Strutsi

Strutsin tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Linnut
Tilaus
Struthioniformes
Perhe
Struthionidae
Suku
Struthio
Tieteellinen nimi
Struthio Camelus

Strutsin suojelun tila:

Vähiten huolta

Strutsin sijainti:

Afrikka

Strutsi tosiasiat

Pääsaalis
Ruoho, juuret, siemenet, kukat
Erottuva piirre
Pienet siivet ja pitkät niskat ja jalat
Siipien kärkiväli
1,5 m - 2 m (4,9 - 6,5 jalkaa)
Elinympäristö
Aavikko- ja savanni-alueet
Petoeläimet
Hyena, leijona, gepardi
Ruokavalio
Omnivore
Elämäntapa
  • Lauma
Lempi ruoka
Ruoho
Tyyppi
Lintu
Keskimääräinen kytkimen koko
1
Iskulause
Suurin lintu maailmassa!

Strutsin fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Harmaa
  • Musta
  • Valkoinen
  • Vaaleanpunainen
Ihotyyppi
Höyhenet
Huippunopeus
42 mph
Elinikä
50-70 vuotta
Paino
63kg - 130kg (140 paunaa - 290 paunaa)
Korkeus
1,8 m - 2,7 m (6 jalkaa - 9 jalkaa)

Strutsi on maailman suurin lintu, ja uros strutsi kasvaa usein yli 2 metriä pitkä. Strutsi on myös maailman nopein lintu kentällä, joka pystyy juoksemaan jopa 50 mph nopeudella lyhyitä aikoja.



Huolimatta siitä, että strutsi on lintu, strutsi ei voi lentää ja sen sijaan karkaa uhattuna. Strutsi painaa yli 100 kg, mikä on tärkein syy siihen, miksi strutsi ei pysty lentämään. Strutsi makaa myös tasaisesti maan päällä piiloutuakseen saalistajilta.



Strutsi syö pääasiassa muruja ja hyönteisiä, joita löytyy usein maasta. Strutsi on tunnettu siitä, että hän pisti päänsä maahan saadakseen vikoja maaperään. Strutsilla on myös potku niin voimakas, että se voi olla kohtalokas useimmille nisäkkäille.

Strutsi löytyy luonnostaan ​​Afrikasta (ja sitä löydettiin myös Lähi-idästä), mutta strutsia viljellään lihan, ihon ja höyhenten vuoksi ympäri maailmaa.



Strutsi munii kaikkien lintulajien suurimmat munat, strutsimuna on yleensä yli 10 kertaa suurempi kuin keskimääräinen kananmuna. Pelkän koonsa vuoksi strutsin muna katsotaan kulinaariseksi herkuksi monissa ihmiskulttuureissa.

Keski- ja Itä-Afrikassa on yleensä viisi erilaista strutsilajia. Strutsin eri lajit ovat kaikki hyvin samanlaisia, mutta niiden koko ja väri vaihtelevat strutsilajista riippuen. Strutsi liittyy läheisimmin Australian emuun ja Uuden-Seelannin kiiviin.

Strutsi on kaikkiruoka, ja siksi se syö erilaisia ​​kasveja ja eläimiä. Strutsin ruokavalio koostuu pääasiassa lehdistä, ruohosta, siemenistä, juurista, kukista ja marjoista sekä hyönteisistä ja toisinaan pienistä nisäkkäistä ja matelijoista.



Strutsin pelkän koon ja valtavan voiman vuoksi strutsilla on muutamia luonnollisia saalistajia ympäristössään. Strutsin tärkeimmät saalistajat ovat leijonat ja gepardit sekä hyeenat ja krokotiilit, jos ne pystyvät saamaan yhden. Ihmiset ovat yksi strutsin pääsaalistajista, kun he metsästävät strutsia sen lihan ja höyhenten vuoksi.

Strutsi elää karjoissa, joihin yleensä kuuluu hallitseva uros, hänen kanat (naaras strutsit) ja heidän nuoret jälkeläisensä (strutsivauvat). Astutuskaudella alfa-uros tekee yhteisessä pesässä noin 3 metriä leveän maahan, jotta strutsi naaras voi munia. Pesässä on usein yli 20 munaa, mutta on harvinaista, että yli pari munaa nämä munat todella kuoriutuvat, kun saalistajat, kuten sakalit ja hyeenat, ovat saalistaneet ne. Noin kuuden viikon inkubointijakson jälkeen strutsipoikaset kuoriutuvat munista. Alfa-uros strutsi puolustaa strutsin poikasia vaaralta ja opettaa heitä ruokkimaan.

Näytä kaikki 10 eläimet, jotka alkavat O: lla

Lähteet
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) eläin, lopullinen visuaalinen opas maailman villieläimiin
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Maailman tietosanakirja eläimistä
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Uhanalaisten lajien atlas
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Kuvitettu tietosanakirja eläimistä
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Eläinten tietosanakirja
  7. Christopher Perrins, Oxford University Press (2009) Lintujen tietosanakirja

Mielenkiintoisia Artikkeleita