Musta sarvikuono

Mustan sarvikuonon tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Perissodactyla
Perhe
Rhinocerotidae
Suku
Diceros
Tieteellinen nimi
Diceros Bicornis

Mustan sarvikuonon suojelun tila:

Äärimmäisen uhanalainen

Musta sarvikuono sijainti:

Afrikka

Musta sarvikuonon tosiasiat

Pääsaalis
Ruoho, Hedelmät, Marjat, Lehdet
Elinympäristö
Trooppinen pensaikko, nurmi ja savannit
Petoeläimet
Ihmiset, villikissat
Ruokavalio
Herbivore
Keskimääräinen pentueen koko
1
Elämäntapa
  • Yksinäinen
Lempi ruoka
Ruoho
Tyyppi
Nisäkäs
Iskulause
Sarvet voivat kasvaa 1,5 metriin!

Mustan sarvikuonon fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Harmaa
  • Valkoinen
Ihotyyppi
Nahka
Huippunopeus
40 mph. Nopeus
Elinikä
45-50 vuotta
Paino
800kg - 1400kg (1800lbs - 3100lbs)
Pituus
3,3 m - 3,6 m (11 jalkaa - 12 jalkaa)

Kanssa, jonka lukumäärä olimiljoona1900-luvun alussa nykyään musta sarvikuono on kriittisesti uhanalainen



Musta sarvikuono käveli aikoinaan laajan kantaman alueella Afrikassa, mutta raskas salametsästys on tuonut lajin sukupuuttoon. Nykyään mustan sarvikuonon populaatio elpyy ja se palaa hitaasti takaisin maihin ja ympäristöihin, joista laji on kadonnut viime vuosikymmeninä.



Uskomaton musta sarvikuono Faktat!

  • Siitä huolimattaäärimmäisen uhanalainen, mustan sarvikuonon populaatiot ovat elpyneet sen jälkeen, kun vuonna 1993 ne olivat vain arviolta 2475 yksilöä.
  • San Diegon eläintarha raportoi mustan sarvikuononosuu 40 mailia tunnissa (64 km / h), mikä tekee siitä yhden nopeimmista suurista eläimistä maan päällä!
  • Vaikka mustan sarvikuonon populaatiot ovat elpymässä,Länsi-musta sarvikuonon alalaji julistettiin sukupuuttoonvuonna 2011

Musta sarvikuono Tieteellinen nimi

Mustan sarvikuonon tieteellinen nimi onDiceros bicornis. Diceros on johdettu kreikan kielestä ja tarkoittaa 'kahta sarvista'. Bicornis tarkoittaa jälleen kerran 'kahta sarvista', mutta on latinankielinen. Musta sarvikuono on yksi kolmesta sarvikuonolajista, jolla on kaksi sarvea valkoinen ja Sumatran sarvikuonot).



Musta sarvikuono Ulkomuoto

Musta sarvikuono (tunnetaan myös nimellä koukkuhuulinen sarvikuono) on suuri lajeja / sarvikuono kotoisin Afrikka . Nimestään huolimatta musta sarvikuono on oikeastaan ​​melko kevyt väri useimpien mustien kanssa sarvikuono yksilöt, joilla on joko valkoinen tai harmaa iho.

Musta sarvikuono painaa 800 - 1400 kg (1800 - 3100 paunaa). Mustat sarvikuonot painavat keskimäärin alle puolet muiden afrikkalaisten sarvikuonolajien, valkoisen sarvikuonon, koosta. Niiden paino on samanlainen kuin Aasian jaavan-sarvikuonot.

Mustien sarvikuonojen erottuvin fyysinen ominaisuus on niiden ylähuuli, joka on kolmiomainen ja kehittynyt auttamaan lajeja syömään pensaista ja pensaista. Lisäksi mustien sarvikuonojen yläosassa on paljon pienempi “kumpu” kuin valkoisilla sarvikuonoilla.



Mustan korvat sarvikuono niillä on suhteellisen laaja pyörimisalue äänien havaitsemiseksi ja erinomainen haju. Suhteellisen heikon näönsä takia musta sarvikuono latautuu usein, kun hätkähdyttää puolustusmekanismina. Mustien sarvikuonojen on nähty lataavan esineitä, jotka vaihtelevat puista, autoihin, ohi kulkeviin juniin.

Musta sarvikuono sarvi

Mustalla sarvikuonolla on etusarvi, joka voi saavuttaa uskomattoman pituiset suhteessa sen kehon kokoon. Vaikka useimmat mustat sarvikuonon sarvet eivät ylitä 61 tuumaa (24 tuumaa), pisin koskaan kirjattu musta sarvikuonon sarvi oli 55 tuumaa (140 cm)!

Musta sarvikuonon takasarvi on yleensä pienempi. Kuten kaikki sarvikuonot, mustan sarvikuonon sarvet on valmistettu keratiinista, proteiinista, jota löytyy myös kynsistä ja hiuksista, ja se on erittäin vahva. Puolustuksen lisäksi mustat sarvikuonon sarvet pelottelevat ja voivat auttaa eläintä kaivamaan juuria ja jopa murtamaan oksat ruokinnan aikana.

Ensisijainen syy mustan sarvikuonokannan vähenemiseen on salametsästys sarvesta.

Musta sarvikuono Käyttäytyminen

Valkoiseen sarvikuonoon verrattuna musta sarvikuono on paljon yksinäisempi eläin. Mustien sarvikuonojen seurallisuus vaihtelee niiden elinympäristön mukaan. Laajasti avautuvissa savannissa laji voi olla paljon levinneempi, sillä yksi musta sarvikuono on jopa 100 neliökilometrin alueella. Tiheämmässä kasvillisuudessa niiden alue voi laskea yhdeksi sarvikuonoksivartenneliökilometri.

Musta sarvikuono Elinympäristö

Historiallisesti musta sarvikuono oli laaja kantama Keski- ja Itä-alueella Afrikka maissa, mukaan lukien Kenia , Tansania , Kamerun , Etelä-Afrikka , Namibia , Zimbabwe ja Angola .

Vaikka mustien sarvikuonojen alue oli vähentynyt dramaattisesti 20: ssäthvuosisadalla, se tuodaan nyt takaisin maihin, joissa se oli aiemmin kuollut. Esimerkiksi vuonna 2017 18 mustaa sarvikuonoa tuotiin takaisin Ruandaan sen jälkeen, kun se oli kadonnut maasta kymmenen vuotta aikaisemmin.

Ilmasto, jossa mustat sarvikuonot elävät, voivat vaihdella alalajeittain. Lounais-musta sarvikuono on sopeutunut paremmin kuiviin savanneihin. Puumaisia ​​kasveja suosivana lajina musta sarvikuono mieluummin ympäristöissä, joissa on pensaita ja enemmän lehtikasveja. Sen esihenkeäinen ylähuuli auttaa tarttumaan pensaisiin ja korkeammalle kasvavalle kasvillisuudelle.

Mustan sarvikuonon populaatio - kuinka monta mustaa sarvikuonoa on jäljellä?

Tänään musta sarvikuono on 'kriittisesti uhanalainen' eläin. Suuressa osassa 20: täthvuosisadalla sen väestö väheni nopeasti. Jatkuvien suojelutoimien ansiosta sen väestö on kuitenkin palautunut 1990-luvun alun matalasta pisteestä.

Mustan sarvikuonon populaatio arvioi ajan mittaan

1900: 1 000 000

1960-luku: 70 000

1980: 10000-15000

1993: 2 475

2004: 3600

2018: 5500

Vaikka mustaa sarvikuonoa löydettiin historiallisesti lähes koko Saharan eteläpuolisesta Afrikasta Kongon altaan ulkopuolella, nykyään sen väestö on rajoitettu muutamaan maahan. Maailman villieläinrahaston mukaan 98% väestöstä on vain neljässä maassa: Etelä-Afrikassa, Keniassa, Zimbabwessa ja Namibiassa.

Länsi-musta sarvikuonon sukupuutto

Viime aikoihin asti mustalla sarvikuonolla oli neljä elossa olevaa alalajia:

  • Lounais-musta sarvikuono
  • Itä-musta sarvikuono
  • Eteläinen keskimmäinen musta sarvikuono
  • Länsi-musta sarvikuono

Vuodesta 1997 arvioitiin olevan jäljellä vain 10 länsimaista mustaa sarvikuonoa. Jatkotutkimus vuonna 2001 oli lajin viimeinen havainto, ja se julistettiin virallisesti sukupuuttoon vuonna 2011.

Länsi-musta sarvikuono käveli kerran Nigeriassa, Kamerunissa ja Tšadissa. On mahdollista, että mustat sarvikuonot voidaan jonain päivänä tuoda uudelleen näihin maihin, mutta niiden uudelleensijoittaminen tapahtuu erilaisten mustien sarvikuonojen alalajien kautta.

Musta sarvikuono ruokavalio

Musta sarvikuono on kasvissyöjä eläin mikä tarkoittaa, että se ylläpitää itseään puhtaasti kasvipohjaisella ruokavalio . Musta sarvikuonot etsivät tiheästi kasvillista savanniä lehtien, kukkien, silmujen, hedelmien, marjojen ja juurien suhteen, jotka ne kaivavat maasta sarvillaan.

African Journal of Ecology -tutkimuksessa kolmen sarvikuonon mustan sarvikuonopopulaation todettiin syövän 51, 53 ja 41 kasvilajia. Jokaisessa puistossa kuitenkin havaittiin, että suurin osa mustan sarvikuonon ruokavaliosta tuli vain kolmesta kasvilajista.

Yleisimpiä mustien sarvikuonojen syömiä kasveja ovat: zygophyllums, eräänlainen kukallinen kääpiöpensas. Acacia mellifera, piikikäs pensas. Ja Euophorbia rectirama, mehevä lehdetön ja selkärangaton pensas, joka seisoo metrin korkeudessa.

Musta sarvikuono Petoeläimet

Suuren ansiosta koko , musta sarvikuono on ainoa todellinen saalistaja luonnossa ovat suuria villi kissat kuten leijonat se tulee saalis mustalla sarvikuonon vasikoilla ja heikoilla yksilöillä. Ihmiset ovat suurin uhka mustaan sarvikuono koska heitä on metsästetty sarviensa sukupuuttoon

Musta sarvikuono Jäljentäminen ja elinkaaret

Musta sarvikuono on yksinäinen eläin ja tulee vain yhdessä muiden mustien sarvikuonojen kanssa pariutumaan. Nainen musta sarvikuono synnyttää yhden vasikan a jälkeen tiineysaika se on yli vuoden pituinen (noin 14-16 kuukautta). Maailman villieläinrahasto raportoi pisimmän havaitun raskausajan 478 päivässä, joka on 70 päivää lyhyempi kuin pisimmän havaitun valkoisen sarvikuonon raskausjakso.

Musta sarvikuono vasikka pysyy äitinsä luona vähintään 2-vuotiaana ja riittävän isona itsenäistymiseen.

Mustien sarvikuonojen uskotaan yleensä elävän jopa 35-45 vuotta luonnossa, ja vankeudessa olevan vanhimman mustan sarvikuonon elää 52 vuotta ennen kuolemaansa Hiroshiman eläintarhassa vuonna 2018.

Mustat sarvikuonot eläintarhoissa

Vuodesta 2018 lähtien 61 eläintarhassa asui 184 mustaa sarvikuonoa. Se tekee mustasta sarvikuonosta toiseksi yleisimmän eläintarhoissa esiintyvän sarvikuonon valkoisen sarvikuonon jälkeen.

Valitse eläintarhoja, joissa voit nähdä mustan sarvikuonon henkilökohtaisesti!

  • Potter Parkin eläintarha (Lansing, Michigan): Oli musta sarvikuono nimeltä Doppsee, syntynyt huhtikuussa 2019
  • Saint Louisin eläintarha: Vuodesta 2019 lähtien tässä eläintarhassa oli syntynyt 10 mustaa sarvikuon vasikkaa
  • Lincoln Parkin eläintarha (Chicago, Illinois): Tervehti uuden vasikan maaliskuussa 2019.

Musta sarvikuonotiedot

  • Musta sarvikuono palaa lähes 50 vuoden kuluttua!
    • Etelä-Afrikan ja Tšadin hallitukset allekirjoittivat lokakuussa 2017 yhteisymmärryspöytäkirjan 6 mustan sarvikuonon siirtämisestä Tšadiin. Musta sarvikuono kirjattiin maahan jo vuonna 1972. Vaikka mustan sarvikuonon levinneisyys on pienentynyt merkittävästi viimeisten 100 vuoden aikana, vuoden 2017 uudelleen käyttöönoton ansiosta laji on nyt 12 maassa Afrikassa.
  • Innovatiivisia tapoja lopettaa salametsästys?
    • Vuonna 2015 ilmoitettiin Pembient-niminen yritys, jonka tehtävänä oli 3D-tulostaa sarvikuonon sarvia tulvia markkinoita ja alentaa sarvikuonojen sarvien hintaa. Muissa strategioissa on käytetty sarvikuonon sarvien kuolemista vaaleanpunaisena niiden aliarvostamiseksi.
  • Uhanalaisimmat alalajit jäljellä
    • Sen jälkeen kun länsimaiden musta sarvikuono julistettiin sukupuuttoon vuonna 2011, uhanalaisimmat jäljellä olevat alalajit ovat itäinen musta sarvikuono. Vuodesta 2010 lähtien IUCN arvioi jäljellä olevan väestön olevan 740.
Näytä kaikki 74 eläimet, jotka alkavat kirjaimella B

Mielenkiintoisia Artikkeleita