Minke Whale

Minke Whale tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Cetacea
Perhe
Balaenopteridae
Suku
Balaenoptera
Tieteellinen nimi
Balaenoptera acutorostrata

Minkkivalaiden suojelun tila:

Lähes uhattu

Minke Whale Sijainti:

valtameri

Minke Whale Fun Fact:

Minkivalaat ovat Baleen-valaiden perheen pienin jäsen.

Minke Whale Facts

Pääsaalis
Krilli, silli, ankeriaat, kilohaili, villakuore, hopeakala ja lyhtykala
Hauska seikka
Minkivalaat ovat Baleen-valaiden perheen pienin jäsen.
Arvioitu väestökoko
Yhteinen minkkivalas: 180 000; Etelämantereen minkkivalas: 515000
Suurin uhka
Killer Whales
Muut nimet)
Vähemmän Rorqual, Lesser Finback, Teräväpäinen voittaja, Pieni voittaja, Haukivalas
Raskauskausi
10 kuukautta
Veden tyyppi
  • Suola
Elinympäristö
Lauhkeat, trooppiset tai subtrooppiset vedet
Petoeläimet
Ihminen, Hait, Tappajavalaat
Ruokavalio
Lihansyöjä
Keskimääräinen pentueen koko
1
Elämäntapa
  • Lauma
Lempi ruoka
Krill
Tyyppi
Nisäkäs
Yleinen nimi
Minke Whale
Lajien määrä
2
Iskulause
Tunnettuja lajeja on kaksi!

Minkivalaan fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Harmaa
  • Musta
  • Valkoinen
Ihotyyppi
Sileä
Huippunopeus
13 mph
Elinikä
30-50 vuotta
Paino
4536 - 12 700 kg (5 - 14 tonnia)

Muikkuvalaat ovat pienimpiä Baleen-valaista.



Silti tämä nisäkäs voi painaa jopa 20000 kiloa ja kasvaa jopa 35 metriä pitkäksi. Näitä valaita on kaksi päälajia. Ne ovat tavallisia minkivalaita ja Etelämantereen minkivalaita. Nämä valaat ovat mustia tai tummanharmaita ja valkoiset vatsat. Eri Minke Whalesin väreissä, kuvioissa ja tasapainossa on eroja.



Uskomattomia minkkivalas-faktoja!

  • Nämä valaat voivat uida jopa 24 mailia tunnissa paeta a Miekkavalas tai yritä pysyä aluksen mukana.
  • Tämän valaan havaitseminen ei ole kovin helppoa, koska heidän hiutaleet eivät nouse vedestä ennen kuin he sukeltavat pinnan alle.
  • Syötyään nämä valaat voivat jäädä suuren ryhmän luo, mutta muina aikoina he haluavat olla yksin tai vain yhden tai kahden muun valaan kanssa.
  • Nämä valaat voivat pysyä veden alla jopa 20 minuuttia.

Minke Whale -luokitus ja tieteellinen nimi

tieteellinen nimi näiden valaiden kohdalla on Balaenoptera acutorostrata. Balaenoptera tarkoittaa siivekästä valasta ja acutorostrata tarkoittaa terävää kuonoa. Yleisen nimen heille antoi kokematon norjalainen valaanpyyntikohde Meincke. Aluksi hän ajatteli, että minkkivalas oli Sinivalas mutta oli väärässä. Muikkuvalaisia ​​kutsutaan joskus myös pienemmiksi rorqualeiksi, teräväkärkisiksi suomalaisiksi, pienemmiksi takaosiksi, pieniksi suomalaisiksi ja haukivalaiksi.

Ne kuuluvat Mammalia-luokkaan ja kuuluvat Balaenopteridae-perheeseen. Balaenopteridae sisältää kahdeksan erilaista Baleen-valaiden lajia, mukaan lukien Ryhävalaat , Sinivalaat ja Päävalaat .



Näitä valaita on kaksi erilaista lajia. Ne ovat tavallinen eli pohjoinen minkkivalas ja Etelämantereen eli eteläinen minkivalas. Balaenoptera Acutorostrata on pohjoisen minkki-valaiden tieteellinen nimi. Balaenoptera bonaerensis on eteläisen minkkivalaan tieteellinen nimi.

Muikkivalas ulkonäkö

Vaikka nämä valaat ovat noin 35 jalkaa pitkiä ja voivat painaa jopa 20000 kiloa, he ovat itse asiassa Baleen Whale -perheen pienin jäsen. Tämän lajin naaraat ovat usein hieman isompia kuin urokset.

Pohjoisen minkkivalaan ruumis on tummanharmaasta mustaan. Heidän vatsansa ovat valkoisia, ja selässä heidän päänsä takana on kevyt chevron-merkintä. Tämän lajin kuviot ja värit voivat vaihdella valasta valaan tyypillisesti niiden maantieteellisen sijainnin perusteella. Näiden valaiden suussa roikkuvia baleeni- tai keratiinilevyjä on myös jonkin verran vaihtelua. Heillä on jossain välillä 240-360 baleenilevyä. Northern Minke Whalesissa on myös valkoinen nauha räpylöissään.



Pohjoisella valaalla on alalajia, jota kutsutaan kääpiöminkkivalaisiksi. Kuten heidän nimensä viittaa, tämä alalaji ei kasva niin suureksi tavalliseksi minkivalaiseksi. Ne painavat tyypillisesti vain noin 14000 kiloa ja ovat noin 26 metriä pitkiä. Toinen ero kääpiö- ja kinkkivalaiden välillä on se, että heillä on musta reunus baleeniensa ympärillä. Heidän rintakehän mukana tulee myös kirkkaan valkoinen laastari, joka ulottuu ylöspäin selkä- ja hartiaalueelle.

Muinaisvalaiden toisella päälajilla, Etelämantereella tai etelässä, minkki-valailla on myös joitain eroja pohjoisen minkivalaiden kanssa. Heidän suunsa sivuilla on 200-300 baleenilevyä. Toisin kuin tavalliset ja kääpiöminkki-valaat, joiden rintalevyissä on valkoinen nauha, eteläisen minkkivalaan räpylät ovat harmaita ja valkoisella reunalla. Toinen ero tässä lajissa on, että heillä on epäsymmetrinen tasapaino. Suun vasemmalla puolella on pienempi määrä baleenilevyjä kuin oikealla puolella. Vasemmalla puolella on vähemmän valkoisia baleenilevyjä kuin oikealla puolella.

Kääpiö minkivalas (Balaenoptera acutorostrata) veden alla Suuressa Valliriutassa
Kääpiö Minke -valas veden alla Suurella Valliriutalla

Muikkivalaiden levinneisyys, populaatio ja elinympäristö

Näitä valaita löytyy monista paikoista ympäri maailmaa. Vaikka he suosivat boreaalisia (pohjoisia) tai lauhkeamman veden elinympäristöjä, tätä lajia esiintyy joskus myös uimassa trooppisilla tai subtrooppisilla vesillä. Syötettäessä he etsivät usein viileämpää vettä korkeammalla leveysasteella. Nämä valaat voivat halutessaan uida joko rannikko- tai offshore-vesillä.

Nämä valaat ruokkivat noin 62 metriä veden pinnan alla. Suurin syvyys, johon he sukeltavat, on noin 350 jalkaa pinnan alla.

Heidän ensisijainen elinympäristö voidaan usein ennustaa heidän iän, sukupuolen ja lisääntymistilan perusteella. Useimmissa tapauksissa vanhemmat miehet pysyvät lähempänä jääreunaa napa-alueilla kesän ruokintakauden aikana. Vanhemmat naiset puolestaan ​​yleensä päättävät jäädä enemmän rannikkovesille, mutta silti korkeammalle leveysasteelle. Kesän ruokintakauden aikana nuoremmat ja kypsymättömät valaat pyrkivät pysymään alemmilla leveysasteilla.

Pohjoinen minkkivalas löytyy Tyynenmeren ja Atlantin valtameriltä. Kesällä heillä on tapana pysyä lähempänä arktisen jään reunaa. Talvikuukausina ne löytyvät melkein yhtä etelään kuin päiväntasaaja.

Kesällä kääpiöminkkivalaat yleensä pysyvät lähempänä eteläisiä napa-alueita. Niitä löytyy myös lämpimämmästä vedestä alemmilla leveysasteilla kuin muut valaat. Esimerkiksi tätä alalajia voi esiintyä Suuren Valliriutan varrella Australiassa tai lähellä Etelä-Afrikkaa tai Etelä-Amerikkaa.

Etelämantereen minkkivalaat löytyvät monista eri paikoista eteläisellä pallonpuoliskolla. Tämä laji on havaittu lähellä Brasiliaa, Magellanin salmella, Etelä-Chilessä, sekä Uuden-Seelannin ja Australian lähellä.

Sekä tavalliset että Etelämantereen minkivalaat osallistuvat kausittaiseen muuttoliikkeeseen. He pysyvät lähempänä pohjois- tai etelänavaa keväällä ja uivat kohti trooppisempia vesiä syksyllä ja talvella. Koska kausi esiintyy eri puolipalloilla, tavalliset ja Etelämantereen valaat eivät tavata ja / tai sekoita päiväntasaajan lähellä. Nämä valaat voivat uida jopa 263 mailia, kun he muuttavat.

Nämä valaat eivät ole uhanalaisia ​​lajeja. Tavallisilla valasvalailla on tällä hetkellä IUCN: n (Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto) suojelutaso. Tutkijat uskovat, että näitä valaita on jäljellä yli 180 000.

Etelämantereen minkki on hieman suurempi uhka joutua uhanalaiseksi. IUCN: n mukaan se on lueteltu lähellä uhattuna. Tämän lajin arvioidaan olevan jäljellä noin 515 000 valasta.

Minke Whale Predators and Prey

Minke Whale Predators: Mikä syö Minke Whale?

Killer Whales ovat suurin uhka näille valaille. Jopa 85% Killer Whale -ruokavaliosta koostuu niistä. Jos Killer Whale jahtaa Minkea, valas yrittää päästä pois uimalla hyvin nopeasti. Avovedessä he pystyvät ylläpitämään nopeutta 9-18 mailia tunnissa yrittäessään paeta. Valaalla on parhaat mahdollisuudet paeta näissä avoimen veden skenaarioissa, koska heillä on suurempi kestävyys pitkiä matkoja kuin Killer Whaleilla. Muina aikoina tappajavalaat voivat kuitenkin kulmata nämä valaat satamassa tai lahdella. Näissä skenaarioissa valaalla on paljon pienemmät mahdollisuudet selviytyä.

Ihmisillä oli myös rooli valaiden määrän vähenemisessä. Alun perin tämän valalajin katsottiin olevan liian pieni sen arvoinen, kun taas muiden lajien populaatiot alkoivat laskea, ne kohdennettiin myös niihin. Vaikka kaupallinen valaanpyynti on kielletty, jotkut ihmiset yrittävät edelleen kiinni ja tappaa nämä olennot.

Mitä minkivalaat syövät?

Atlantin pohjoisosassa elävä tavallinen minkki syö erilaisia ​​erityyppisiä ruokia. Jotkut näistä ovat Krill , Silli, hiekka-ankeriaat, villakuore ja kilohaili. Tyynenmeren pohjoisosassa elävät tavalliset minkinkalat syövät japanilaista sardellia, Tyynenmeren Saurya ja Krill .

Etelämantereen valaan ruokavalio koostuu Etelämantereen krillistä, Jääkrillistä, Etelämantereen Jonasfishistä, Etelämantereen lyhtykalasta, Etelämantereen hopeakalasta, Nototheniasta ja Chionadracosta.

Muikkivalaiden lisääntyminen ja elinikä

Nämä valaat saavuttavat sukupuolisen kypsyyden, kun ne ovat noin 23 jalkaa pitkiä. Tavallisten lajien kohdalla tämä tapahtuu 3-8-vuotiaana, ja Etelämantereen valaiden kohdalla 7-8-vuotiaana. Tutkijat ovat edelleen epävarmoja siitä, kuinka nämä valaat parittelevat, koska sitä ei ole koskaan havaittu.

Näiden valaiden tiineys on noin 10 kuukautta. Tutkijat ovat spekuloineet, että äiti hoitaa vasikoita neljän ja kuuden kuukauden ikäisinä. Naisilla on yleensä vasikka noin kahden vuoden välein.

Näillä valailla on pitkä elinikä; he voivat elää jopa 50-vuotiaiksi.

Muikkivalas kalastuksessa ja ruoanlaitossa

Vaikka eläinorganisaatiot yrittävät estää useampien valaiden kuoleman valaanpyynnillä, nämä valaat ovat edelleen kohdennettuja ja kiinni joillakin maailman alueilla. Islannissa tämä valaan liha on a yhteinen tarjonta . Matkailijat pitävät sitä eksoottisena herkkuna vieraillessaan Reykjavikissa. Tosiasiat ovat kuitenkin, että valaanlihan syöminen kannustaa valaanpyyntiä jatkamaan ja voi vaarantaa tällaiset valaat.

Näytä kaikki 40 eläimet, jotka alkavat M: llä

Mielenkiintoisia Artikkeleita