Silmälasikarhu

Silmälasikarhu tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Carnivora
Perhe
Ursidae
Suku
Tremarctos
Tieteellinen nimi
Ottaa Tremarctos

Silmälasikarhun suojelun tila:

Uhanalainen

Silmälasikarhu Sijainti:

Etelä-Amerikka

Silmälasikarhu tosiasiat

Pääsaalis
Marjat, hiiret, linnut
Erottuva piirre
Kevyet silmälasit kasvoilla ja pitkillä kynsillä
Elinympäristö
Rannikkometsät ja aavikot
Petoeläimet
Ihminen, Jaguar, Vuorileijona
Ruokavalio
Omnivore
Keskimääräinen pentueen koko
2
Elämäntapa
  • Yksinäinen
Lempi ruoka
Marjat
Tyyppi
Nisäkäs
Iskulause
Kotoisin Etelä-Amerikan Andien vuorilta!

Silmälasikarhu fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Harmaa
  • Musta
  • Valkoinen
Ihotyyppi
Turkista
Huippunopeus
30 mph. Nopeus
Elinikä
20-30 vuotta
Paino
130kg - 200kg (286lbs - 440lbs)
Korkeus
1,5 m - 2 m (4,9 - 6,6 jalkaa)

'Silmälasikarhut kommunikoivat muiden karhujen kanssa huutavien, kurisevien ja purruttavien äänien kanssa'



Tämän karhun nimi liittyy rusketettuihin tai vaaleaihin hiuksiin molempien silmiensä lähellä, mikä näyttää siltä, ​​että sillä on silmälaseja tai silmälaseja. Uros silmälasikarhut voivat kasvaa 6 ja puoli metriä pitkiksi. Nämä karhut elävät Etelä-Amerikassa. He ovat kaikkiruokaisia, jotka tekevät kodinsa puihin.



5 silmälasikarjan faktaa

• Tätä karhua kutsutaan myös Andien karhuksi, koska se elää lähellä Andien vuoristoa Etelä-Amerikassa

Silmälasikarhut tekevät puusta alustan tai pesän tukevista oksista, jossa he voivat syödä ja nukkua

• Nämä karhut ovat aktiivisia ympäri vuoden, koska heille on tarjolla ruokaa ympäri vuoden

Silmälasikarhut haluavat elää yksin

• Nämä karhut syövät hedelmiä ja kasveja, joissa on piikisiä lehtiä, sekä hyönteisiä ja jyrsijöitä

Silmälasikarhu tieteellinen nimi

Silmälasikarhu on tämän eläimen yleinen nimi ja Tremarctos ornatus on sen tieteellinen nimi. Sitä kutsutaan joskus Andien karhuksi. Se kuuluu Ursidae-perheeseen ja kuuluu nisäkkäiden luokkaan.

Tremarctos ornatus on kreikkalainen sana. Trem tarkoittaa reikää, kun taas arctos tarkoittaa karhua. Sana reikä on viittaus tämän karhun olkaluun luuhun. Sana ornatus tarkoittaa koristeltua. Koristeltu viittaa karhun turkin epätavalliseen väriin.

Tämä karhu on ainoa karhu, joka asuu Etelä-Amerikassa. Sen lähin sukulainen tunnetaan nimellä Floridan silmälasikarhu tai tremarctos floridanus. Mutta Floridan silmälasikarhu on nyt Sukupuuttoon kuollut .



Silmälasien karhu ulkonäkö ja käyttäytyminen

Silmälasien karhun turkki on musta ja ruskea. Näillä karhuilla on valkoinen tai vaalea turkki, joka luo puoliympyrän kuvion molempien silmien ympärille.

Jokaisella silmälasikarjalla on ainutlaatuinen valkoisten merkintöjen kuvio turkissa, joka peittää pään, kaulan ja rinnan. Ei kahta silmälasikarhua näytä samalta! Tutkijat ajattelevat näiden merkintöjen olevan karhun sormenjälkiä.

Uroskarhut ovat noin kaksi kertaa suurempia kuin naaraat. Miehet voivat kasvaa 6 ja puoli metriä pitkiksi painamalla 220-380 kiloa. Perspektiivin asettamiseksi 6-jalkainen karhu on yhtä pitkä kuin keskimäärin aikuinen aikuinen mies. 380 kilon karhu on painoltaan yhtä suuri kuin kaksi aikuista kengurua!

Naaraspuolinen karhu painaa 130-170 kiloa ja on noin 3 ja puoli-4 jalkaa pitkä. Ajattele 4-jalkaista naispuolista silmälasikarhua yhtä pituisena kuin 8 kynän kokoonpano. Naaraskarhu, joka painaa 170 kiloa, on suunnilleen yhtä raskas kuin vain yksi aikuinen kenguru.

Nämä karhut ovat yksi pienimmistä karhulajeista maailmassa. Jääkarhu on maailman suurin karhu. Vertailun vuoksi urosjääkarjan pituus on 8-9 jalkaa, kun taas urospuolinen silmäkarhu voi olla jopa 6 ja puoli jalkaa.

Nämä karhut ovat yksinäisiä, ujoita eläimiä. Ne pysyvät piilossa näkyvistä suurimman osan ajasta. Tietenkin heitä nähdään yhdessä lisääntymiskauden aikana. Toisin kuin muuntyyppiset karhut, silmälasikarhu pysyy aktiivisena ympäri vuoden. He eivät mene lepotilaan, koska heillä on käytettävissään ruokalähde kaikkina vuodenaikoina.

Silmälasikarhu kävelee kivillä
Silmälasikarhu kävelee kivillä

Silmälasikarhu-elinympäristö

Nämä karhut elävät Etelä-Amerikassa trooppisilla Andien vuorilla. Niiden alueeseen kuuluvat Peru, Bolivia, Columbia, Ecuador ja Venezuela.

Nämä karhut elävät pilvimetsissä, jotka sijaitsevat 14000 jalkaa ylöspäin Andien vuoristossa. Niitä kutsutaan pilvimetsiksi trooppisen ilmaston ja matalien pilvien tai sumun takia, jotka jatkuvasti peittävät puiden latvoja. Silmälasikarhut viettävät paljon aikaa rentoutuen puiden oksilla ja kiipeävät alas, kun he haluavat löytää ruokaa. Heillä on terävät, pitkät kynnet ja niiden etujalat ovat pidempiä kuin takaosa. Nämä kaksi ominaisuutta auttavat näitä karhuja kiipeämään korkealle puihin. Lisäksi he käyttävät kynsiään sekä voimaansa taivuttaakseen ja murtamalla oksia luodakseen alustan pesän puuhun.

Suurin osa näistä karhuista pysyy samalla alueella ympäri vuoden. He muuttavat vain lyhyen matkan, jos he tarvitsevat niin löytää ruokaa.

Silmälasikarhu ruokavalio

Mitä silmälasikarhut syövät? Nämä karhut ovat kaikkiruokaisia. He syövät paljon kasvien elämää, mukaan lukien palmuja, hedelmiä, orkidea-sipulit, pähkinät ja marjat. Nämä karhut syövät myös hyönteisiä ja pieniä eläimiä, kuten lintuja ja viskakoita (jyrsijätyyppi). Joskus he syövät kuolleita eläimiä tai lihan, he löytävät metsästä.

Nämä karhut ovat kaikkiruokaisia, koska heillä on pääsy sekä kasveihin että eläimiin ravinnonlähteenä Andien vuoriston metsissä. Vertaa tätä jääkarhoihin, jotka elävät pakkasessa arktisessa ympäristössä. Jääkarhut ovat lihansyöjiä, koska heillä on helppo pääsy mursuihin, hylkeisiin ja muihin eläimiin, jotka he voivat saada kiinni ja syödä.

Andien vuoristossa asuu joitain myrkyllisiä sammakoita. Nämä olisivat vahingollisia silmälasikarhun syömiselle.



Silmälasikarhujen saalistajat ja uhat

Täysikasvuisissa silmälasikarhoissa ei ole muita saalistajia ihmisille . Jotkut ihmiset metsästävät näitä karhuja kynsien, ihon tai turkiksen vuoksi. Toiset metsästävät heitä karhunlihan vuoksi. Lisäksi jotkut silmälasikarhut löytävät tien viljelymaalle. Viljelijä voi pitää heitä uhkana ja tappaa.

Karhupennuilla on saalistajia niiden pienen koon vuoksi. Lisäksi he ovat sokeita ja avuttomia syntyessään. Valitettavasti tämä tekee niistä houkuttelevia alueella mahdollisesti oleville saalistajille. Niiden saalistajat ovat puumat , jaguarit , aikuiset silmälasikarhut ja ihmiset. Pentu voi hyökätä, jos se vaeltaa liian kaukana äidistään.

Nämä karhut joutuvat menettämään elinympäristönsä, koska metsät kaadetaan ja maa raivataan. Metsät voidaan kaataa tietä, moottoriteitä tai kaasulinjoja varten. Tai maa voitaisiin muuttaa viljelysmaaksi.

Silmälasikarhun virallinen suojelutila on Uhanalainen . Näiden karhupopulaation lisäämiseksi on annettu lakeja niiden metsästystä vastaan. Eläintarhoissa, mukaan lukien Rosamond Giffordin eläintarha, on perustettu suojeluohjelmia näiden karhujen suojelemiseksi ja populaation lisäämiseksi.

Silmälasikarhu lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Silmälasikarhun pariutumiskausi on huhti-kesäkuu. Naaraat antavat tietyn tuoksun, joka houkuttelee miehiä parittelukauden aikana. Kaksi uroskarhua voi taistella yhden naisen huomion puolesta. Naaras silmälasikarhu on raskaana 6-7 kuukautta ja synnyttää elävän 1-2 vauvaa. Joskus naiskarhu synnyttää 3 poikaa, mutta se ei ole niin yleistä. Huomaa, että naaras synnyttää vain noin 2-3 vuoden välein.

Vastasyntynyt painaa keskimäärin vain 11 unssia! Kuvittele tölkki keittoa keittiön kaapistasi. 11 unssin karhunpentu painaa melkein yhtä paljon kuin keitto voi. Vauvan karhun silmät ovat kiinni syntymänsä jälkeen eivätkä avaudu ennen kuin karhu on noin kuukauden ikäinen. Se voi liikkua, mutta luottaa kaikessa äitiinsä. Vastasyntyneen turkki on musta ja siinä on valkoisia merkintöjä. Merkinnät tarkentuvat, kun nuori karhu kasvaa.

Pennut ovat äitinsä luona noin 2 vuotta selässä selässä opettaessaan heitä löytämään ruokaa ja turvautumaan. Ne kasvavat erittäin nopeasti saavuttaen 22 kilon painon 6 kuukauden ikäisenä. Saavuttuaan 2 vuoden ikäisen, nuoret karhut tehdä tiensä maailmaan yksin.

Silmälasikarhujen käyttöikä luonnossa vaihtelee 20-25 vuotta. Eläintarhassa pidetyt karhut voivat elää 30-vuotiaana. On järkevää, että suojatussa ympäristössä elävä karhu elää todennäköisesti pidempään kuin luonnossa. Vanhimman silmälasikarhun ennätys on yksi, joka asui 36 vuotta ja 8 kuukautta Washington DC: n kansallisessa eläintarhassa.

Eläintarhoissa elävät silmälasikarhut ovat alttiita hiustenlähtöoireyhtymälle. Tämä tila aiheuttaa hiustenlähtöä kyljissä ja muualla karhun kehossa.

Silmälasikarhu populaatio

Silmälasikarhun suojelutaso on Uhanalainen . On vaikea saada tarkkaa lukua karhun kokonaispopulaatiosta, koska se piiloutuu suurimman osan ajasta. Mutta tutkijat ovat arvioineet populaation vaihtelevan 6000–10 000 karhun välillä Andien vuoriston pohjoisosassa.

Sekä elinympäristön menetys- että salametsästyskysymysten vuoksi tämän karhun populaatio näyttää vähenevän.

Näytä kaikki 71 eläimet, jotka alkavat kirjaimella S

Mielenkiintoisia Artikkeleita