Opossumi

Possumin tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Diprotodontia
Perhe
Phalangeriformes
Suku
Phalangeridae
Tieteellinen nimi
Phalangeriforme

I Suojelun tila:

Vähiten huolta

I Sijainti:

Oseania

Possumin tosiasiat

Pääsaalis
Hyönteiset, lehdet, kukat
Elinympäristö
Bushland ja sademetsät
Petoeläimet
Fox, kissa, petolinnut
Ruokavalio
Omnivore
Keskimääräinen pentueen koko
2
Elämäntapa
  • Yksinäinen
Lempi ruoka
Ötökät
Tyyppi
Nisäkäs
Iskulause
Australian mantereella on 69 lajia!

Possumin fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Harmaa
  • Musta
  • Valkoinen
  • Niin
Ihotyyppi
Turkista
Huippunopeus
15 mph
Elinikä
5-8 vuotta
Paino
0,1--14,5 kg (0,22-32 paunaa)

'Possumi on yksi yleisimmistä pussieläimistä Australiassa.'



Nämä yölliset eläimet voivat navigoida korkeissa puissa yllättävällä ketteryydellä ja aplombilla. Joskus ihmisten rinnalla asuvia, possumeja voidaan nähdä tai jopa kuulla kiertelevän katoilla tai kannilla yöllä. Sanoja possums ja opossums käytetään joskus vaihdettavasti, mutta ne tarkoittavat tosiasiallisesti eri asioita. Opossum viittaa nimenomaan amerikkalaisiin opossumeihin. Possum puolestaan ​​viittaa Australian lajikkeeseen, jolla on tieteellinen nimiPhalangeriformes. Ne kuuluvat eri luokkiin, mutta ovat molemmat esimerkkejä pussieläimistä.



3 Possumin tosiasiat

  • Pussieläin on muinainen nisäkäslinja, joka hajoaa istukan nisäkkäistäyli 100 miljoonaa vuotta sitten. Nykyaikaiset omistukset, kengurut ja koaalat ovat todennäköisesti kehittyneet yhteisestä esi-isästä, joka asui noin 20-30 miljoonaa vuotta sitten.
  • Miehet ja naiset tunnetaan nimellätunkit ja jills, kun taas ryhmää kutsutaan passeliksi.
  • Australiassa ja joillakin läheisillä saarilla kaupunkien leviäminen on tehnyt kohtaamisista paljon yleisempiä. Joskus pidetään tuholaisena,possumit haluavat piiloutua pimeillä alueillakuten ullakot, vajat ja autotallit, aiheuttaen vahinkoa ja tuhoa puutarhoille, maatiloille, metsille ja laitteille. Ne eivät yksinään aiheuta vaaraa ihmisille, mutta ne voivat levittää sairauksia lävistämällä ihon terävillä kynsillään. Jos kohtaat sellaisen asunnossasi tai sen lähellä, on hyvä välttää kontakteja ja antaa ammattilaisten poistaa ne inhimillisellä tavalla.

Possumin tieteellinen nimi

tieteellinen nimi Possumista onPhalangeriformes, joka on peräisin kreikkalaisesta sanastaphalanger, mikä tarkoittaa hämähäkinverkkoa viitaten takajalkojen sulautuneisiin numeroihin. Possumit jaetaan edelleen useisiin eri perheisiin ja sukuihin. PerhePhalangeridaesisältää suurimman osan possumista, mukaan lukien tunnetut yleiset harjahännän possumit ja cuscus. Muita muunnelmia ovat kääpiö possums, rengas-tail possums, triokit ja purjelentokoneet. Tyynenmeren alueella on noin 70 erilaista possumilajia. Ne kuuluvat marsupial-järjestykseenDiprotodontiakera kengurut , wallabies , koalas ja vombatit .

Nämä piirteet ovat yleensä jaettuja kaikkien omaisuuksien kesken, mutta se vaihtelee silti valtavasti, erityisesti niiden koon suhteen. Pienin laji on Tasmanian kääpiö possum, joka on alle 3 tuumaa pitkä ja painaa vähemmän kuin lyijykynä. Suurimmat lajit ovat kaksi karhu-cuscusta, joka painaa jopa 22 kiloa tai noin kotieläimen kissan koon. Possumit vaihtelevat myös muiden fyysisten ominaisuuksien suhteen. Harjas-hännän omalla on erittäin karvainen häntä, jonka alapuoli on alasti. Rengas-tail possumilla on toisaalta monivärinen häntä.



Ehkä kaikkien possumien ainutlaatuisin mukautus on purjelentokone. Kuten nimestä voi päätellä, näillä lajeilla on kehittyneet raajojensa väliin suuret iholäpät, joiden avulla ne voivat liukua ilmassa. Nämä läpät ovat hyvin samanlaisia ​​kuin lentävät oravat (joka on itse asiassa jyrsijä ja istukan nisäkäs, ei pussieläin). Tämä on esimerkki yhtenevästä evoluutiosta: kahdesta erillisestä eläimestä kehittyy samanlaisia ​​piirteitä täsmälleen samoista syistä. Suurin osa purjelentokoneista miehittää Petaurus-suvun, mutta sulkahännän purjelentokone, jolla on hammastetut varpaat sileän kuoren kiipeilyyn, on oma suku, nimeltään Acrobates.

Possum oksalla

Possumin käyttäytyminen

Possumit vaihtelevat käyttäytymisensä suhteen yhtä paljon kuin fyysisten ominaisuuksiensa suhteen. Harjahäntäpalsumit ovat yöllisiä ja yksinäisiä olentoja, jotka kokoontuvat vain lisääntymiskaudeksi. Kaikkien omaisuuksien maanpäällisinä ja maanpäällisinä he voivat asua lähellä ihmisten koteja ja puutarhoja. Rengas-tail possums ovat toisaalta erittäin sosiaalisia olentoja, jotka asuvat yhteisöpesissä, jotka tunnetaan nimellä dreys. Nämä ryhmät koostuvat yleensä uros- ja naaraspuolisesta jalostusparista ja jälkeläisistä. Edellä mainituilla purjelentokoneilla (mukaan lukien tunnetut oravapuristimet ja sokeripurjelentokoneet) on raajojensa välissä läpät liukumaan puun oksien ja alla olevan maan välillä. Yhden lajin on havaittu kulkevan jopa 65 jalkaa kerralla.

Possumit ovat melko oppivaisia ​​kaikkiruokaisia, jotka toimivat vain aggressiivisesti uhattuna. Jotkut heidän puolustuskäyttäytymisistään sisältävät kuolleen pelaamisen, röyhkeyden, hampaiden kantamisen tai huonon hajun erittämisen. Kun he eivät metsästää, possums viettävät suurimman osan ajasta hoitamiseen tai nukkumiseen. Possumit kommunikoivat keskenään (ja mahdollisten uhkien kanssa) sekä äänen että hajun kautta. Heidän hälytys-, parittelupuhelu- ja sijaintipuhelupakettinsa kuuluvat piikit, vihellykset, napsautukset, murinat ja ulvonta. Heidän rinnassaan on myös tuoksurauhasia alueen merkitsemiseksi.



ei voi asua

Possumi on kotoisin Australian metsistä ja ympäröiviltä Tasmanian, Uuden-Guinean, Celebesin ja Salomonin saarilta. Niiden yleisimpiä elinympäristöjä ovat sademetsät, eukalyptimetsät, metsät, rannikkoalueiden pensaat ja jopa ihmisten kaupunginosat. Ainoa asia, jota he tarvitsevat, on suhteellisen tiheä puuverkosto, jossa he voivat asua suojelun ja ruoan vuoksi.

I Diet

Possums on kehittynyt suosimaan kaikkiruokaista ruokavaliota, joka sisältää ötökät , munia ja erilaisia ​​kasviperäisiä aineita, joista osa on myrkyllistä muille eläimille. Jos heille annetaan mahdollisuus, he ryhtyvät myös muiden eläinten ja ihmisten jättämään ruokaan. Ruokavalion tarkka koostumus vaihtelee ruoan saatavuuden perusteella paikasta toiseen, joten niitä voidaan parhaiten kuvata opportunistisiksi. Joillakin possum-lajeilla on laajentunut cecum (pussi suolistossa) fermentoimaan ja sulattamaan ruokavalionsa erittäin kuitupohjaisia ​​elintarvikkeita. Molaarihampailla on terävät kärjet, jotka auttavat heitä pureskelemaan kovaa kasviainetta.

Possumin saalistajat ja uhkat

Possumit ovat yleensä saalistajia käärmeet , kissat , koirat , ketut , pöllöt, tiikeri tikkuja ja muut suuret saalistajat. Tiikeri-käärmeet ja käärmeet ovat endeemisiä Australialle, mutta eurooppalaiset uudisasukkaat toivat markkinoille monia muita lajeja, jotka ovat ajaneet lukumäärää alas. Ihmiset ovat metsästäneet possumeja turkistaan, mutta suurin uhka niiden olemassaololle on sekä tulipalojen että ihmisen toiminnan tuhoama elinympäristö. Kuten vuosien 2019--2020 tulipalojen tuhoisa luonne osoitti, ilmastonmuutos pahentaa näitä tapauksia suuresti.

Possumin lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Lisääntyminen vaihtelee yksiavioisuudesta (yksi perämies) moniavioisuuteen (useita kavereita) ja melkein kaikkeen siltä väliltä. Vain vuoristoharjan possiumilla on kyky muuttaa parittelujärjestelmäänsä mielijohteesta sen perusteella, kuinka paljon ruokaa on saatavilla ympäristössä. Miehet kurkistavat naaraita äänekkäästi ja saattavat isätä useita nuoria ryhmiä koko parittelukauden ajan.

Kun pari on pariutunut, naaras tuottaa yhden tai kaksi (harvoin kolme) elinkelpoista jälkeläistä, tyypillisesti vuoden keskikuukausina. Jotkut lajit tuottavat jopa 10 jälkeläistä, mutta suurin osa vauvoista kuolee nopeasti, jättäen vain muutaman taakseen. Maksimoidakseen selviytymismahdollisuudet äiti löytää mukavan piilopaikan puiden onttoihin tai hylättyihin lintupesiin kantamaan poikasiaan. Vain harvat lajit rakentavat pesiä tyhjästä.

Kuten monien muidenkin eläinlajien kohdalla, äiti on vastuussa suurimmasta osasta vanhempainvelvoitteita, kun taas isät eivät edistä melkein mitään heidän selviytymiseensä. Yhteinen rengas-tail possum on ainoa laji, jossa myös uros ottaa merkittävän roolin nuorten hoidossa.

Raskausaika on yleensä melko lyhyt. Harjahäntäpalsumien joukossa se kestää vain 16 tai 17 päivää. Nuoret ilot, kuten heitä kutsutaan, ryömivät syntymäkanavasta äidin pussiin ruokkiakseen maidollaan. Tässä vaiheessa he ovat edelleen sokeita ja kuuroja, ja niiden koko on vain muutama senttimetri. Ilot ovat niin riippuvaisia ​​äidistä, että heidän huulensa sulautuvat itse asiassa nännin ympärille estääkseen kontaktin menettämisen useiden ensimmäisten viikkojen ajan. Vaikka itsestään tulee itsenäisempi, joey pysyy äidin pussissa suojan ja turvallisuuden suhteen seuraavien kuukausien aikana. Kun se on vihdoin liian iso pussille, se siirtyy joskus äidin selälle.

Possumi saavuttaa sukupuolisen kypsyyden yleensä ensimmäisen vuoden tai kahden aikana. Monet joutuvat saalistajien ja tautien uhreiksi ennen kuolemaansa luonnollisista syistä, joten joidenkin lajien elinikä on yleensä enintään 10 tai 15 vuotta luonnossa. He voivat elää vielä pidempään vankeudessa, missä se on suojattu useimmilta uhilta.

vauva voi

I Väestö

Väestömääriä on vaikea arvioida, mutta suojelun tila voi vaihdella melko voimakkaasti lajeittain. IUCN: n punaisen luettelon mukaan, joka on riippumaton organisaatio, joka seuraa monien eläinten suojelun tasoa, possumit voivat vaihdella vähiten huolta ja äärimmäisen uhanalainen . Australialaisella rannikkoalueella laajalle levinnyt harja-tail possum on integroitunut niin hyvin ihmisyhteiskuntaan, että se on yleinen näky. Spektrin toisessa päässä länsimainen pyrstöpossu ja keijuhupi ovat molemmat kriittisesti uhanalaisia. Australian hallitus on tällä hetkellä suojellut monia lajeja. On laitonta metsästää, ansaan tai tappaa monia omaisuuksia mistä tahansa syystä. On kuitenkin arvioitu, että neljännes Australian 27 poskilajista on tällä hetkellä uhattuna sukupuuttoon.

Possums eläintarhassa

San Diegon eläintarha , joka on yksi harvoista eläintarhoista Yhdysvalloissa ja jolla on kaikenlaisia ​​australialaisia ​​omaisuuksia, on pitkä historia itäisen yhteisen pyrstövaraston kanssa. Kolme alkuperäistä jäsentä (uros ja kaksi naista) tuotiin eläintarhaan jo vuonna 1984. Eläintarha sai useita vuosia ilman omistuksia eläintarhasta. Healesvillen pyhäkkö Victoria, Australia, mutta he eivät ole aina esillä.

Näytä kaikki 38 eläimet, jotka alkavat P: llä

Mielenkiintoisia Artikkeleita