Pahkasika

Pahkasian tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Artiodactyla
Perhe
Suidae
Suku
Phacochoerus
Tieteellinen nimi
Phacochoerus africanus

Pahkasian suojelun tila:

Vähiten huolta

Pahkasian sijainti:

Afrikka

Pahkasian tosiasiat

Pääsaalis
Ruoho, juuret, sipulit
Elinympäristö
Kuivatut savannit ja ruohotasankot
Petoeläimet
Lion, Hyena, krokotiili
Ruokavalio
Omnivore
Keskimääräinen pentueen koko
4
Elämäntapa
  • Ryhmä
Lempi ruoka
Ruoho
Tyyppi
Nisäkäs
Iskulause
Kasvoillaan on kaksi sarjaa hampaita!

Pahkasian fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Harmaa
  • Niin
Ihotyyppi
Hiukset
Huippunopeus
30 mph. Nopeus
Elinikä
12-18 vuotta
Paino
50-150 kg (110-330 paunaa)

'Pahasiat ovat kasvinsyöjiä valinnan mukaan, kaikkiruokaisia ​​välttämättömyyden perusteella.'



Sikaperheen suuri jäsen, siroeläinlaji tunnetaan parhaiten sen neljästä terävästä syöksystä ja pehmustetuista kuoppista tai syyliistä kasvoillaan. Lajin naaraat ovat melko sosiaalisia ja elävät elämänsä perheryhmissä, joita kutsutaan hälytinlajeiksi. Vaikka nämä eläimet saattavat näyttää julmilta, nämä eläimet mieluummin pakenevat saalistajien sijaan taistelun sijasta ja eivät ole aggressiivisia, elleivät ne ole nurkassa. Parsilla ei ole erityistä suojelutasoa tällä hetkellä, mutta ihmisistä on tullut vakava uhka näille eläimille johtuen metsästyksestä tietyillä alueilla.



Uskomattomat warthog-tosiasiat!

  • Pahkasuuttojen paksut kolat auttavat suojelemaan miehiä, kun he taistelevat parittelukauden aikana.
  • Pahasiat eivät tee omaa kotiaan. Sen sijaan he muuttavat hylättyihin maasika tiheät.
  • Naaraspuoliset siat ovat sosiaalisia eläimiä ja elävät ryhminä, joita kutsutaan luotauksiksi, kun taas miehet ovat alueellisempia ja asuvat mieluummin yksin.
  • Kuten muillakin sioilla, niillä ei ole hikirauhasia, ja heidän on kiertävä mudassa jäähtymään.
  • Naiset, jotka menettävät omat vauvansa, kasvattavat muita imettäviä porsaita.

Pahkasika Tieteellinen nimi

Porsas on nisäkäs, mikä tarkoittaa, että se on lämminverinen ja että poikaset syntyvät elossa ja naiset imevät. Pahkasian tieteellinen nimi Phacochoerus africanus tulee kreikkalaisista sanoista 'phakos', joka tarkoittaa 'myyrä tai syyli', ja khoiros, joka tarkoittaa 'sika tai sika'. Kuten näette, se kääntyy suoraan sen yleiseksi nimeksi, sika. Viimeinen osa, Africanus, viittaa sijaintiinsa Afrikassa.

Pahkasika ulkonäkö

Porsasissa on isot päät, joissa kummallakin puolella on pehmustetut kuoppat ja neljä terävää otetta. Ne ovat väriltään tummanruskeat ja enimmäkseen kaljuja, mutta niillä on paksu harja, joka kulkee päänsä takaa keskelle selkää. Heillä on myös pienet, tuftatut hännät, jotka seisovat suoraan ilmassa juoksessaan.



Keskimääräinen koko on välillä 120 ja 250 kiloa ja noin 30 tuumaa pitkä olkapäässä. Tämän lajin miehet ovat yleensä suurempia kuin naaraat.

Vaakasuora, täyspitkä, värikuva sorsasta, polvistumassa juomaan uima-altaalta piilossa Karongwen riistansuojelualueella Etelä-Afrikassa.
Vaakasuora, täyspitkä, värikuva sorsasta, polvistumassa juomaan uima-altaalta piilossa Karongwen riistansuojelualueella Etelä-Afrikassa.

Pahkasian käyttäytyminen

Pussusian koon ja ulkonäön vuoksi monet ihmiset ajattelevat olevansa aggressiivisia. Päinvastoin, he yleensä mieluummin pakenevat saalistajien taistelun sijaan. Nopeus on jopa 30 mailia tunnissa, ja he ovat melko taitavia ylivoimaisessa vaarassa. Pakoessaan vaaralta, he palaavat syvyyksiinsä massiivisilla hampaillaan eteenpäin, jotta he voivat tarvittaessa puolustautua.

Tämä sianperheen laji haluaa uppoutua mutaan kuten kotieläiminä olevat serkut. Ne upottavat itsensä sekä jäähtymään että välttääkseen hyönteisiä. Pahkasiat nauttivat myös symbioottisesta suhteesta korppihäkkiin auttaakseen heitä hyönteisten lievittämisessä. Nämä pienet linnut ratsastavat eläimen selällä ja syövät heitä häiritseviä vikoja.



Pahkasian elinympäristö

Pahkasiat ovat kotoisin Saharan eteläpuolelta Afrikalta. He haluavat asua mieluummin viileämmillä, avoimilla alueilla kuin savannit välttäen vakavia aavikot ja sademetsät. Vaikka sorsat ovat erinomaisia ​​kaivajia, he eivät tee omia tiheään. Sen sijaan he muuttavat hylättyihin maasika tiheät.

Pahkasian ruokavalio

Pahasiat ovat kaikkiruokaisia, jotka syövät ruohoa ja mukuloita lähes yksinomaan. Etuosissa on paksut, surkeat tyynyt, jotka suojaavat raajojaan, kun ne taipuvat laiduntamaan. Jos ruokaa on niukasti, he siivoavat ruhoja tai syövät hyönteisiä kaloritarpeidensa täyttämiseksi, mutta eivät koskaan metsästä ruokaa. He voivat myös elää muutaman kuukauden ilman vettä kuivina vuodenaikoina.

Pahkasyöpäsaalistajat ja uhkat

Porsasodot ovat yleisimpiä leijonat , leopardit , gepardit , hyeenat ja krokotiilit . Kotkat voi myös uhata vauvoille. Koska monet näistä eläimistä ovat yöllisiä metsästäjiä, nämä eläimet lähtevät rehulle päivällä ja palaavat turvaansa yöllä.

Ihmiset uhkaavat myös sianpopulaatiota ylikuormituksen ja ylimetsästyksen vuoksi. Alueilla, joilla ihmiset ovat yleisimpiä saalistajia, nämä eläimet säätävät aikataulunsa rehuksi yöllä ja hunkerivat alas tiheyteen päivällä.

Pahkasian lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Miehet tunnetaan karjuina, kun taas naaraspuoliset siat tunnetaan emakkoina. Sekä karjuilla että emakoilla on monia kavereita koko elinaikanaan. Toisin kuin monet muut eläimet, urokset muuttuvat harvoin aggressiivisiksi parittelukauden aikana. Taisteluja esiintyy ajoittain, mutta nämä taistelut harvoin aiheuttavat koskaan merkittäviä vammoja, koska ne lyövät yleensä vain päähänsä ja ylemmillä hampaillaan.

Parsilla on pisin tiineysaika kaikista sianperheen lajeista. Emakot ovat tiineinä noin 175 päivää ja synnyttävät yleensä kuivakauden aikana. Pentueet sisältävät keskimäärin kolme vauvaa, joita kutsutaan porsaiksi. Porsaat elävät yksinomaan luolassa äitinsä kanssa noin kuusi tai seitsemän viikkoa, ja naiset voivat elää samalla äänellä kuin äitinsä koko elämänsä ajan.

Nämä eläimet voivat elää keskimäärin noin 15 vuotta luonnossa ja jopa 20 vuotta vankeudessa.

Pahkasika

Tällä hetkellä sorsilla ei ole mitään erityistä suojelutilaa. Niiden määrä on alkanut laskea joillakin alueilla, koska ei ole säännöksiä siitä, kuinka moni näistä eläimistä voi tappaa yhden metsästäjän. Tämä sääntelyn puute on johtanut ylihankintaan. Porsat menestyvät edelleen villieläinreserveissä, mutta monilla eläintarhoilla ei ole juurikaan onnistunut kasvattaa niitä vankeudessa.

Pahkasiat eläintarhassa

Näet nämä eläimet eläintarhassa kaikkialla maailmassa, mukaan lukien San Diegon eläintarha Kaliforniassa Yhdysvalloissa Toronton eläintarha Ontariossa Kanadassa ja Lontoon eläintarha Lontoossa, Englannissa.

Näytä kaikki 33 eläimet, jotka alkavat kirjaimella W

Mielenkiintoisia Artikkeleita