Saukko

Saukon tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Carnivora
Perhe
Mustelidae
Suku
Luther
Tieteellinen nimi
Luther Canadensis

Saukon suojelun tila:

Lähes uhattu

Saukko Sijainti:

Afrikka
Aasia
Keski-Amerikka
Eurasia
Euroopassa
Pohjois-Amerikka
Oseania
Etelä-Amerikka

Saukon tosiasiat

Pääsaalis
Kala, rapuja, sammakoita
Elinympäristö
Jokirannat, järvet ja purot
Petoeläimet
Linnut, kettu, sudet
Ruokavalio
Lihansyöjä
Keskimääräinen pentueen koko
3
Elämäntapa
  • Yksinäinen
Lempi ruoka
Kalastaa
Tyyppi
Nisäkäs
Iskulause
Maailmassa on 13 erilaista lajia

Saukon fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Valkoinen
  • Niin
Ihotyyppi
Turkista
Huippunopeus
7 mph
Elinikä
15-25 vuotta
Paino
5-15kg (10-30lbs)

'Jättiläinen saukko on pahamaineista chatterboxia'




Aivan kuten monet ihmiset, on jättimäisiä saukkoja, joita pidetään lajiensa keskustelupalstoina. Vaikka he eivät pysty muodostamaan sanoja, heillä on sanasto, joka koostuu 22 tunnistettavasta äänestä. Kutakin kohinaa käytetään erityyppisten tilanteiden käsittelemiseen. Näin jättimäiset saukot kommunikoivat tehokkaasti keskenään.



5 saukon tosiasiat

  • Saukon paksu turkki auttaa heitä kellumaan vedessä
  • Saukot käyttävät usein kiviä halkeamalla avointa ruokaa
  • Urospuolinen saukko puree naista, kun he kasvavat
  • Syömisen ja lepäämisen aikana saukot pitävät kädestä kiinni

Saukkojen tieteellinen nimi

Saukkojen taksonomia asettaa ne L Canadensis -lajiksi. Saukon tieteellinen nimi on Carnivora, saukko on sen yleinen nimi. Se kuuluu lumikkoperheeseen ja sen alaperhe on Lutrinae. Luokitus kuuluu nisäkkäisiin.

Kaikkiaan saukkoja on 13 erilaista. Vaikka jättiläinen on suurin, sen polaarinen vastakohta on pieni kynsi. Kaksi saukkolajia ovat vesieläimiä, jotka tunnetaan nimellä merisaukko ja merisaukko. Muut 11 lajia ovat jokisaukot.

Ensimmäistä kertaa saukkoja kutsuttiin saukkoiksi vuonna 1913. Ne lueteltiin Kaliforniassa esiintyvien villieläinten joukossa. Yli vuosisadan ajan saukkoihin viitattiin ennen kuin saukkoihin.

Saukot Ulkonäkö ja käyttäytyminen

Saukot tunnetaan ohuiksi ja lyhyiksi. Heillä on lihaksikas kaula ja lyhyet jalat. Heidän pitkät litteät hännänsä ja neljä verkkoista jalkaa auttavat heitä uimaan nopeammin. Heillä on lyhyet nenät ja korvat ja turkki on ruskea, pehmeä ja paksu. Heidän ulkoturkiksensa vaihtelee ruskean sävyään, ja turkki on vaaleampi. Kaksi turkikerrosta pitää ne lämpimänä ja kuivana. Jokaisella ruumiin neliötuumalla heillä voi olla jopa miljoona karvaa.

Pienin eläimestä painaa kuusi kiloa (tai kahdeksan kertaa enemmän kuin keskimääräinen keittoastia), ja rodun suurimpana merisaukot painavat 99 kiloa (tai 10 kertaa enemmän kuin keskimääräinen kissa). Tyypillinen saukko on välillä kaksi ja kuusi jalkaa pitkä. Vertailun vuoksi täysikokoinen sänky on 10 metriä pitkä.

Eteläisellä Tyynellämerellä on maailman pienimpiä saukkoja, Chungungosia. Maailman tähän mennessä suurin saukko löydettiin Big Fishistä, Mainen vesistöstä. Vaikka useimmat saukot ovat keskikokoisia 40 tuumaa (tai puolet Michael Jordanin korkeudesta), tämä oli 76 tuumaa pitkä, joten se oli suunnilleen yhtä pitkä kuin Michael Jordan.

Saukot nauttivat yhdessäolosta. He elävät perheinä, jotka koostuvat äidistä ja hänen jälkeläisistään. Kun he eivät syö tai nuku, heidät voidaan nähdä leikkimässä ja valitsevat usein joen rannan muuttaakseen omaksi liukulaudakseen.

Vedessä olevia saukkaryhmiä kutsutaan lautaksi. Kun he ovat ryhmässä, mutta poissa vedestä, heitä voidaan kutsua viipaleiksi, kompastuksiksi tai majoiksi. Aikuiset saukot voivat tulla puolustuskykyisiksi, jos heistä tuntuu, että heidän jälkeläisensä ovat uhattuina.



Saukko istuu kalliolla

Saukon elinympäristö

Maailmassa on monia paikkoja, joissa saukkoja elää. He suosivat märkää elinympäristöä ja tekevät usein kotinsa rannikoilla, järvillä, valtamerillä ja makean veden jokilla. Suurin osa haluaa elää majakoissa ja muissa vastaavissa eläimissä. Nämä syvyydet löytyvät maan alla ja sisältävät useita sisäkammioita, jotka pitävät ne kuivina.

Merisaukkoista vesi on heidän ensisijainen elinympäristö maalle. He tekevät kodin Kalifornian keskustan rannikolle sekä Alaskan ja Venäjän Tyynenmeren rannikolle. Saukot vetäytyvät usein jättimäisiin rakkometsiin kaukana rannalta.

Saukko Diet

Lihaa syövät saukot syövät lihaa sisältävää ruokavaliota. Eri saukkoilla on erilaiset ruokavaliot. Merieläimet ovat ensisijainen valinta merisaukkoihin. Tämä tarkoittaa sitä, että he syövät etanoita, simpukoita ja rapuja sekä muita merieläimiä. Merisaukko syö noin 25% painostaan. merieläimissä päivässä. Jokisaarilla on erilainen ruokavalio. He suosivat lintuja ja pieniä nisäkkäitä. Heidän ruokavalionsa koostuu enimmäkseen kaloista, sammakoista, rapuista ja rapuista

Petoeläimet ja uhkat

Suurin uhka saukkoille on ihmisiä, koska niiden metsästys on yleistä toimintaa. Se on niin yleistä, että tietyt lajit ovat loppuneet sen seurauksena. Ihmiset ovat metsästäneet näitä eläimiä pitkään. Kun he alkoivat, käytettiin kotitekoisia aseita ja nuolia. Kun heidän tappamisensa suosii, metsästäjät alkoivat asettaa ansoja ja ampua niihin putoavia saukkoja. Nykyään useimmat ihmiset käyttävät ansoja vain saukon kiinni saamiseksi.

Kaupalliset kalastajat ovat metsästäneet tätä eläintä pitkään. Syynä on se, että saukon luonnollinen ruokavalio merkitsee kalastajille vähemmän pyydystettävissä olevia merieläimiä. Jotkut kalastajat saavat heidät kiinni tarkoituksetta, koska saukot astuvat kalaverkkoonsa.

Maa- ja vesipetoeläimet ovat myös uhka. Kojootit aiheuttaa vaaraa heille ja niin kotkat . Joissakin osissa maailmaa vesileijonat ovat uhka saukkoille. Toinen merkittävä uhka on tappajavalaat ja hait. Swampland-alueilla toinen uhka on krokotiilit ja alligaattorit . Luonnossa eläviä metsästetään usein bobcats .

Saukkojen monien saalistajien vuoksi on olemassa useita lajeja, jotka ovat vaarassa kuolla sukupuuttoon. Tämä johtuu elinympäristön häviämisestä ja ilman / veden pilaantumisella on kielteinen vaikutus niihin. IUCN: n punaisella listalla on vesipohjaisia ​​saukkoja uhanalaisten eläinten luettelossa.

Aasiassa saukkojen olemassaolo on uhattuna niiden laittoman kaupan vuoksi. Ainoat saukot, jotka eivät ole sukupuuttoon vaarassa, ovat Pohjois-Amerikan vesillä eläviä saukkoja.



Lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Kun saukko on 2–3-vuotiaita, ne ovat riittävän vanhoja lisääntymiseen. Maailman eri alueilla olevat parittelevat eri syistä. Ihanteellisissa olosuhteissa he voivat lisääntyä useita kertoja lisääntymiskauden aikana. Nämä olosuhteet ovat runsaasti ruokaa ja mukava paikka lisääntyä.

Pohjois-Amerikan saukot astuvat myöhään talveen ja kevätkauden alkuun. Kaikki saukot eivät lisäänny samalla tavalla. Joillakin roduilla vauvojen saaminen kestää kauemmin kuin toiset. Kun muna hedelmöitetään raskaana olevalla saukolla, tapahtuu jotain, jota kutsutaan viivästetyksi implantaatioksi. Tämä tarkoittaa, että muna kiinnittyy äidin kohtuun vasta, kun ympäristö on sopiva saukolle synnyttää. Nämä ovat saukkoja, jotka ovat raskaana 63-65 päivää ennen synnyttämistä.

Kun mies on valmis lisääntymään, hän etsii naispuolisen kumppanin. Miehet ja naiset eivät yleensä kasva yhdessä. Ainoa poikkeus on, että kun lapsi on vauva, mies pysyy äitinsä luona.

Joissakin tapauksissa naiset pystyvät lisääntymään uudelleen heti synnytyksen jälkeen. Tämä ei kuitenkaan ole yleinen käytäntö. Naiset haluavat mieluummin imettää lapsiaan aikuisuuteen ennen kuin heillä on enemmän. Jos äiti menettää yhden vauvoistaan, hän ei ehkä halua odottaa lisääntymistä uudelleen. Hän voi päättää tehdä sen heti. Ainoa poikkeus tähän on, jos saukkoäiti elää ympäristössä, joka ei ole stressaavaa.

Parittelukauden aikana miehet menevät sinne, missä he tietävät naaraiden olevan. Mies ei voi pariutua naisen kanssa, ennen kuin hän on suostunut tekemään niin. Joskus mies löytää toisen naisen, jos hänestä tuntuu, ettei se hyväksy sitä.

Jos naarassaukko haluaa pariutua tietyn uroksen kanssa, hän pyörii ja leikkii heidän kanssaan. Yhdessä pelaaminen vapauttaa lisääntymiseen tarvittavan naishormonin. Joskus mies puree naispuolisen kumppaninsa nenää, jos hän haluaa lisääntyä hänen kanssaan.

Nämä toiminnot tehdään kuivalla maalla, mutta saukot parittelevat vedessä. Kun vauvat ovat hedelmöittyneet, saukkoäiti on raskaana eri aikojen ajan lajinsa mukaan. Lyhin raskaus on 60 päivää, kun taas pisin on yhdeksän kuukautta.

Kun he syntyvät, äiti synnyttää yhdestä kuuteen pentua. Jos heillä on veden syntymä, se tapahtuu merilevestä. Vauvat voivat myös syntyä saukon luolaan. Ennen kuin uudet pennut ovat kuukauden ikäisiä, he eivät näe. He riippuvat kaikesta äidistään. Pentu ei jätä pesäänsä ennen kuin hän voi nähdä. Saatuaan kyvyn nähdä, äiti opettaa heitä uimaan vedessä.

Tietyntyyppiset saukonvauvat syntyvät kasvavilla hampailla ja koko turkillaan. Syntyessään heidän keskimääräinen paino on viisi unssia, suunnilleen sama kuin baseball.

Neljän kuukauden ikäisenä pennut voivat alkaa syödä kiinteitä ruokia. Silloin he alkavat oppia metsästämään. Pennut ovat niin hauraita, että 32% heistä selviää vasta ensimmäisen syntymäpäivänään. Jopa aikuiset naarassaukot eivät aina selviä tarpeeksi kauan voidakseen astua.

Vankeudessa pidettynä saukko voi saavuttaa 15–20 vuoden iän. Luonnossa elävien ihmisten elinikä on paljon lyhyempi. Vedessä elävien keskimääräinen elinikä on kahdeksasta yhdeksään vuotta.

Vauvan saukkoja kutsutaan myös pennuiksi ja sarjoiksi.

Saukon väestö

Vedessä olevien saukkojen väestö on vähentynyt. Edellisten 45 vuoden aikana väestö on pudonnut alle puoleen siitä, mitä se oli. Väestö on kuitenkin lisääntynyt kahden viime vuosikymmenen aikana Etelä-Dakotassa. Vuosien 1998 ja 2000 välillä 34 saukkoa laitettiin Big Siouxiin. Viime vuonna, kun se viimeksi laskettiin, Etelä-Dakotan väkiluku oli 100.

Näytä kaikki 10 eläimet, jotka alkavat O: lla

Mielenkiintoisia Artikkeleita