Mammalia.

Nopeana vertailuna nämä tiikerit ovat pienempiä kuin a Bengalin tiikeri , mutta suurempi kuin a Malaijan tiikeri . Indokiinan tiikeri ja malaijilainen tiikeri pidettiin aikoinaan samoina alalajeina. Mutta vuonna 2004 todettiin virallisesti, että nämä kaksi tiikeriä ovat erilaisia ​​alalajeja.



Indokiinan tiikerin ulkonäkö ja käyttäytyminen

Näillä tiikereillä on oranssi tai kultainen kerros mustilla raidoilla. Niiden turkin väri auttaa pitämään heidät piilossa metsässä, kun metsästetään ruokaa. Tiikerin raidat sekoittuvat sademetsän varjojen kanssa, mikä vaikeuttaa näiden isojen kissojen näkemistä. Tämän tiikerin vatsassa, kasvoissa on myös valkoinen turkki ja kaulassaan valkoiset hiukset.

Tällä isolla kissalla on voimakkaat keltaiset tai vaaleat silmät, jotka antavat sen nähdä täydellisesti pimeässä, kun he metsästävät yöllä. Lisäksi heillä on erinomainen kuulo, joka auttaa heitä myös havaitsemaan saalista, kuten peuroja, villisikoja ja jopa apinoita .

Näillä tiikereillä on pitkät kynnet, jotka ovat sisäänvedettäviä. Tämä tarkoittaa, että tiikeri voi vetää kynnet takaisin tassuihinsa, kun se ei tarvitse niitä. Nämä kynnet antavat tiikerin pitää kiinni kuoresta kiipeessään turvallisesti puuhun.

Tämän tiikerin vahvat takajalat antavat sen hypätä helposti korkeille puunoksille, uida ja jahtaa saalista. Tämä tiikeri voi ajaa jopa 60 mailia tunnissa. Joten tämän tiikerin juoksunopeus on melkein yhtä nopea kuin baseball-syöttäjän kaareva pallo.

Mies tiikeri kasvaa 8 ja puoli - 9 ja puoli jalkaa. Ne voivat painaa 330-430 kiloa. 9 ja puoli jalkainen urospuolinen tiikeri on yhtä pitkä kuin 7 keilailunastaa. 430 kilon urospuolinen tiikeri on puolet niin raskas kuin täysikasvuinen hevonen. Naaraspuoliset tiikerit voivat olla 7 ja puoli - 8 ja puoli metriä pitkä ja painaa 220-290 kiloa. 8 ja puoli jalkaa pitkä tiikeri on yhtä suuri kuin puolet kirahvin korkeudesta. 290 kilon tiikeri on yhtä raskas kuin 3 wc: tä.

Nämä tiikerit ovat yksinäisiä eläimiä. Ainoa kerta, kun näet muutaman näistä tiikereistä yhdessä, on, kun äidit hoitavat poikia ja parittelukauden aikana.

Nämä tiikerit ovat ujo ja haluavat pysyä piilossa näkyvistä. Mutta uros tulee aggressiiviseksi toiselle urospuoliselle tiikerille, joka tulee sen alueelle, varsinkin parittelukauden aikana. Oletko koskaan nähnyt naapurustossasi kissaa raaputtavan puun kuorta? Tämä on yksi tavoista, joilla kissa (mukaan lukien nämä tiikerit) merkitsee alueellaan signaalina muille kissoille pysymään poissa.

Sivukuva intokiinan tiikeri kävelystä

Indokiinan tiikeri-elinympäristö

Intialaiset tiikerit elävät Aasian kaakkoisosassa. Erityisesti he asuvat Kambodžassa, Laosissa, Thaimaassa, Vietnamissa ja Myanmarissa. He elävät trooppisessa ilmastossa sademetsissä sekä niityillä ja vuorilla.

Nämä tiikerit siirtyvät vuorille korkeammalle alueelle etsimään ruokaa, jos saalista on niukasti heidän nykyisellä alueellaan.

Intialainen tiikeri-ruokavalio

Mitä indokiinalaiset tiikerit syövät? Nämä tiikerit ovat lihansyöjiä. Syömän lihan tyyppi riippuu niiden alueella tarjolla olevasta lihasta. Sambarihirvet, serow (vuohen kaltainen nisäkäs), villisiat ja banteng (villakarja) ovat kaikki tämän tiikerin yleisiä saaliita. Jos näistä eläimistä on pulaa, indokiinan tiikerin ruokavalioon voi kuitenkin sisältyä apinoita, sika mäyrät ja jopa porsaat !

Nämä tiikerit voivat syödä jopa 88 kiloa lihaa yhdessä ateriassa. 88 kiloa lihaa on yhtä suuri kuin 6 keilapalloa!

Intiaanilaisen tiikerin kielessä on papillaa. Kun ajattelet papilloja, kuvittele pieniä piikkejä tiikerin kielellä. Nämä auttavat indokiinalaista tiikeriä poistamaan höyhenet tai lihan kuolleesta saalista vahingoittamatta sen kieltä. Jos sinulla on kotikissa, sen kielellä on myös papillaa! Talokissan papillat ovat kuitenkin paljon pehmeämpiä kuin indokiinalaisen tiikerin papillat, joiden on jahdattava alas suuri saalis luonnossa.



Indokiinan tiikeripetoeläimet ja uhkat

Indokiinalaisilla tiikereillä ei ole eläinsaalistajia. Ihmiset ovat vain saalistajia. Jotkut ihmiset metsästävät näitä tiikereitä urheilun tai turkisten, kynsien tai lihan vuoksi. Jotkut muinaiset lääkkeet valmistetaan tämän tiikerin osista.

Elinympäristön menetys on toinen uhka indokiinalaisille tiikereille. Alueet metsissä, joissa he asuvat, kaadetaan ja raivataan. Tämä alue on omistettu ajoradojen jatkamiselle ja viljelymaiden luomiselle.

Tämän tiikerin suojelutila on uhanalainen. Tämän tiikerin suojelemiseksi on lakeja sen metsästystä vastaan. Indokiinan tiikereiden salametsästyksen rangaistus voi olla vuosia vankilassa. Lisäksi yli 60 näistä tiikereistä pidetään eläintarhoissa heidän suojelemiseksi ja väestönsä lisäämiseksi.

Indokiinan tiikeri lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Indokiinalaisten tiikereiden astutuskausi on marraskuusta huhtikuuhun. Kun naispuoliset tiikerit ovat valmiita astumaan pariutumaan, he vapauttavat tuoksun hälyttämään tiikereitä. Myös naaraat tuottavat urisevaa tai nurisevaa ääntä keinona houkutella miehiä. Ei ole harvinaista, että kaksi miestä taistelee yhden naisen puolesta. Vahvin voittaa ja pariutuu naisen kanssa.

Naaras-indokiinalainen tiikeri on raskaana noin 16 viikkoa. Hän synnyttää 2–6 pentua elävänä. Jokainen poikanen painaa noin 2 kiloa. Kun nainen on raskaana, uros tiikeri jättää odottavan äidin.

Indokiinan tiikerit tunnetaan pennuina. He syntyvät sokeiksi ja avuttomiksi luolassa. Pennun silmät eivät avaudu noin 6-12 päivää syntymänsä jälkeen. Tiger-äiti hoitaa poikaansa noin kuuden kuukauden ikään saakka. Sen jälkeen hän opettaa pennuilleen metsästämään ruokaa ja tuo heille osan saaliistaan. Tiikeriäiti on hyvin herkkä poikiensa turvallisuudelle. Jos hän tuntee poikiensa olevan vaarassa, hän siirtää heidät toiseen luolaan tai alueelle pitääkseen heidät poissa saalistajien luota.

Noin 18 tai 24 kuukauden ikäisenä pennut ovat riittävän vanhoja jättääkseen äitinsä luolasta ja lähtemään itse. 2 tai 3 vuoden kuluttua heillä on omat poikansa.

Intialaiset tiikerit elävät 15-26 vuotta. San Diegon eläintarhassa kotiinsa tullut Sumatran-tiikeri (samanlainen kuin indokiinalainen tiikeri) asui 25-vuotiaana. Tuo Sumatranin tiikeri on vanhin ennätys.

Intialaisten tiikereiden iän myötä heillä voi olla näköongelmia, jotka voivat johtaa ravinnon puutteeseen, koska he eivät pysty saamaan saaliinsa. Lisäksi jos vanhempi tiikeri sairastuu tai loukkaantuu, se on alttiina alueen muiden tiikereiden hyökkäyksille.

Indokin kiinalainen tiikeri

Indokiinan tiikerin suojelutila on Uhanalainen . Väestö vähenee elinympäristön menetyksen ja salametsästyksen vuoksi.

Indokiinalaisten tiikereiden kokonaisväestöä on vaikea arvioida, koska nämä isot kissat ovat niin hyviä pysymään piilossa. Sen uskotaan kuitenkin olevan noin 350 jäljellä. Suurin indokiinalaisten tiikereiden pitoisuus on Thaimaassa.

Näytä kaikki 14 eläimet, jotka alkavat kirjaimella I

Mielenkiintoisia Artikkeleita