Nisäkäs äiti

Elephant Calf With Mum   <a href=

Norsunvasikka
Äidin kanssa


Tärkein asia, joka erottaa nisäkkäät kaikista muista eläinryhmistä, on se, että jokaisen nisäkäslajin naisilla on rintarauhaset. Näitä elimiä esiintyy vain nisäkkäiden keskuudessa, ja ne tuottavat maitoa, jolla naaras voi ruokkia nuoriaan, mikä antaa heille parhaan mahdollisen alun elämässä. Nuori imee äitinsä nännit / nännit kuluttaakseen tätä ravitsevaa juhlaa.

Nämä maitoa tuottavat rauhaset voivat kuitenkin usein tarkoittaa, että nisäkkäiden jälkeläiset ovat syntyessään paljon haavoittuvampia kuin muiden eläinryhmien, koska ne luottavat enemmän äitinsä hoitoon ja suojeluun. Jotkut vauva-nisäkkäät ovat itse asiassa niin alikehittyneitä syntymänsä jälkeen, että ne syntyvät karvattomina ja sokeina ja ovat usein riippuvaisia ​​vanhemmistaan ​​(lähinnä äidistä) huomattavan pitkän ajan.

Nuori siili

Nuori siili
Vastasyntyneet afrikkalaisten norsujen vasikat painavat noin 3% aikuisen kokonaispainosta ja ovat noin 90 cm pitkiä. Heidän tiedetään juovan lähes 11,5 litraa maitoa päivittäin, mutta toisin kuin monet muut lajit, heidän ruokinnassaan ei ole pelkästään heidän äitinsä, sillä myös muut lauman nartut hoitavat afrikkalaisia ​​elefantt vasikoita. He ovat yleensä riippuvaisia ​​äidistään enintään viisi vuotta, vaikka jotkut eivät välttämättä vieroiteta ennen kuin he ovat lähes 10-vuotiaita.

Hedgehogs-vauvat eivät sitä vastoin ole riippuvaisia ​​äidistään niin kauan, mutta ne syntyvät ilman piikkejä eivätkä näe. Toisen viikon lopussa Siili-pennuilla on piikkejä ja niiden turkki on alkanut kasvaa myös heidän silmänsä avautuessa. Heidät vieroitetaan 3–4 viikon iässä, ja he alkavat seurata äitiään ruokailuretkillä ennen kuin he lähtevät pesästä ja joutuvat hoitamaan itseään.

Nuori koala puussa

Nuori Koala Sisään
Puu

Koalan vauvat ovat kuitenkin riippuvaisempia äidistään, koska he ovat syntyneet noin tuuman pituisina ja painavat alle gramman. Kuten kaikilla pussieläimillä, naispuolisella Koalalla on pussi alapuolellaan, johon joey ryömii syntymänsä jälkeen. Sitten he voivat kiinnittää itsensä yhteen äidin pussin kahdesta nännistä, jossa he imevät maitoa jopa 6 kuukautta ennen kuin he alkavat lähteä ulos.

Gepardipennut ovat sokeita, karvattomia eivätkä pysty liikkumaan ollenkaan. Äiti imee ja suojaa 4–6 nuorta enintään 18 kuukauden ajan, kun hän lopulta hylkää heidät puolustamaan itseään. Valitettavasti se ajatteli, että jopa 90% gepardipennuista joillakin Afrikan alueilla ei selviä ensimmäisten kolmen kuukauden aikana, koska he ovat niin avuttomia ja haavoittuvia. Gepardipennut painavat syntymänsä aikana alle 300 grammaa ja niiden pituus on noin 30 cm.

Gepardipentu

Gepardipentu
Kaukoidässä yli kaksi jättiläispanda-poikaa syntyy äidilleen, mutta on hyvin harvinaista, että useampi kuin yksi hengissä. Syntyessään Giant Panda -pennut painavat suunnilleen yhtä paljon kuin hiiri ja ovat karvattomia ja sokeita, yleensä avaamatta silmiään vasta kahden kuukauden ikäisenä. Heillä on tapana pysyä äitinsä valvomassa kolmivuotiaaksi saakka ja voivat itsenäisesti lähteä bambumetsään.

10 kuukauden ikäinen Panda

10 kuukauden ikäinen Panda
Kuten näette, kaikki lajit kuuluvat samaan eläinryhmään, mutta kaikki lajit näyttävät kehittyvän ja hoitavan nuoriaan eri tavalla, mikä on usein todellinen taistelu monille nisäkäsäideille ympäri maailmaa. Lännessä olevilla ihmisillä on kuitenkin ylivoimaisesti eniten riippuvuutta äidistään, ja he lähtevät kotoa keskimäärin 16-18-vuotiaana.

Mielenkiintoisia Artikkeleita