Merisaukko

Merisaukon tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Carnivora
Perhe
Mustelidae
Suku
Enhydra
Tieteellinen nimi
Enhydra Lutris

Merisaukon suojelun tila:

Uhanalainen

Merisaukon sijainti:

valtameri

Merisaukon tosiasiat

Pääsaalis
Merisiilit, simpukat, raput, merilevä
Elinympäristö
Saastumattomat alueet lähellä rantaa
Petoeläimet
Hait, ihmiset, tappajavalaat
Ruokavalio
Omnivore
Keskimääräinen pentueen koko
1
Elämäntapa
  • Yksinäinen
Lempi ruoka
Merisiilit
Tyyppi
Nisäkäs
Iskulause
Syö yli 40 erilaista merilajia!

Merisaukon fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Musta
  • Niin
Ihotyyppi
Turkista
Huippunopeus
7 mph
Elinikä
12-15 vuotta
Paino
14-45kg (30-100 paunaa)

Merisaukko on pieni merinisäkäs, joka on kotoisin Tyynenmeren pohjois- ja itärannikolta. Huolimatta siitä, että merisaukot ovat lumikkoperheen suurimpia jäseniä, merisaukot kuuluvat merimaailman pienimpiin nisäkkäisiin.



Merisaukolla tiedetään olevan yksi eläinkunnan paksimmista, lämpimimmistä turkista, mikä auttaa pitämään merisaukon lämpimänä Pohjois-Tyynenmeren kylmissä vesissä. Kuten pienemmät jokisaukkaserkut, merisaukko voi kävellä ja elää maalla, mutta ei ole harvinaista, että merisaukot viettävät elämänsä yksinomaan vedessä.



Merisaukot ovat kaikkiruokaisia, koska ne syövät merilevää ja muita vesikasveja. Tästä huolimatta useimmilla merisaukkoeläimillä on pääasiassa lihansyöjä ruokavalio merisaukkoilla, joiden tiedetään syövän yli 40 erilaista merieläinlajia. Merisaukko metsästää pääasiassa merisiilejä, simpukoita, rapuja, etanoita ja pieniä kaloja vedessä. Merisaukko on yksi harvoista eläimistä maailmassa, jolla on huomattava ominaisuus käyttää työkaluja, kuten kiviä, päästäkseen saaliinsa.

Merisaukoilla on vain vähän luonnollisia saalistajia meressä niiden suuren koon vuoksi. Ne etelään kauempana elävät merisaukot ovat pääasiassa saalista suuri hai ja ne merisaukot, jotka asuvat enemmän Tyynenmeren pohjoisimmilla alueilla, ovat tappajavalaat. Ihmiset ovat yksi merisaukoiden pääsaalistajista, koska saukkoja metsästetään lähinnä uskomattoman tiheän turkinsa vuoksi.



Merisauroja pidetään nykyään uhanalaisina lajeina, koska niitä metsästettiin laajasti turkistaan ​​1700-luvulla, mikä tarkoitti sitä, että merisaukopopulaatiot syöksyivät tuhoisaan ja merisaukot harvinaisivat. Luonnossa on arvioitu olevan alle 2000 merisaukon yksilöä.

Nykyään tiede tunnistaa kolme erilaista merisaukkoa. Tavallinen merisaukko (tunnetaan myös nimellä Aasian merisaukko) on suurin puumerisaukon alalaji ja löytyy läntisen Tyynenmeren saarten ympärillä. Eteläinen merisaukko (tunnetaan myös nimellä Kalifornian merisaukko) löytyy Kalifornian rannikolta, ja sen tiedetään olevan kapea pää ja pienet hampaat. Pohjoinen merisaukko on kotoisin Alaskasta ja Tyynenmeren luoteisosasta. Pohjoinen merisaukko pyyhittiin pois British Columbian rannikolta ylimetsästyksen vuoksi, mutta se on äskettäin palautettu Vancouver Islandille.

Toisin kuin muut merinisäkkäät, merisaukossa ei ole kerros kerrosta, joka pitää sen lämpimänä, joten merisaukon on luotettava tiheään turkiinsa kylmän pitämiseksi poissa. Merisaukon turkki on niin paksu, että vesi ei todellakaan koske merisaukon ihoon. Merisaukon turkki koostuu myös kahdesta kerroksesta, vedenpitävästä kerroksesta pitkiä suojakarvoja, joiden alla on lyhyt paksu turkki.



Vaikka merisaukko metsästää ja ravitsee ruokaa yksin, merisaukot nähdään usein lepäämässä yhdessä suurina yhden sukupuolen ryhminä, joita kutsutaan lauttoiksi. Tyypillisesti keskimääräinen merisaaren lautta koostuu 10-100 merisaukko-yksilöstä, ja suurin kirjattu merisaarelautta sisältää lähes 2000 merisaukko-yksilöä.

Merisaukojen tiedetään parittelevan ympäri vuoden, mutta eteläisen merisaukon tiedetään parittuvan joka vuosi, mikä on kaksi kertaa niin usein kuin pohjoisen merisaukon. Enintään vuoden tiineyden jälkeen äiti-merisaukko synnyttää yhden merisaukon, vaikka kaksosten tiedetään esiintyvän. Äiti merisaukkojen tiedetään imettävän pentujaan jopa vuoden ajan, siihen mennessä merisaukon pennut pystyvät metsästämään ja ravitsemaan ruokaa itse.

Näytä kaikki 71 eläimet, jotka alkavat kirjaimella S

Lähteet
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) eläin, lopullinen visuaalinen opas maailman villieläimiin
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Maailman tietosanakirja eläimistä
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Uhanalaisten lajien atlas
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Kuvitettu tietosanakirja eläimistä
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Eläinten tietosanakirja
  7. David W.Macdonald, Oxford University Press (2010) Nisäkkäiden tietosanakirja

Mielenkiintoisia Artikkeleita