Tikka

Tikkien tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Linnut
Tilaus
Piciformes
Perhe
Picidae
Tieteellinen nimi
Picidae

Tikkaiden suojelun tila:

Vähiten huolta

Tikun sijainti:

Afrikka
Aasia
Keski-Amerikka
Eurasia
Euroopassa
Pohjois-Amerikka
Etelä-Amerikka

Tikka tosiasiat

Pääsaalis
Siemenet, hedelmät, hyönteiset
Siipien kärkiväli
12-61 cm (4,7-24 tuumaa)
Elinympäristö
Tiheä metsä ja metsä
Petoeläimet
Rotta, käärmeet, villikissat
Ruokavalio
Omnivore
Elämäntapa
  • Yksinäinen
Lempi ruoka
Siemenet
Tyyppi
Lintu
Keskimääräinen kytkimen koko
4
Iskulause
Eri lajeja on 200!

Tikkajen fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Harmaa
  • Netto
  • Musta
  • Valkoinen
  • Niin
  • Vihreä
Ihotyyppi
Höyhenet
Huippunopeus
15 mph
Elinikä
6-11 vuotta
Paino
7-600g (0,2-21oz)

Maailmassa on metsiä ja metsämaita noin 200 hakatyyppiä. Tikkuja on kaikilla mantereilla paitsi napa-alueita, Australiaa ja Madagaskaria.



Pienin tikat on tankorintaiset Piculet, jotka kasvavat vain 8 cm korkeuteen. Kaakkois-Aasiasta tuleva harmaasäkki on maailman suurin elävä tikka, ja jotkut näistä tikasta kasvavat lähes 60 cm pitkiksi.



Tikkailla on erottuva pitkä nokka, jota tikka käyttää reikien tekemiseen puihin. Tikka tekee tämän kaivamaan kuoren alla elävät rypyt.

Keskimääräinen tikka pystyy nokitsemaan jopa 20 nokkaa sekunnissa! Tikka pystyy nokitsemaan vain niin paljon ja liikuttamaan päätä niin nopeasti ilman päänsärkyä, koska ilmataskut auttavat pehmentämään tikkan aivoja.



Tikat ovat kaikkiruokaisia ​​lintuja ja ruokkivat kasvien ja eläinten (pääasiassa hyönteisten) seosta. Tikka syö siemeniä, marjoja, hedelmiä, pähkinöitä ja vikoja, mutta tikun ruokalaji riippuu tontun asuttamasta alueesta.

Tikkien yleisen pienen koon vuoksi luonnollisessa ympäristössä on useita saalistajia, jotka eivät vain saalista itse tikkaa vaan myös tikun munia. Tikan tärkeimmät saalistajat ovat villikissat, ketut, rotat. käärmeet ja suuret linnut, vaikka myös monet muut eläinlajit saalistavat tikkaa.

Suurin osa tikkilajeista asuu metsä- ja metsäalueilla, vaikka kummallakin tavalla, on olemassa muutama tikunlaji, jotka elävät esimerkiksi aavikoilla ja rinteillä, joilla ei ole lainkaan puita. Nämä harvat tikka-lajit käyttäytyvät edelleen samalla tavalla ja pesivät reikissä kivissä ja kasveissa, kuten kaktuksissa.



Monien maapallon 200 hakatyypin katsotaan nykyään olevan uhanalaisia ​​tai uhanalaisia ​​eläimiä. Tämä johtuu pääasiassa metsien häviämisestä, jota tapahtuu massana ympäri maailmaa, mikä tarkoittaa, että tikat menettävät kotinsa.

Tikkailla on usein varsin kirkkaanvärisiä höyheniä, vaikka tikin sulan tarkat värit riippuvat tikkilajista. Tikan kirkasväriset höyhenet, jotka ovat usein vihreitä, ruskeita, valkoisia, punaisia ​​ja harmaita, auttavat tikkaa naamioimaan tehokkaammin ympäröivään metsään.

Tikkaat tekevät pesänsä puihin ja kaivavat reiän itse. Tikkaat eivät yleensä vuori pesää, koska hakkeet, jotka ovat siellä, kun tikka teki reiän, toimivat pehmeänä vuorauksena. Naaras tikka munii 3–5 munaa, jotka kuoriutuvat vain parin viikon inkubointijakson jälkeen. Tikka-poikaset lähtevät pesästä yleensä noin kuukauden ikäisinä. Sekä naaras tikka että uros tikka ruokkivat ja kasvattavat aktiivisesti poikia, hautovat munia ja tekevät aukon pesälle.

Näytä kaikki 33 eläimet, jotka alkavat kirjaimella W

Lähteet
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) eläin, lopullinen visuaalinen opas maailman villieläimiin
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Maailman tietosanakirja eläimistä
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Uhanalaisten lajien atlas
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Kuvitettu tietosanakirja eläimistä
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Eläinten tietosanakirja
  7. Christopher Perrins, Oxford University Press (2009) Lintujen tietosanakirja

Mielenkiintoisia Artikkeleita