On pakko

Kudu tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Artiodactyla
Perhe
Bovidae
Suku
Tragelaphus
Tieteellinen nimi
Tragelaphus Strepsiceros

Täytyy suojelun tila:

Vähiten huolta

Kudu Sijainti:

Afrikka

Tarvitset faktoja

Pääsaalis
Lehdet, Yrtit, Hedelmät, Kukat
Elinympäristö
Pensasmetsien ja savannien tasangot
Petoeläimet
Lionit, leopardit, villikoirat
Ruokavalio
Herbivore
Keskimääräinen pentueen koko
1
Elämäntapa
  • Lauma
Lempi ruoka
Lehdet
Tyyppi
Nisäkäs
Iskulause
Asuu jopa 24 henkilön karjoissa!

Kudu fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Harmaa
  • Netto
Ihotyyppi
Hiukset
Huippunopeus
60 mph. Nopeus
Elinikä
8-14 vuotta
Paino
120-256 kg (265-565 paunaa)

'Afrikan ekosysteemin nopeat, voimakkaat ja rauhalliset jäsenet.'



Nimi kudu kuvaa kahta erilaista antilooppi lajit, joita kutsutaan isommiksi ja vähemmän kuduiksi, joita löytyy Afrikan etelä- ja itäosista. Molemmille lajeille on ominaista pitkät, kiertyvät sarvet, jotka kasvavat kypsän miehen päähän. Niillä on myös samanlaiset elinympäristöt, kehon rakenne ja väritys, vaikka isojen ja pienempien lajien välillä on huomattavia eroja kooltaan. Heidän passiiviset laiduntamistottumuksensa ja luonnollinen naamiointinsa auttavat heitä välttämään sitä, että monet saalistajat havaitsevat helposti kotoperäisessä elinympäristössään.



3 Pitäisi tosiasiat

  • Suuret nopeudet:Nämä olennot voivat saavuttaa yli 60 mph nopeuden yrittäessään paeta saalistajalta.
  • Seremonialliset sarvet:Eläimen kierteiset sarvet ovat arvostettuja paikallisissa uskonnollisissa käytännöissä, ja niistä tehdään myös soittimia.
  • Kohtelias kilpailu:Vaikka miehet joskus harjoittavat uritusta, he eivät yleensä ole kovin väkivaltaisia ​​kilpailtaessa kavereista.

On oltava tieteellinen nimi

Kudu, vaihtoehtoisesti kirjoitettu koodoo, on johdettu paikallisesta nomadisesta Khoikhoi-eläimestä, joka on kotoisin lounaaseen Afrikka . Suurempi kudu luokitellaanTragelaphus strepsicerosja pienempi kudu ontragelapbus parraton. SukuTragelaphusjakaa nimensä sanalla, jonka antiikin Kreikan filosofi Aristoteles esitti alun perin kuvitellun eläimen suullisessa kuvauksessa, joka oli puoliksi vuohi ja puolet Peura .

Tarvitsevat ulkonäköä

Molemmilla lajeilla on samanlainen ruumiinrakenne ja mittasuhteet, vaikka niiden ulkoisissa ominaisuuksissa on muutamia merkittäviä eroja. Molemmilla on harmaa tai ruskea turkki, jonka rikkoo sarja valkoisia raitoja ja muita merkintöjä, mukaan lukien usein nenä näkyvä chevron. Pienemmän lajin kehossa on tyypillisesti 11-15 valkoista raitaa, kun taas suuremmilla lajeilla on yleensä 6-10.



Rungon koko on yksi tärkeimmistä eroista näiden kahden lajin välillä. Pienempi laji on yleensä 3--35 jalkaa pitkä ja painaa 130-230 kiloa. Suurempi kudu voi saavuttaa paljon suuremman koon, potentiaalinen olkapään korkeus on enintään 5 jalkaa ja kypsän aikuisen kokonaispaino vaihtelee välillä 260-600 kiloa. Suurin ennätyksellinen sonniuros painoi yli 690 kiloa.

Kaikilla urospuolisilla kuduilla on potentiaalia kasvattaa kierteisiä sarvia, jotka voivat olla melko pitkiä heidän ruumiinsa koon mukaan. Pienemmät kudu-urokset voivat kasvattaa korkeintaan 3,5 jalan pituisia sarvia, kun taas joistakin suuremmista kuduista on raportoitu jopa 6 jalan urheilusarvet. Nämä sarvet pyrkivät tekemään 2-3 suurta kiertymistä, kun ne kaltevat taaksepäin päästä pään kohti päätepistettä, mikä erottaa ne muista antiloopeista nähtyistä tiukasti haavaisista sarvista.

Kudu eristetty valkoisella pohjalla

Tarvitset käyttäytymistä

Kuten kasvinsyöjät , suurin osa kudu-biologiasta ja -käyttäytymisestä on suunnattu selviytymiseen mahdollisesti ankarassa alkuperäisessä elinympäristössä ja vaarallisten saalistajien välttämisessä. Heillä on taipumus pysyä hyvin paikallaan laiduntamisen aikana, mikä antaa niiden värin antaa tehokkaan naamioinnin. He ovat aktiivisimpia yöllä tai aamulla ja etsivät suojaa tiheällä harjalla päivällä. Kudu matkustaa usein pienissä pakkauksissa tai laumoissa, mutta heitä nähdään myös usein yksin. Aivan kuten muilla antiloopeilla, näillä eläimillä on voimakas lentorefleksi ja ne voivat liikkua hyvin nopeasti välittömän uhan kohdatessa.



Onko elinympäristö

Molemmat kudu-lajit ovat kotoisin Afrikan etelä- ja itäosista. Suurilla kuduilla on paljon suurempi maantieteellinen jakauma, joka sisältää osia Etiopia , Tansania , Kenia ja niin pitkälle etelään kuin Etelä-Afrikka . Keski-Afrikasta löytyy myös joitain eristettyjä poppioneja puuvillalajeista. Pienillä kuduilla on paljon pienempi jakauma ja niitä esiintyy vain itäisillä alueilla lähellä Afrikan sarvea, mukaan lukien Etiopia ja Kenia.

Näillä eläimillä on voimakas hyppy- ja puskutraktori, mikä auttaa heitä navigoimaan karuissa maastoissa kukkuloiden tai vuorten ympärillä ja taivuttamaan rohkeasti tiheän harjan ja kasvun kautta metsäalueilla. He asuvat yleensä metsä- ja metsäalueilla, erityisesti vesilähteiden varrella. Pienemmät kudu ovat hieman vähemmän vedestä riippuvaisia ​​kuin isommat serkkunsa. Molemmat lajit voivat tyydyttää osan vesitarpeestaan ​​etsimällä tietyntyyppisiä kasveja laiduntamisen aikana.

Pidä ruokavaliota

Kudu ovat joustavia silppureita, jotka kuluttavat monenlaisia ​​kasvimateriaaleja metsässä, paksuissa ja avoimilla pelloilla. Pienillä kuduilla tiedetään olevan ruokavalio, joka on enimmäkseen puiden ja pensaiden lehtineen, ja suurin osa jäljellä olevista on viiniköynnöksiä ja vastaavia kasveja. Kudu voi kuitenkin syödä myös lempeitä nuoria versoja, kasvien juuria ja saattaa jopa kohdistaa tiettyihin hedelmiin, kun he löytävät ne. Mehikasvit, jotka varastoivat vettä, ovat myös tärkein kohde kuivakauden aikana. Vankeudessa oleville kuduille syötetään tyypillisesti ruohoa tai sinimailanheiniä jonkin luonnollisen rehun ja rikastettujen pellettien tai keksien rinnalla.

Kudu-saalistajat ja uhkat

Kudu jakaa kotoperäisen levinneisyytensä monien yksinäisten ja saalistajien kanssa, jotka uhkaavat merkittävästi heidän selviytymistään. Ehkä vaarallisimmat saalistajat ovat isot kissalajit, mukaan lukien leijonat , gepardit ja leopardit . Felines pyrkii käyttämään salaa, kärsivällisyyttä ja nopeutta yhdistelemään nopeasti toimivia kuduja väijyttäessään laiduntamisen aikana. Täplikkäät täplät hyeenat ja Afrikkalaiset metsästyskoirat tiedetään myös ansaitsevan tai jäljittävän kudu saalista.

Ihmiset ovat sekä saalistaja että vakava ympäristöuhka kudu-populaatioiden pitkän aikavälin elinkelpoisuudelle. Ihmiset metsästävät eläimiä lihansa, suurten vuotiensa ja arvostettujen sarviensa vuoksi, joita perinteisesti käytetään musiikki-, koriste- ja erilaisten kotitaloustuotteiden valmistamiseen. Alkuperäisiä elinympäristöjä, etenkin vähemmän kuduja, uhkaa myös asutuskeskusten jatkuva kasvu ja kaupallisten viljelyyritysten laajentuminen koko alueella.

Pienkudut ovat erityisen alttiita elinympäristöjen pirstoutumiselle ja metsästykselle pienen maantieteellisen jakautumisensa vuoksi, mikä on aiheuttanut niiden luokittelun lähes uhattu . He voivat myös kärsiä merkittävistä väestötappioista tarttuvista taudeista, kuten karjarutosta, joka on aiemmin tuhonnut lukumäärää. Suurilla kuduilla on paljon suurempi syntyperäinen alue, ja niitä pidetään lajeina vähiten huolta luonnonsuojelijat.

Kudu lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Jotkut kasvinsyöjät voivat saada melko väkivaltaisia ​​parittelukaudella, mutta kudu kuuluvat maanosan rauhallisempiin lajeihin. Miehet kilpailevat usein näyttämällä koonsa profiilissa, kunnes yksi vetäytyy. He voivat kuitenkin fyysisesti taistella lukitsemalla sarvet, jos joku kilpailijoista ei peruuta. Voitokkaat aleet kamppailevat usein naaraiden kanssa alun perin ja seuraavat sitten heitä jonkin aikaa ennen tosiasiallista parittelua.

Naiset ovat raskaana noin 240 päivää ennen yhden vasikan synnyttämistä, joka yleensä painaa noin 10-15 kiloa. Äidit erottuvat ryhmästä ennen kuin he toimittavat vauvan. He jättävät vasikan varovasti piilossa harjaan, kun he etsivät nyrkkiä 4 tai 5 viikkoa syntymän jälkeen. Tässä vaiheessa vasikat seuraavat äitiä rehuihin, kunnes se on noin kuuden kuukauden ikäinen.

Huolimatta huolenpidosta, jonka äiti-kudu näyttää nuorilleen, noin puolet vasikoista kuolee ennen kuuden kuukauden merkintää. Tutkijoiden mukaan vain noin joka neljäs henkilö tekee siitä 3-vuotiaan. Kudu saavuttaa seksuaalisen kypsyyden muutamassa vuodessa, mutta miehet parittelevat harvoin vasta noin 4 tai 5 vuoden ikäisiksi. Nuorten korkeaa kuolleisuutta lukuun ottamatta eläimet elävät usein 10-15-vuotiaana luonnossa ja jopa 20 vankeudessa.

Kaksi aikuista ja yksi vauva kudu

Onko väestö

Tutkijoiden arvion mukaan Afrikassa on jäljellä alle 100000 vähemmän kudu. Niiden rajallinen kotoperäinen alue yhdistettynä ihmisten aiheuttamiin merkittäviin elinympäristön häiriöihin on vakava huolenaihe. Noin kolmasosa heistä asuu tällä hetkellä kansallispuistoissa ja muilla suojelualueilla.

Suurten kudujen tarkkaa populaatiolukua ei tunneta, vaikka vain rajoitetusti Cottonin alalaji löytyy vain Tšad ja Sudan , tarkoittaa, että se voi olla uhkaava ehdokas.

Täytyy eläintarhassa

Smithsonian's National Zoo on pieni kudu-väestö, jota vierailijat voivat tarkkailla. He ilmoittivat urospuolisen kudu-vasikan syntymästä vuonna 2019. Yli tusina muuta kaupunki- ja osavaltion eläintarhaa eri puolilla maata, mukaan lukien Marylandin eläintarha , on myös vähemmän kudu esillä kiinnostuneille katsojille.

Näytä kaikki 13 eläimet, jotka alkavat K: llä

Mielenkiintoisia Artikkeleita