Dhole

Dhole-tieteellinen luokitus

Kuningaskunta
Animalia
Turvapaikka
Chordata
Luokka
Nisäkkäät
Tilaus
Carnivora
Perhe
Canidae
Suku
Cuon
Tieteellinen nimi
Cuon alpinus

Dhole Conservation Status:

Uhanalainen

Dhole-sijainti:

Aasia

Dhole-tosiasiat

Pääsaalis
Hirvet, jyrsijät, linnut
Erottuva piirre
Tukeva häntä ja erottuvat puhelut
Elinympäristö
Kuiva metsä ja paksu viidakko
Petoeläimet
Tiikerit, leopardit, ihmiset
Ruokavalio
Lihansyöjä
Keskimääräinen pentueen koko
8
Elämäntapa
  • Pakkaus
Lempi ruoka
Peura
Tyyppi
Nisäkäs
Iskulause
Vain 2000 jäljellä luonnossa!

Dhole-fyysiset ominaisuudet

Väri
  • Ruskea
  • Harmaa
  • Netto
  • Musta
  • Valkoinen
  • Kulta
  • Niin
Ihotyyppi
Turkista
Huippunopeus
45 mph. Nopeus
Elinikä
10-13 vuotta
Paino
12kg - 20kg (26lbs - 44lbs)
Pituus
75 cm - 110 cm (29 tuumaa - 43 tuumaa)

'Dhole on kuvattu sekoitus harmaa susi ja punainen kettu'



Aikaisemmin laaja-alainen villi koiralaji, joka peitti lähes puolet maapallosta, dhole on nyt uhanalainen lajit, joiden arvioitu populaatio on alle 2500 aikuista. Dholit asuttavat tiheää viidakkoa, aroja, vuoria, pensaikkoa ja mäntymetsää. Niiden värit voivat vaihdella hiiliharmaasta punaiseen tai ruskeaan, keltaisilla, valkoisilla tai muuten vaalealla korostuksella. Huolimatta siitä, että he ovat koiraperheen jäseniä, dholut eivät hauku tai ulvo, mutta niillä on ainutlaatuisia huutoja, chatteria, clucking ja pilliä, joita he käyttävät kommunikoimaan ja metsästämään.



Uskomattomia Dhole-faktoja!

  • Vaikka dhole on muodoltaan lähempänä a Saksanpaimenkoira , se muistuttaa tarkemmin a kettu ulkonäöltään.
  • Nämä villikoirat vaihtelivat aikoinaan koko Aasiassa, Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa, mutta 12 000-18 000 vuotta sitten ne vähennettiin nykyiseen elinympäristöönsä, joka on keskittynyt osiin Aasiaa.
  • Aikuinen voi syödä yhden kilogramman lihaa neljässä sekunnissa, ja myöhemmin se voi antaa sen uudelleen ruokkiakseen muita pakkauksensa jäseniä.
  • Dhole-pakkaukset ovat tappaneet tiikerit ja leopardit ja heidän on jopa tiedetty hyökkäävän Aasialaiset mustakarhut .
  • Dholes voi juosta jopa 45mph nopeudella.

Dhole-tieteellinen nimi

Dhole, joka tunnetaan myös nimellä aasialainen punainen koira, intialainen villikoira tai vuorisusi, on tieteellinen nimi Cuon Alpinus. Dhole on Canidae-perheen ja nisäkäsluokan jäsen.

Vaikka se on läheinen sukulainen eläimissä suvussa Canis, on olemassa useita erillisiä eroja. Dhole-kallo on kovera, siitä puuttuu kolmas alamolaari ja ylemmillä molaareilla on vain yksi kärki.



Dhole-ulkonäkö ja käyttäytyminen

Koira on noin 30-40 tuumaa pitkä, 11-19 tuuman hännän lisäksi, ja se voi painaa missä tahansa 30-46 kiloa. Alueesta riippuen niiden väri voi vaihdella kellertävästä sävyyn tumman punaruskeaan. Heillä on vaaleampi väri rinnassaan, vatsassaan ja tassuissaan.

Keskimääräinen dhole, mukaan lukien hännänsä, on suunnilleen niin kauan kuin Tähtien sodan maineen R2D2 on pitkä. Miehet painavat yleensä enemmän kuin naiset ja ovat suurempia. Vaikka ne ovat kettu kuin ulkonäöltään, dholes muistuttavat enemmän keskikokoisia ja suurikokoisia koiria.

Dholit ovat erittäin sosiaalisia eläimiä, ja ne metsästävät usein 5-12: n pakkauksissa. Nämä klaanit voivat kasvaa jopa 30 tai 40 jäseneksi. Nämä villit koirat ovat lihansyöjiä, ja ne yleensä metsästävät Peura tai lampaita . On kuitenkin kirjattu tapauksia, joissa dholeja hyökkäävät niin suuriin eläimiin kuin tiikeri tai karhu .



Dholes ovat myös erittäin äänekkäitä eläimiä. Koiraperheen jäsenenä he valittavat ja urisevat paljon kuin perheen lemmikki. Ainutlaatuinen näille eläimille on kuitenkin sarja tarttuvia ääniä ja huutoja, joita ei löydy missään muiden koirien joukossa. Heidän tiedetään myös kommunikoivan viheltämällä ja puhuessaan metsästyksen aikana.

Toisin kuin muut koiralajit, dholes esiintyy hyvin harvoin taistelukäyttäytymisessä. Voi olla jopa vaikeaa valita pakkauksen hallitseva mies-nainen-pari. He työskentelevät yksikönä karjan poikien kasvattamiseksi, ja nuoret aikuiset eläimet voivat vapaasti liittyä muihin pakkauksiin ilman kypsyyttä.

Dhole-elinympäristö

Dholes ovat laaja-alaisia, ja niitä on kaikkialla Itä- ja Kaakkois-Aasiassa. Kerran nämä villikoirat löytyivät Pohjois-Amerikasta, Aasiasta ja Euroopasta. Noin 12 000-18 000 vuotta sitten ne vähennettiin tietyille alueille Aasian mantereella. Dholeja voidaan nyt nähdä niin pohjoiseen kuin Siperiaan, etelään kuin joitain Malesian saaria ja niin länteen kuin Intian niemimaa. Laajan alueen vuoksi, jossa niitä löytyy, he selviävät yhtä monenlaisissa elinympäristöissä, kuten

  • Tiheä metsä
  • Pensas metsä
  • Tasangot
  • Vuoret
  • Viidakot

Dholes, kuten muut koirat, peittävät suuren alueen. Heidän keskimääräinen alue voi olla 34 neliökilometriä. Se on suurempi kuin koko Manhattanin alue! Sellaisina he ovat erittäin nopeita juoksijoita, uimareita ja hyppääjiä.

Dhole-syvennykset ovat tyypillisesti maan alla ja voivat olla yksinkertaisia ​​tai hyvin monimutkaisia ​​monien tunnelien kanssa. Dholit ovat jopa vallanneet sakaalitiheydet. Koko pakkaus asuu yhdessä pesässä ja voi käyttää useita sisäänkäyntejä.

Dhole-ruokavalio

Kuten aiemmin mainittiin, aukot ovat lihansyöjiä. Ensisijaisesti he metsästävät sorkka-nisäkkäitä pakkauksissa; Laajan elinympäristönsä vuoksi he ovat kuitenkin hyvin sopeutuvia ja metsästävät kaikkea mitä kyseisellä alueella on saatavilla.

Niiden tarve tarpeeksi ruokaa on oikeastaan ​​syy niin suureen elinympäristöön. Dhole-metsästysosapuolet ottavat saaliinsa, nielevät suuren osan siitä kokonaisena ja kuljettavat sen sitten takaisin muuhun pakkaukseen. Dholejen on jopa tiedetty syövän yli kilon lihaa alle neljässä sekunnissa; se on yhtä raskasta kuin kolme neljäsosaa ihmisen aivoista!

Pienemmissä pakkauksissa ja yksin he syövät suhteellisesti pienemmän saaliin, joka koostuu kanit , liskoja , hiiret , jne.

Dhole-saalistajat ja uhkat

Dhole ei ole erityisesti saalista muille saalistajille. Tiikerit , leopardit , ja muut saalistajat, joilla on elinympäristö dholen kanssa, ovat tappaneet heidät, mutta päinvastoin. Näiden korkeamman tason saalistajien ensisijainen konfliktin lähde on ruoan niukkuus.

Dholin suurimmat uhat eivät ole muista eläimistä. Dholes kärsii elinympäristöjen menetyksestä erityisesti metsäkadon vuoksi maataloudessa, asunnoissa ja kaupoissa. Tämä elinympäristön menetys johtaa saatavien saaliiden vähenemiseen ja lisää alueen korkean tason saalistajien aiheuttamaa kilpailun uhkaa.

Tähän elinympäristön menetykseen liittyy myös ihmisten vaino dhole-alueella. Koska he eivät löydä riittävää ruokaa tavallisesta saalislähteestään, he sopeutuvat ja metsästävät toisinaan kotieläimiä. Tuloksena olevat vastatoimet viljelijöiltä ovat olleet tuhoisia koko dhole-väestölle.

Sairaus on myös osoittautunut suureksi uhaksi heille. Heidän altistumisensa taudinaiheuttajille on lisääntynyt dramaattisesti heidän läheisyytensä ja kotieläimet koirat samoin kuin niiden saalistaminen muihin kotieläimiin.

Dhole-lisääntyminen, vauvat ja elinikä

Dhole-pakkaus sisältää tyypillisesti useampaa kuin yhtä jalostavaa naista. Luonnossa heidän on havaittu parittelevan lokakuusta tammikuuhun, mutta vankeudessa tämä voi vaihdella. Vauva-aukkoa kutsutaan pennuksi. He syntyvät suurissa pentueissa, jotka koostuvat tyypillisesti 5-10 pennusta, mutta joskus jopa 12-16.

Raskausaika on noin 60 päivää, ja äiti imee vauvoja saman pituisen ajan. Tänä aikana raskaana olevat naiset jakavat pesän ja pennut ovat vapaasti vuorovaikutuksessa. Vaikka heidän äitinsä ravitsevat heitä, koko pakkaus auttaa ruokkimaan pentuja ruuhkauttamalla heidän ruokansa.

Pennut kasvavat paljon nopeammin kuin susi tai koiranpentuja. Niiden kasvu on enemmän samanlainen kuin a kojootti . Kuuden kuukauden kuluttua pennut ovat mukana paketissa metsästyksessä, ja kahdeksan kuukauden ikäisinä he ottavat aktiivisen roolin metsästyksessä.

Kypsymisen jälkeen dholes voi jättää pakkauksen ja liittyä toiseen ilman haastetta tai taisteluja, jotka ovat yleisiä muille villikoiralajeille. Tyypillisesti noin kolmen vuoden iässä naiset jättävät pakkauksen liittyäkseen toiseen. Luonnossa näiden eläinten keskimääräinen elinikä on noin 10 vuotta. Vankeudessa olevat dholes-ikät ovat keskimäärin 15-16 vuotta.

Dhole-väestö

Dholin todellista väestökokoa on erittäin vaikea arvioida. Heidän taipumuksensa asua harvaan asutuissa tai epäsuotuisassa maastossa tekee lähes mahdottomaksi saada vakaa luku väestöstään. Lisäksi tutkituilla alueilla dholeilla on usein esiintynyt villin populaation vaihtelua lyhyinä ajanjaksoina.

Paras arvio on 4500–10 000 eläimen kokonaispopulaatio, jossa aikuiset aikuiset muodostavat vain 2200 eläintä. Tästä syystä nämä villikoirat on lueteltu nimellä uhanalainen , ja väestön oletetaan jatkuvasti laskevan.

Dhole eläintarhassa

Pohjois-Amerikassa on vain kolme paikkaa, joista löydät nämä villit koirat. Minnesotan eläintarha , San Diegon eläintarha ja Villit Columbuksen eläintarhan ylläpitämillä kaikilla on vankeja. Erityisesti The Wildsin henkilökunta on äskettäin nostanut pentueen pentuja, kun heidän äitinsä kuoli pian synnytyksen jälkeen.

Näytä kaikki 26 eläimet, jotka alkavat D: llä

Mielenkiintoisia Artikkeleita