Supikoira

Supikoiran tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Carnivora
Perhe
Canidae
Suku
Nyctereutes
Tieteellinen nimi
Nyctereutes procyonoides

Supikoiran suojelun tila:

Vähiten huolta

Supikoiran sijainti:

Aasia
Eurasia
Euroopassa

Supikoiran tosiasiat

Pääsaalis
Sammakot, kala, jyrsijät
Erottuva piirre
Taitavat etutassut ja kärki
Elinympäristö
Paksut metsät lähellä vettä
Petoeläimet
Ketut, sudet, villikissat
Ruokavalio
Lihansyöjä
Keskimääräinen pentueen koko
8
Elämäntapa
  • Pakkaus
Lempi ruoka
Sammakot
Tyyppi
Nisäkäs
Iskulause
Ainoa lepotilassa oleva koira!

Supikoiran fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Keltainen
  • Musta
  • Niin
Ihotyyppi
Turkista
Huippunopeus
25 mph. Nopeus
Elinikä
3-8 vuotta
Paino
3 kg - 10 kg (6,6 paunaa - 22 paunaa)
Pituus
50 cm - 65 cm (19,6 tuumaa - 26 tuumaa)

'Supikoirat voivat kiivetä puihin, uida ja sukeltaa veden alla'



Pesukarhu asuu Euroopassa ja Aasiassa. Vaikka ne näyttävät samanlaisilta kuin pesukarhu , ne eivät liity heihin. Nämä eläimet ovat kaikkiruokaisia ​​ja ovat aktiivisia yöllä ja osan päivästä. Niiden elinikä on 6-11 vuotta. Ne ovat sosiaalisia eläimiä, jotka elävät pareittain tai pieninä ryhminä.



Uskomaton supikoiran tosiasiat!

• Nämä eläimet liittyvät läheisesti kettuun
• Heillä on keskimäärin 6 vauvaa pentueessa
• He syövät lintuja, kaloja, hyönteisiä ja hedelmiä
• Näillä olennoilla on erittäin heikko näkökyky
• He hibernoituvat äärimmäisten lumimyrskyjen aikana



Supikoiran tieteellinen nimi

Näiden eläinten tieteellinen nimi on Nyctereutes procyonoides. Kreikkalaiset sanat Nyctereutes procyonoides tarkoittavat yön vaeltajaa. Sana hajotetaan tällä tavalla: nykt (yö), ereutes (vaeltaja). Japanilainen pesukarhu, japanilainen mäyrä, tanuki, mangut ja Neoguri ovat muita tähän nisäkkääseen liittyviä nimiä. Neoguri on näiden eläinten korealainen nimi.

Mangut tai tanuki on alalaji, jolla on pienempi kallo ja pienemmät hampaat kuin japanilaisella pesukarhu koiralla. Korean pesukarhu (alias Neoguri) ja Ussurin pesukarhu ovat kaksi muuta alalajia.

Pesukarhu kuuluu Canidae-perheeseen ja kuuluu Mammalia-luokkaan.



Supikoiran ulkonäkö

Näiden eläinten paksu takki on sekoitus ruskeaa, harmaata, ruskeaa ja mustaa hiusta. Siinä on musta häntä ja musta raita olkapäissään. Supikoirilla on kaksi tummaa silmää ja korvaa, jotka ovat samanlaisia ​​kuin ketun korvat.

Japanissa ja Kiinassa on muutama mangut tai tanuki, joiden turkki on puhdasta valkoista turkista. Sanotaan, että jos näet kokonaan valkoisen tanukin, voit odottaa onnea tulemaan tiesi. Valitettavasti näitä tanukia nähdään harvoin.

Aikuisen pituus on 20--27 tuumaa. Jos asetat riviin 13 golf-teetä päästä päähän, ne olisivat yhtä pitkiä kuin 27 tuuman pitkä pesukarhu. Aikuisen eläimen paino on 9-20 kiloa. Esimerkiksi 20 kilon pesukarhu painaa suunnilleen samaa kuin kaksi keskikokoista kotikissat . Raskain pesukarhu voi saada 22 kiloa.

Heillä on huono näkö, mutta erinomainen haju. Tämä auttaa heitä löytämään saaliin, varsinkin kun metsästetään yöllä.

Pesukarhu söpö lähikuva muotokuva talvimetsässä

Naamioituneet kasvot

Näiden eläinten kaulassa on mustat hiukset, ja nenässä on mustat hiukset ja molempien silmien ympärillä mustat renkaat. Tämä mustien hiusten naamio tekee eläimestä näyttävän pesukarhu. Nyt tiedät kuinka se sai nimensä! Mutta se ei oikeastaan ​​liity pesukarhuun. Itse asiassa sen lähin sukulainen on kettu .

Pesukarhu käyttäytyminen

Tämä nisäkäs on sosiaalinen ja elää pareittain tai pienen perheen kanssa. Raccoon-koirien ryhmää kutsutaan pakkaukseksi. He yrittävät välttää näkymistä, mutta heistä tulee aggressiivisia, jos he tuntevat olevansa uhattuna.

Tämän eläimen ruskea takki antaa sen sulautua ympäristöönsä suojana saalistajia vastaan. Nämä nisäkkäät voivat myös uida ja kiivetä puihin uhkien välttämiseksi. Kyky kiivetä puihin on ominaisuus, jonka he jakavat yhden muun Canidae-perheen eläimen, nimittäin harmaan kanssa kettu .

Supikoiran elinympäristö

Pesukarhu asuu Euroopassa ja Aasiassa. He asuvat erityisesti Kiinassa, Japanissa, Venäjällä, Vietnamissa, Pohjois-Koreassa, Etelä-Koreassa, Itävallassa, Ranskassa, Unkarissa, Puolassa, Romaniassa, Slovakiassa, Saksassa, Ruotsissa ja Suomessa.

Nämä eläimet elävät lauhkeassa ilmastossa. Niiden elinympäristöön kuuluvat havupuut ja lehtipuumetsät yhtä hyvin kuin niityt . Heidän on myös tiedetty asuvan kaupunkiympäristössä.

Nämä nisäkkäät elävät urissa, jotka sijaitsevat paksun kasvillisuuden alueilla, missä he voivat piiloutua ja sulautua ympäristöönsä. Kun elinympäristössä ruokaa on vähän, nämä nisäkkäät siirtyvät etsimään uutta aluetta, jossa saalista on paljon. Ne ovat sopeutuvia ja voivat liikkua pitkiä matkoja löytääkseen ruokalähteen.

Näiden eläinten toiminta hidastuu talvella joulukuusta helmikuuhun. He hibernoituvat, mutta vain vakavien lumimyrskyjen aikana. He löytävät hylätyn uran, jonka on luonut a mäyrä tai muuta eläintä ja asettuvat kylmiin sääkuukausiin. Nämä nisäkkäät lepotilassa pareittain.

Pesukarhu ruokavalio

Mitä nämä eläimet syövät? Nämä eläimet ovat kaikkiruokaisia. Se syö linnut , ötökät , liskoja , käärmeet ja hiiret . Kasvit, marjat ja pähkinät ovat myös valikossa. Tämä nisäkäs voi uida, joten se vangitsee sammakot , rapuja ja kalastaa jokissa ja puroissa.

Jotkut pesukarhu koirat elävät kaupunkiympäristössä, jossa villieläimiä on vähän. Joten heidän on tiedetty kaivavan roskakorien läpi ja syövän ihmisten heittämiä jäämiä. Joskus supikoirat varastavat munia lintujen pesistä. Lyhyesti sanottuna he sopeutuvat syömään mitä tahansa heidän ympäristössään, ja heitä kutsutaan joskus puhdistajiksi.

Supikoiran saalistajat ja uhkat

Näillä eläimillä on muutama petoeläin, mukaan lukien ahmat , sudet , ilves , Kultainen kotkat ja kotieläiminä pidetyt koirat . Jos eläin ei pääse saalistajalta, sillä on vain hampaat ja kynnet suojaamiseen. Monet sen saalistajista ovat vahvempia ja voivat voittaa tämän nisäkkään.

Ihmiset ovat toinen uhka näille eläimille. Supikoiran turkikselle on kysyntää, joten ne joutuvat joskus salametsästäjien asettamiin ansoihin. Lisäksi Japanissa nämä eläimet ovat eräänlainen keittiö.

Pesukarhu koiria, jotka asuvat kaupunkien ympäristössä kodeissa, pidetään tuholaisina, koska ne voivat levittää tautia lemmikkeille ja jopa ihmisille. Joskus he myrkytetään tai ammutaan, jos he joutuvat näihin ympäristöihin. Ne voidaan tappaa yrittäessään ylittää teitä myös vilkkailla alueilla.

Kaikista niiden saalistajista ja uhista huolimatta näiden eläinten virallinen suojelutila on Vähiten huolta . Heidän väestönsä luokitellaan vakaana.

Supikoiran lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Näiden eläinten astutuskausi alkaa helmikuussa ja kestää huhtikuun. Nainen vapauttaa tuoksun ilmoittaakseen olevansa valmis astumaan. Kolme tai neljä miestä taistelee hänen puolestaan ​​nähdäkseen kumpi on vahvin. Kerran naaras- ja urospari ovat elämän parit. Tämä tarkoittaa, että ne ovat yksiavioisia.

Naisen raskausaika on 60-70 päivää. Pesukarhu vauvat, tunnetaan myös nimellä pennut , ovat syntyneet huhtikuussa tai toukokuussa. Naaralla on yleensä kuusi poikaa pentua kohden, mutta pentueita on ollut jopa 15 tai 16 pentua. Sekä urokset että naiset auttavat hoitamaan pentujaan.

Nämä pennut ovat syntyneet sokeiksi ohuilla karkeilla karvoilla. Ne painavat kahdesta kuuteen unssia. Kuuden unssin pesukarhu painaa samaa kuin lemmikkihamster. Kymmenen päivän kuluttua pentujen silmät avautuvat. Heitä imetetään elämänsä 40–60 ensimmäisen päivän ajan, mutta he alkavat syödä kiinteitä ruokia kolmen viikon ikäisinä.

Pennut pysyvät vanhempiensa kanssa neljän ja puolen kuukauden ikäisiksi. Sen jälkeen he menevät ulos ja asuvat itsenäisesti. He saavuttavat aikuisen 10 kuukauden ikäisenä. Näiden nisäkkäiden elinikä on 6-11 vuotta. Vanhin japanilainen mäyrä eli pesukarhu kuoli 16-vuotiaana. Sen nimi oli Tanu ja se asui perheen kanssa Japanissa.

Kun nämä nisäkkäät ikääntyvät, he voivat tarttua loisiin ja kirppuihin sekä kehittää suonet. Joissakin tapauksissa heidän on tiedetty kuljettavan raivotautia.

Pesukarhu populaatio

Näiden eläinten suojelutila on vähiten huolestuttava. Vaikka heidän tarkkaa populaatiotaan ei tunneta monilla alueilla, tutkijoiden arvion mukaan Suomessa on noin 120 000 aikuista pesukarhu koiraa.

Tämän nisäkkään populaatio luokitellaan vakaana lähinnä siksi, että se on sopeutuva olento, joka voi löytää ruokaa ja suojaa useista ympäristöistä.

Pesukarhu eläintarhassa

• Lisätietoja pesukarhuista eli tanukista Eläintarha Atlanta

Näytä kaikki 21 eläimet, jotka alkavat R: llä

Mielenkiintoisia Artikkeleita