Nosturi

Nosturin tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Linnut
Tilaus
Gruiformes
Perhe
Gruidae
Tieteellinen nimi
Gruidae

Nosturin suojelun tila:

Lähes uhattu

Nosturin sijainti:

Afrikka
Aasia
Eurasia
Euroopassa
Pohjois-Amerikka
Oseania

Nosturin tosiasiat

Pääsaalis
Ötökät. Kala, vilja
Erottuva piirre
Suuri vartalon koko ja pitkä nokka
Siipien kärkiväli
1,8 m - 2,4 m (71 tuumaa - 95 tuumaa)
Elinympäristö
Lievät kosteikot
Petoeläimet
Kettu, Kotka, Villikissat
Ruokavalio
Omnivore
Elämäntapa
  • Parvi
Lempi ruoka
Ötökät
Tyyppi
Lintu
Keskimääräinen kytkimen koko
4
Iskulause
Monet ovat kriittisesti uhanalaisia ​​lajeja!

Nosturin fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Harmaa
  • Netto
  • Sininen
  • Musta
  • Valkoinen
Ihotyyppi
Höyhenet
Huippunopeus
25 mph. Nopeus
Elinikä
15-30 vuotta
Paino
3,7 kg - 10 kg (8,2 lbs - 22 lbs)
Pituus
1m - 1,4m (40 tuumaa - 55 tuumaa)

'Nosturit tanssivat houkutellakseen kaveria!'



Nosturit ovat kokoelma korkeita lintulajeja, joilla on pitkät jalat. Näitä lintuja on maailmassa 15 erilaista, yleensä väriltään ruskea, valkoinen tai harmaa. Näiden lintujen erilaiset lajit elävät jokaisella mantereella paitsi Etelä-Amerikassa ja Etelämantereella, yleensä lisääntyvät pohjoisessa ja lentävät etelään lämpimämmään ilmastoon talveksi. Amerikan suurin lintu on höyhenosturi, joka seisoo viisi metriä pitkä ja levittää siipiä jopa seitsemään jalkaan. Heidät tunnetaan erittäin sosiaalisista linnuista, jotka esittävät monimutkaisia ​​tansseja houkutellakseen elinikäisiä kavereita.



5 nosturin tosiasiat

  • Nykyään maailmassa on 15 nosturilajia
  • Linnut lentävät kaula ja jalat ojennettuina
  • Nämä linnut ovat kaikkiruokaisia
  • Nämä erittäin sosiaaliset linnut elävät parvissa
  • Heidän lento vie heidät jopa 26000 jalan korkeuteen maasta

Nosturin tieteellinen nimi

Viisitoista eri lintulajia elää viidellä mantereella. Kaikki nämä upeat linnut kuuluvat luokkaan Aves, luokkaan Gruiformes, superperheeseen Gruoidea ja perheeseen Gruidae. Nimi nosturi on germaanista alkuperää, sanat Kran saksaksi ja kraan hollanniksi. Samaan aikaan historiassa, 1500-luvulla, maailma kehittyi keski-englannin kautta nosturina. Sana tarkoittaa 'käheää itkeä'. Nyt sanaa käytetään myös kuvaamaan joku ojentamassa niskaansa tai raajojaan kuin lintu, kuten kohdassa 'Hän nosti kaulaansa'.

Näiden reunojen alalajeja ja niiden lämpimän kauden elinympäristöjä ovat:

  • Euraasian (yhteinen) nosturi Pohjois-Euraasiassa, Turkissa ja Kaukasuksella
  • Pohjois-Amerikan, Kuuban ja Itä-Siperian hiekanosturi
  • Demoiselle-nosturi Luoteis-Afrikasta, Ukrainasta ja Etelä-Venäjältä, Keski- ja Itä-Aasiasta
  • Etelä-Afrikan ja Namibian sininen nosturi
  • Wattled Crane Etiopiassa, Etelä-Afrikassa ja Etelä-Afrikassa
  • Siperianosturi Länsi-Siperiasta ja Koillis-Siperiasta
  • Koillis-Kiinan ja Kaakkois-Venäjän konttinosturi
  • Kanadan, Wisconsinin ja Floridan valkosipulinosturi
  • Musta kruunattu nosturi Länsi- ja Itä-Afrikasta
  • Harmaa kruunattu nosturi Etelä- ja Itä-Afrikasta
  • Sarus Crane Pakistanista, Pohjois-Intiasta, Nepalista, Indokiinasta, Myanmarista, Pohjois-Australiasta
  • Brolga, Australian nosturi ja Pohjois-Uusi-Guinea
  • Valkoinen naped nosturi Mongoliassa, Koillis-Kiinassa, Kaukoidän Venäjällä
  • Punainen kruunattu japanilainen nosturi Koillis-Kiinasta, Kaakkois-Venäjältä ja Japanista
  • Mustan kaulanosturi Pohjois-Intiassa, Länsi-Kiinassa ja Keski-Kiinassa

Nosturin ulkonäkö ja käyttäytyminen

Nämä linnut ovat maailman korkeimpia lentäviä lintuja, joiden koko vaihtelee vain 35 tuumasta 69 tuumaan. Demoiselle - on pienin ja Sarus Crane on pisin. Mutta raskain on punainen kruunattu japanilainen nosturi, joka painaa jopa 26 kiloa ennen lentämistä etelään talveksi tai pohjoiseen kesäksi. Kaikilla linnuilla on pitkät jalat, pitkät kaulat, suuret siivet ja virtaviivainen runko. Siipien kärkiväli vaihtelee, ja siipien ulkonäkö on pyöristetty. Miehet ja naiset näyttävät samalta, mutta miehet ovat hieman suurempia.

Höyhenet ja merkinnät vaihtelevat elinympäristönsä mukaan. Avoin kosteikkolintujen väri on tyypillisesti enemmän valkoista kuin metsistä tai pienistä kosteikoista peräisin olevat lajit. Metsässä tai pienillä kosteikkotyypeillä asuvat linnut ovat harmaampia. Valkoiset linnut kasvavat yleensä myös suurempia. Pienemmät metsälinnut tummemmilla väreillä voivat sulautua ympäristöönsä paremmin pesittäessään. Näistä metsänasukkaista Sandhill - ja tavalliset nosturit levittävät mutaa höyheniinsä piiloutuakseen paremmin saalistajilta.

Kaikkien näiden lintutyyppien paitsi sinisen ja demoiselle-nosturin kasvot ovat paljaat. He käyttävät tätä ihoa kommunikoimaan muiden lintujen kanssa laajentamalla ja rentouttamalla lihaksiaan. Tämä toiminta muuttaa myös heidän kasvojensa väriä. Siniset, wattled- ja Demoiselle-nosturit voivat liikuttaa höyheniä päähänsä ilmoittamaan myös laumastaan.

Näillä linnuilla on erityisiä kurkun ominaisuuksia, jotka auttavat myös heitä kommunikoimaan. Joillakin on lyhyempi tuuletusputki, joka painaa vain varovasti rintakehään kuuluvaa luita. Toisilla on pidempi tuuletusputki, joka painaa syvälle rintaansa luuhun. Vielä muilla nosturilajeilla on sulaneen putken ja rinnan luut, jotka antavat enemmän voimaa heidän puheluilleen. Tässä viimeisessä ryhmässä puhelut voivat kulkea jopa useita mailia.

Näiden lintujen kutsuihin sisältyy suuri sanasto. He alkavat oppia näitä erityiskutsuja, jotka toimivat kuin ihmiskieli kuoriutumisestaan ​​lähtien. Heidän ensimmäiset kutsunsa pyytävät vanhemmilta ruokaa ja ilmoittavat, että he ovat tyytyväisiä tai tarvitsevat vanhempien huomion. He oppivat pian hälytyspuhelut ja puhelut ilmoittamaan, että he ovat aloittamassa lentoa. He tunnistavat toisensa puheluidensa perusteella ja jopa muodostavat duettoja.

Siitoskauden aikana näistä linnuista tulee hyvin alueellisia ja pysyvät omalla alueellaan kokopäiväisesti. Siitoskauden aikana monet näiden lintulajien muodostavat suuret parvet, seurustelevat, ovat yhteydessä toisiinsa ja ruokkivat yhdessä. Linnut, jotka syövät enimmäkseen kasveja, ruokkivat parvia, mutta lihaa syövät linnut ruokkivat perheryhmissä ja palaavat parven lepoon tai matkustamiseen. Näiden lintujen on tärkeää pitää kiinni ryhmissä pitääkseen heidät turvassa levossa, suojellakseen nuoriaan ja seurustellakseen.



Nosturit Uenon eläintarhassa, Taito-ku, Tokio, Japani
Nosturit Uenon eläintarhassa, Taito-ku, Tokio, Japani

Nosturin elinympäristö

Nämä linnut elävät kaikilla mantereilla paitsi Etelä-Amerikassa ja Etelämantereella. Afrikassa ja Itä-Aasiassa on eniten lajikkeita näille lintuille, jotka elävät yhdellä alueella. Afrikassa on kahdeksan lajia, kun taas Itä-Aasiassa on kuusi sesonkiaikana. Jokaisella tyypillä on oma suosittu elinympäristö, jossa on 15 erilaista nosturiperhettä.

Suurin osa heistä tarvitsee kosteikkoja selviytyäkseen sekä leveitä ja avoimia alueita. Suurin osa pesii myös kosteikkojen matalilla, kun taas jotkut pesivät siellä, mutta siirtävät poikaset ruohomaisiin päiväruokintaan. Vain kahden tyyppiset afrikkalaiset kruununosturit eivät roostu kosteikoilla. Sen sijaan he roostuvat puissa.

Kaikki nämä linnut eivät muutu vuodenaikojen muuttuessa. Jotkut ovat istumattomia, mikä tarkoittaa, että he oleskelevat yhdellä alueella koko vuoden. Niistä, jotka lentävät lämpimämmälle säälle talveksi, monet matkustavat tuhansia mailia lisääntymisympäristöihinsä.

Nosturin ruokavalio

Nämä linnut ovat kaikkiruokaisia. He voivat syödä sekä eläimiä että kasveja. Maalla suosittuja ruokia ovat siemenet, pähkinät, tammenterhot, lehdet, marjat ja hedelmät. He syövät myös hyönteisiä, lintuja, pieniä matelijoita, pieniä nisäkkäitä, etanoita ja matoja. Kosteikoilla asuen he ruokkivat juuria, mukuloita, juurakoita, etanoita, sammakoita ja pieniä kaloja. Heidän ruokavalionsa on erittäin mukautuva sijainnin, vuodenajan ja ruoan saatavuuden mukaan. Lyhyemmän nokan linnut pitävät kuitenkin mieluummin kuivista vuoristoalueista peräisin olevia ruokia ja linnut, joilla on pidempi laskutus, kosteikkoruokaa.

Kosteikoilla ruokkivat linnut kaivavat mukuloita ja juurakoita. Tämä vaatii heitä pysymään yhdessä paikassa pitkään, kun he kaivavat ja laajentavat reikää etsimällä näitä ruokia. He laskevat myös päänsä ja liikkuvat hyvin hitaasti eteenpäin laskujensa avulla tutkia hyönteisiä ja pieniä eläimiä.

Kilpailun vähentämiseksi kaksi toistensa lähellä elävää lajia omistaa oman elinympäristönsä. Tämä estää käytettävissä olevien elintarvikkeiden yliruokinnan ja varmistaa, että kaikilla on mahdollisuus ravintoon. Esimerkiksi Kiinassa siperianosturit ruokkivat matalassa vedessä ja mutaa, kun taas niiden naapurimaat White Naped -nosturit ruokkivat kosteikkojen reunoja. Samalla samalla alueella olevat konepellinosturit ruokkivat niittyjä ja maatalouspeltoja jakamalla pellot yhteisten Euraasian nostureiden kanssa.

Nosturin saalistajat ja uhkat

Koska aikuiset linnut ovat niin suuria, harvat saalistajat haastavat heidät luonnollisissa elinympäristöissään. Mutta joitain saalistajia on olemassa, ja niihin sisältyy muita suuria petolintuja, kuten pöllöt ja kotkat . Ne sisältävät myös ketut ja villikissat. Untuvikot ovat erittäin alttiita näille maapohjaisille saalistajille.

Ihmiset ottavat haltuunsa elinympäristön ja uhkaavat näitä lintuja kaupungistumisen kautta. Tämä vaikuttaa väestömäärään ajamalla nostureita pois lisääntymis-, pesä-, pesä- ja ruokinta-alueilta.



Nosturin lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Nämä linnut ovat yksiavioisia. Tämä tarkoittaa, että heillä on elinikäinen kaveri. Tämän tyypin he löytävät tyypillisesti toisen tai kolmannen elinvuoden aikana. Mutta he eivät lisäänny menestyksekkäästi useita vuosia. Perämiehen houkuttelemiseksi nuoret linnut esittävät parittelutanssin. He räpyttävät siipiään, kumartavat, hyppäävät ja heittävät pieniä keppejä tai kasveja.

Ensimmäisten jalostusyritysten aikana he usein epäonnistuvat. Joskus tämä epäonnistumisjakso johtaa lintujen 'avioeroon' uusien kavereiden löytämiseksi. Niin kauan kuin he kasvavat menestyksekkäästi, uros ja naaras pysyvät yhdessä elinikäisessä pariliitossaan.

Tutkijat tutkivat Sandhill-nostureita Floridassa. Näistä 22 parista seitsemän paria pysyi yhdessä 11 vuoden ajan. Niistä 15: stä, jotka eivät pysyneet yhdessä, hieman yli puolet suhteista päättyi yhden linnun kuoleman vuoksi. Noin 18 prosenttia linnuista erosi eikä tiedemiehet pystyneet seuraamaan 29 prosenttia pareista.

Nämä linnut lisääntyvät lajiensa yksilöllisen pesimiskauden mukaan. Kausi riippuu paikallisesta ilmastosta ja olosuhteista. Muuttolinnut lisääntyvät heti saapuessaan kesäasuntoon loppukeväästä alkukesään. Trooppinen he yleensä haluavat lisääntyä märällä tai monsuunikaudella.

Munat kuoriutuvat noin kuukauden kuluttua muninnasta. Kun poikaset kuoriutuvat, heidän vanhempansa ruokkivat heitä, kunnes vauvat voivat lentää pois pesästä. Tämä tapahtuu tyypillisesti kahden kuukauden kuluttua. Nuoret linnut voivat lisääntyä kolmesta viiteen vuoteen.

Villilinnut elävät tyypillisesti 20-30 vuotta. Vankeudessa siperianosturi asui 83 vuotta.

Nosturin väestö

Koska näitä lintuja on niin monenlaisia, populaatio vaihtelee suuresti. Suojelun tila riippuu myös yksittäisistä lajeista.

Alla on jokaisen nykyisen 15 nosturityypin suojelutila Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton mukaan:

  • Euraasian (tavallinen) nosturin populaatio on 590 000-660 000 lintua, ja se on luokiteltu uhanalaisiksi.
  • Sandhill-nosturin populaatio on 670 000 - 830 000 lintua, ja se on luokiteltu uhanalaisiksi.
  • Demoiselle-nosturin populaatio on 200 000 - 240 000 lintua, ja se on lueteltu uhanalaisina.
  • Sinisen nosturin populaatio on 25000 - 30000 lintua, ja se on lueteltu nimellä uhkasi .
  • Wattled Crane -kanta on 6500-8100 lintua, ja se on lueteltu nimellä uhkasi .
  • Siperianosturin populaatio on 3500-3800 lintua, ja se on lueteltu nimellä äärimmäisen uhanalainen .
  • Hupulla varustetun nosturin populaatio on 11550 - 11 650 lintua, ja se on lueteltu uhkasi.
  • Whooping Crane -kannassa on 300-310 lintua ja se on lueteltu uhanalainen .
  • Mustakruununosturin asukasluku on 33 000-70 000 ja se on lueteltu nimellä uhkasi.
  • Harmaalla kruunatulla nosturilla on 32 000 - 49 000 lintua ja se on lueteltu nimellä uhanalainen .
  • Sarus-nosturin populaatio on 24300 - 26800 lintua, ja se on lueteltu nimellä uhkasi .
  • Brolga, Australian nosturin asukasluku on 35 000 - 100 000 lintua, ja se on lueteltu uhanalaisina.
  • Valkoisella napa-nosturilla on 5500-6500 lintua, ja se on lueteltu nimellä uhkasi .
  • Punakruunuisella japanilaisella nosturilla on 2510 - 2600 lintua ja se on lueteltu uhanalainen .
  • Mustan kaulaisen nosturin populaatio on 10000 - 11000 lintua, ja se on lueteltu nimellä uhkasi .
Näytä kaikki 59 eläimet, jotka alkavat kirjaimella C

Mielenkiintoisia Artikkeleita