Buffalo

Buffalon tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Artiodactyla
Perhe
Bovidae
Suku
Syncerus
Tieteellinen nimi
Syncerus-kahvila

Buffalon suojelun tila:

Vähiten huolta

Buffalo Sijainti:

Afrikka

Buffalo tosiasiat

Pääsaalis
Ruoho, pensaat, lehdet
Erottuva piirre
Olkapää ja suuret, kaarevat sarvet
Elinympäristö
Metsä- ja ruoho laitumet
Petoeläimet
Ihminen, leijona, krokotiili
Ruokavalio
Herbivore
Keskimääräinen pentueen koko
1
Elämäntapa
  • Lauma
Lempi ruoka
Ruoho
Tyyppi
Nisäkäs
Iskulause
Ei todellisia luonnollisia saalistajia!

Buffalon fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Harmaa
  • Musta
Ihotyyppi
Hiukset
Huippunopeus
22 mph
Elinikä
15-22 vuotta
Paino
600kg - 907kg (1323 lbs - 2000 lbs)
Pituus
1,7 m - 1,8 m (67 tuumaa - 71 tuumaa)

Ihmisen kehitys uhkaa yhä enemmän




Mitä tällä ahtaalla afrikkalaisella nautaeläimellä ei ole tyyliltään, se korvaa sisällön. Afrikkalainen puhveli ei voi sekoittaa amerikkalaiseen biisoniin, ja se voi sopeutua monenlaisiin elinympäristöihin, kulkee jopa 37 mailia tunnissa eikä sitä kirjaimellisesti voida kesyttää. Noin kahden vuosikymmenen elinaikanaan he roikkuvat laumoissa, jotka 'äänestävät', laiduntamalla mailla, joita ihmisen kehitys uhkaa yhä enemmän.



Buffalon tärkeimmät tosiasiat

  • Ei lempeä jättiläinen: Puhvelin koristeellinen luonne ja noin 35 mailia tunnissa oleva huippunopeus johtaa joka vuosi lukuisiin loukkaantumisiin ja kuolemiin, mikä saa siitä lempinimen 'musta kuolema'.
  • Kuka on pomo ?: Urospuhvelin ainutlaatuisten, kaarevien sarvien pohja kasvaa kohtaamaan päänsä yläosassa muodostaen eräänlaisen kypärän, jota kutsutaan 'pomoksi'.
  • Karjan mentaliteetti: Buffalo-karjat käyttävät eräänlaista 'ääntä' päättääkseen, mihin suuntaan edetä!
  • Etäinen perhe: Vaikka kaikki perheenjäsenetnautaeläimet, 'Puhvelit' ovat peräisin vain Afrikasta, eikä niitä pidä sekoittaa American Bisoniin tai vesipuhveleihin!

Puhvelin tieteellinen nimi

Afrikan puhvelin tieteellinen nimi onSynteettinen kahvila. 'Syncerous' on kreikkalainen, mikä tarkoittaa 'yläosa yhdessä', viittaus urospuhvelin suuriin sarvipohjoihin, jotka näyttävät olevan yhdistetty pään yläosaan. 'Caffer' tulee latinankielisestä 'Kaffirien maasta', joka viittaa koko Afrikkaan.

Buffalon ulkonäkö ja käyttäytyminen

Kaikki afrikkalaiset puhvelit ovat suuria ja karjalaisia, vaikka niillä ei ole läheistä geneettistä yhteyttä karjaan. Miehet ovat keskimäärin 1600 kiloa aikuisina - suunnilleen yhtä suuria kuin nelipyöräinen! He seisovat myös noin viisi metriä pitkät olkapäällä ja ulottuvat jopa seitsemän jalkaa nenästä hännään. Koostaan ​​huolimatta latauspuhveli voi nousta jopa 37 mailiin tunnissa.

Afrikkalaisella puhvelilla on myös kauhea maine koristeena. Arviot vaihtelevat, mutta niemen puhvelin tappavat hyökkäykset ovat ansainneet lempinimen 'musta kuolema'. Eräässä surullisen tapauksessa puhvel tappoi kokeneen eteläafrikkalaisen metsästysoppaan - saman lauman jäsen kuin puhveli, jonka opas itse oli juuri ampunut. Tästä syystä pokaalimetsästäjät ovat listanneet Afrikkalainen puhveli viiden tärkeimmän metsästettävän (ja siksi arvostetun) olennon joukossa.

Tästä maineesta huolimatta tutkimus on myös löytänyt afrikkalaisten puhvelikarjojen olevan jonkin verran demokraattisia ja altruistisia. Esimerkiksi laumaliikkeet käyvät läpi eräänlaisen 'äänestyksen' missä nartut makaavat suuntaan, johon he haluavat liikkua, ja suosituimmasta suunnasta tulee se, johon lauma liikkuu seuraavaksi. Laumat yhdistyvät myös suojaamaan vasikoita hyökkäyksiltä. He seuraavat jopa muita karjan aikuisia.

Afrikkalaisia ​​puhveleita on neljää lajiketta. Näitä ovat viitta, Länsi-Afrikan savanni, Keski-Afrikan savanni ja metsäpuhvelit, ja ne eroavat enimmäkseen sarven muodosta ja suhteellisesta koosta. Yleisimmät ovat Cape-puhvelit, joilla on tummanruskea päällyste lyhyestä, karkeasta turkista ja suurista, erottuvista sarvista, jotka käpristyvät alaspäin ja sitten takaisin ylöspäin, samanlainen kuin oinas. Savannipuhvelit ovat samanlaisia ​​kuin Cape buffalo, mutta hieman lyhyemmillä sarvilla ja monenlaisilla turkistyyleillä aina vaaleanruskeasta virtuaaliseen mustaan. Metsäpuhvelit ovat yleensä pienempiä kuin muut, vaaleamman ruskean (tai jopa punertavan) turkiksen ja lyhyemmillä sarvilla. Nuoremmalla savannipuhvelilla on joskus myös vaaleanruskea turkki, mutta useimmat metsäpuhvelit pitävät omaa aikuisikään.

Puhvelit kokoontuvat suurina laumoina, ja jokaisessa laumassa on 50-500 jäsentä. Joskus laumat yhdistyvät luomaan väliaikaisia, yli tuhansia superlaumoja, jotta leijonat ja muut saalistajat eivät helposti yksilöisi yksittäisiä jäseniä hyökkäykseksi. Mikä tahansa lauma koostuu tyypillisesti naisista ja niiden vasikoista.

Miehet säännöllisesti muodostaa ”poikamiesryhmiä” vain aikuisten miesten pienemmät laumat. Jopa nämä laumat erotetaan nuoremmiksi ja vanhemmiksi miehiksi. Vanhimmat miehet suosivat yksinäisyyttä.



Suhde muihin ”puhveleihin”

Samankaltaisista nimistä huolimatta afrikkalaiset puhvelit eivät ole samoja kuin puhvelit muualla maailmassa. Näitä ovat vesipuhveli Aasiassa ja Amerikkalainen biisoni , jota kutsutaan usein puhveliksi. Tarvitsee vain tarkastella tarkasti, kuinka paljon erilaisia ​​biisonit ovat puhvelista - amerikkalaisilla biisoneilla on pienemmät, erimuotoiset sarvet, paksumpi turkki (usein 'parta!'), Kyynär olkapäillä ja täysin erilainen pään muoto.

Sillä välin vesipuhvelilla on useita muita ominaisuuksia, mutta niillä on suuria eroja. Toisin kuin afrikkalaiset serkkunsa, vesipuhvelit ovat suurimmaksi osaksi kotieläimiä. Tämä tarkoittaa, että niitä käytetään erityisesti Kiinassa ja Intiassa, samalla tavalla kuin lehmiä ja härkiä käytetään muualla maailmassa. Vaikka afrikkalaisia ​​puhveleita joskus metsästetään lihan vuoksi, heidän arvaamaton asenne on estänyt heitä koskaan kesyttämästä. Lähes kaikki vesipuhvelit maailmassa ovat kesytettyjä, ja käytännössä kaikki afrikkalaiset puhvelit ovat villiä.

Buffalon elinympäristö

Afrikkalainen puhveli voi selviytyä melkein missä tahansa vedessä. Tämä sisältää suot, puolikuivat harjamaat ja metsät. He asuvat koko Afrikan mantereella, erityisesti Keski- ja Etelä-Afrikassa. Maita ovat Sierra Leone, Ghana, Kamerun, Kenia, Keski-Afrikan tasavalta, Etelä-Afrikka, Botswana ja muut.

Buffalo-ruokavalio

Joskus väkivaltaisesta luonteestaan ​​huolimatta puhvelit eivät syö lihaa. Kuten monet sorkkaeläimet, he viettävät herätyshetkensä laiduntamalla kasveilla. Vaikka puhvelit ovat vain hyvin kaukana evoluutioyhteydessä lehmiin ja muihin nautaeläimiin, puhvelit pureskelevat halkeamia aivan kuin lehmät. Tämä tarkoittaa, että he sylkevät ruohoa aikaisemmin pureskelemaan ja uuttamaan lisää ravinteita.

Toisin kuin muut laiduntavat eläimet, afrikkalaiset puhvelit laiduntavat enimmäkseen yöllä. He näyttävät tekevän tämän osittain, koska puhvelilla on vaikea aika kehon lämpötilan säätely.



Buffalo-saalistajat ja uhkat

Vaikka puhvelit kohtaavat useita saalistajia luonnossa, heidän suurimmat uhkansa ovat ihmiset ja ravinnon lähteet. Buffalo viettää suurimman osan päivästä laiduntamalla, mikä tekee niistä altis nälkään kuivuuden aikana. Samaan aikaan metsästäjien arvostama asema tarkoittaa, että heihin kohdistuvista isoista riisisafareista ei ole pulaa. Afrikan luonnolliset metsästäjät - etenkin leijonat ja villikokoiset koirat - muodostavat jatkuvan uhan karjalle erotetuille puhveleille.

Suurin uhka afrikkalaiselle puhvelille on kuitenkin vastuuton inhimillinen kehitys. Kehitys, kuten viljelysmaiden raivaaminen tai peltojen raivaaminen asumista ja kaupunkien laajentamista varten, pilkkoo puhvelin elinympäristöt, mikä vaikeuttaa ruoan löytämistä. Koska puhvelit viettävät suurimman osan päivästä syömällä, tämä voi vaikuttaa nopeasti väestöön. Se voi myös asettaa ihmiset vaaraan puhvelista, kuten puhvelit repivät satoja, kaatavat aidat ja levittävät tautia karjalle.

Puhvelin lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Afrikkalainen puhveli synnyttää noin yhden vasikan muutaman vuoden välein. Äidit pysyvät raskaana jopa koko vuoden - jopa pidempään kuin ihmiset! Synnytyksen jälkeen vasikka pysyy riippuvaisena äidistä vielä vuoden ajan. Vaikka urospuhvelilla ei ole suoraa roolia kasvatuksessa, vasikat antavat erityisen huudon, joka tuo kaikki lauman jäsenet heidän pelastukseensa.

Synnytyksen jälkeen vasikoilla kestää vielä neljä-viisi vuotta kypsyyden saavuttamiseen. Kypsymisen jälkeen naiset pysyvät tyypillisesti karjassa, jossa ne ovat syntyneet, kun taas miehet lähtevät johonkin 'poikamies' -karjaan. Naisilla alkaa tyypillisesti olla jälkeläisiä noin tänä aikana.

Luonnossa puhvelit elävät tyypillisesti 10-22 vuotta, kun taas vankeudessa elävät lähes 30 vuotta.

Buffalo-väestö

Buffaloilla on terve väestö koko Afrikassa, mutta lukumäärä vähenee. Viime vuosikymmenen aikana Kansainvälinen eläinsuojeluliitto (IUCN) on muuttanut puhvelin aseman 'Vähiten huolta' että 'Lähes uhattu.' Tämä lasku johtuu viljelykäytännöistä, jotka tuhoavat heidän laidunmaansa, samoin kuin palkintojenmetsästäjien ja lihapetsureiden uhista.

Näytä kaikki 74 eläimet, jotka alkavat kirjaimella B

Mielenkiintoisia Artikkeleita